Jennifer sandström

När smink är enkelt, kul och inte så dyrt

I höstas fick jag chans att testa Dermosil och berättade i samma veva mer om mina skönhetsrutiner. Sen dess har jag blivit väldigt förtjust i det finska hudvårdsmärket och även hittat mina favoriter.

Det som också har hänt är att mitt vilande sminkintresse har vaknat till liv igen. Jag har egentligen inte sminkat mig sen 2013. Men under förra året köpte jag en ögonbrynsskugga och under hösten tänkte jag “skulle det inte vara trevligt med lite rouge?”

Hudvård, skönhetsfix och smink ska för mig vara enkelt och praktiskt. Och det bästa jag lärde mig den där våren 2013 när min hemska hy var tvungen att helt avstå från smink, det var att faktiskt kunna gå osminkad. Jag tror nämligen mycket att det är en vanesak. Men, är medveten om att det är lättare att avstå om man har ok hy och exempelvis ganska mörka ögonfransar/bryn.

Men jag tycker också att smink är kul. Inte om jag har bråttom till kontoret på morgonen, då skippar jag det. Men till exempel en lördagseftermiddag innan man ska på middag. En morgon när man inte ska stressa iväg någonstans. Eller som idag, på valborg. Jag tycker det är så skönt att gå osminkad, men kan tycka det är ett trevligt moment att faktiskt ta på en mask av smink – lite som en rustning mot omvärlden om man ska göra något speciellt.

sminkad vs osminkad

Så sminkad som jag varit i unga år kommer jag nog aldrig vara igen (min ögonbryn utsattes för både uppmuntran och mindre gillande kommentarer). Utan jag gillar fortfarande att hålla det ganska neutralt. Du kanske knappt ser någon skillnad på de två bilderna i gifen ovan? För mig handlar det mer om en känsla. Jag känner mig fixad/fin och det sätter en viss sinnesstämning. Om du kikar närmare ser du kanske viss skillnad i hyn, mina ögonbryn och förstås läpparna. Men mascara tycker jag fortfarande är ganska nice att vara utan, särskilt tillsammans med läppstift.

Det är också fördelen när man varit  “osminkad” i fem år – man nöjer sig med mindre.

På bilderna har jag sminkat mig med en lätt färgade dagkräm som jag blandade ut med lite glowing ansiktsserum, tycker konsistens blir lättare att få ut jämnt över ansiktet. Lite rouge och läppstiftet. Gillar också trio-concealern i gul, röd och grön för att täcka ojämnheter. Har förut använt make up stores trio, men den känns idag på tok för dyr – och denna är exakt lika bra. Ögonskuggorna i hörnet finns också som en variant där du kan plocka ihop din egna färgpalett.

Enkelt, praktiskt och kul – men det finns alltså en sak till som jag värderar. När jag slutade sminka mig insåg jag nämligen vilka pengar jag tidigare lagt på smink. Oh my. Det är också anledningen till att jag dragit mig för att överhuvudtaget börja sminka mig igen. 300 kronor för en liten burk med någon typ av kräm kändes plötsligt galet.

Därför gillar jag Dermosil. Deras produkter är bra och håller hög kvalité, men priserna är rimliga. Det är det som är fördelen när man kapar mellanhanden och istället säljer direkt till konsument.

Dessutom är flera av deras sminkprodukter godkända av astma- och allergiförbundet. Nästan alla produkter på bilden ovan har deras symbol.

Läppstiftet (som är toppen och håller länge!) och nagellacket är förresten i samma nyans, retro. Tycker det passar så bra till jeans och blått.

Till läppstiftet rekommenderar jag också en genomskinliga läppenna. Och solpudret som också syns i bilden till höger blir perfekt i sommar.

Är förstås nyfiken på hur dina sminkrutiner ser ut? Sminkar du dig varje dag eller inte alls? Och varför?

FÖLJ:

9 svar

 1. Nu när jag jobbar på kontor sminkar jag mig mer, men för min del betyder det ändå inte så mycket. Ögonbrynspenna, mascara och puder och solpuder om jag känner för det, mest på vintern då jag känner mig extra blek. Det tar ALDRIG mer än fem minuter för mig. Sen vet jag liksom inte vad jag ska göra? Haha. Läppstift är också en stor favorit och ger direkt en känsla av att vara fixad, fastän det ju är världens enklaste grej!

  Måste också passa på att länka till mina bästa skönhetstips: https://michaela.fi/blogg/2018/6/29/mina-basta-skonhetstips

 2. Min vardagssminkning (om jag ska någonstans som inte bara är en snabbrunda på affären eller liknande som tar 10min) blir oftast också enbart bryn, mascara och puder, har inte perfekt hy men jag orkar inte alltid bry mig heller. Ska jag fixa mig lite mer blir det ögonskugga och “vanlig” foundation också.

  1. Kul att du också är nöjd med dem! Har du någon favorit från Dermosil?

   1. Vad gäller sminkprodukterna är nog min stora favorit deras Anti-Spot Concealer, den köper jag gång på gång :) Annars är det mest deras hudvård jag satsar på, t.ex. aloe vera-gelen som jag alltid har hemma, Skin Comfort-produkterna och Vitamin D-deo stick som jag också gillat :)

    1. Oh, den har jag faktiskt inte testat, men tror jag skulle gilla den! Så tack så mycket för tipset :) Gillar också aloe vera-gelen.

 3. Och ja, mitt vardagssmink består av concealer, ögonbrynspenna och tonad dagkräm. Vill jag va lite vardagspiffig kan jag även kleta på lite highlighter, rouge/solpuder beroende på säsong och kanske rentav lite maskara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.