Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Favoritplatsen: Teijo

En och en halvtimma i bilen och när vi öppnar dörrarna möts vi av humlornas bussande, fåglarnas ivriga kvitter, ren luft, en varm sol, och allt som snurrat i huvudet lämnades kvar inne i stan. Vi grillar gourmet hotdogs, tittar på himlen som skiftar till sin finaste färg och tänker att vi är trötta efter veckan och nog kan ta en tidig kväll så vi orkar vandra i morgon.

Ts föräldrar bodde här i Teijo tidigare, de drev ett B&B och vi kom hit ibland och njöt av att bo i sviten, full service och att bara få umgås och inte behöva göra egentligen något. Men de slutade nyligen med verksamheten och flyttade, visserligen til ett annat fint hus och också på landet, så egentligen fortfarande lika härligt. Men vi har ändå fäst oss lite vid Teijo. Att det ligger precis intill nationalparken med härliga vandringsstigar och Mathildedal som är den charmigaste av små platser med bryggeri och alpackor. Därför är det himla tur att de byggde en stuga här innan de lämnade, så vi kan fortfarande komma tillbaka.

Vi tog med ett annat par, massor med mat och hängde här i två dagar och hade det supertrevligt.

På lördagen åt vi bananpannkakor, frukt och croissants till frukost. Satt kvar ganska länge innan vi gjorde i ordning lunch (ovan mackor) för att ta med på vår lilla vandring. Jag har tidigare gått i Teijo nationalpark (senaste för ett år sedan tillsammans med Rania) och hade därför tänkt ut en perfekt rutt åt oss.

Problemet var bara att när vi efter 1.5 timmars skogsvandring kom fram till bryggan där vi skulle ta oss över till ön där det finns fina rastplatser, så fanns inte den brygga där man kan dra sig över på egen hand. Det var tydligen för tidigt på säsongen. Så lite lätt besvikna satte vi oss intill stigen och åt vår lunch innan vi vände om och gick tillbaka. Skrattade förstås åt det, pga. kändes ganska komiskt. Och det är just sånt man minns, när det går fel.

På kvällen lagade vi middag, drack camparisodas, killarna bastade och vi åt inte förrän klockan blivit nästan tio.

Oliver med vitlök, chips, vindruvor och camparidrinkar på gång.

Skål! Terassen här har perfekt kvällssol.

Lax på italienskt vis. T planerade för övrigt menyn för hela helgen.

Som sagt, perfekt kvällssol. Tänkte att vi nog kommer komma hit många fler helger den här sommaren. Jag måste bli betydligt bättre på mölkky (den finska varianten på kubb typ) och det skulle vara fint att jobba härifrån.

Det var alltså det vi gjorde idag, spelade mölkky och jag förlorade alla gånger. Efter en lätt lunch på resterna från gårdagen åkte vi in till Salo och fikade innan vi fortsatte hemåt.

Jag är ju förtjust i små städer och Salo är en sådan.

Har fått lite färg på kinderna, är utvilad och så pepp på en vecka med jobb OCH valborgsfirande. Valborg är bäst i Finland.

FÖLJ:

4 svar

  1. Finsk korv, det är sånt jag saknar i Sverige trots att jag inte ätit kött regelbundet på jättemånga år!

    1. Är det sant?? Finns det inget motsvarande/lika bra i Sverige? Och vad utmärker den finska korven? Haha

  2. Nä, det är mycket mer kött i finsk korv. Svensk korv består väl till största delen av sågspån? :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.