Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Kyläravintola Terho

Det här är en restaurang / café / bar som jag velat skriva om länge. Vi var ju i Teijo i helgen och bredvid Teijo ligger byn Mathildedal som förra året omskrevs som Finlands senaste hipsterplats. Och det finns ett par restauranger här men den trevligaste är definitivt Kyläravintola Terho.

Kyläravintola översatt betyder “byrestaurang” och jag tror inte det är ett särskilt vanligt ord på finska heller? Här serverar de i alla fall öl från sitt egna bryggeri och bakom restaurangen finns en liten butik där man kan köpa ölen, bröd, honung och lite annat som görs i omnejden.

Och vad jag älskar med Terho är att det känns som ett stort vardagsrum. Jag minns första gången vi kom hit för några år sedan, var så förvånad över att hitta en så söt plats mitt ute i ingenstans.

Jag var helgens chaufför så medan de andra testade olika spännande öler drack jag någon typ av björksav.

Vardagsrum blandat med hipster och en väldigt “local feeling” med tidningarna där nere till höger.

De rostar förstås också kaffe här som man kan dricka eller köpa med sig bönor av.

Gillar konceptet att man kan beställa in ganska små ölglas, tror till och med de erbjuder mindre än detta. Som smakprov liksom.

Här hade vi kunnat stanna hela kvällen om det inte var så att vi hade mat hemma i stugan som väntade på att bli lagad.

Och här hänger folket som bor här, de som har sommarstugor och turisterna. En salig blandning, inklusive Helsingfors hipsterelit. Ibland är det quiz, spelas musik eller så kanske de visar något tv-program/sport.

Detta är också varför vi tycker om att komma till Teijo som inte ligger långt härifrån. Bara ett litet stenkast bort finns alltså en by som är levande, och jag ska berätta mer om själva Mathildedal senare.

FÖLJ:

3 svar

  1. Åhh vilket ljuvligt ställe! Skulle kunna bo i den miljön 😊 Känner till Mathildedal, men har aldrig varit där själv. Ser framemot fler blogtexter om det! Det ligger ju inte helt omöjligt långt bort från Åbo så det får komma på min sommarlista över ställen att besöka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.