Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Mina gamla drömmar och hur det gick med dem

Jag har gjort visionboards sen 2011 och har fyra stycken som jag lyckats spara. När jag gjorde en ny för det här året tänkte jag att det skulle vara kul att se hur de där gamla som låg nedvikta i en låda egentligen såg ut.

Vilka drömmar fanns hos mig då? Och hur gick det med dem?

Förutom att det är bra att lista drömmar och mål, och visualisera dem med hjälp av en visionboard, så är det mysigt att sitta och pyssla ett par timmar – för mig som typ aldrig annars pysslar med någonting.

Så, 2011 till 2018 – hur såg det ut då?

2010

Här nedan har vi något som tog form i slutet på 2010 kanske? Ni såg vilka förebilder som tog stor plats här. Det var Elsa Billgren (eller visst är det hon i hörnet där?), Isabella Löwengrip och Elaine Eksvärd. Så här i efterhand är det kanske inte särskilt konstigt att bloggen till slut blev mitt jobb? Så länge som jag läst andras bloggar och sett upp till dem. Idag ser förstås mina förebilder lite annorlunda ut… :)

Men då var jag singel, drömde om NYC, Kanada, Sydney, att fota och om killar. Bilden på mig själv med mitt namn och text under, är utklippt ur något av de första numren av Isabella Löwengrips tidning Egoboost. Det var SÅ COOLT att få vara med i hennes tidning. Så här sa jag om dejtande då: “Jag kommer aldrig mer acceptera att det bara ska vara på killens villkor och jag tänker inte sitta hemma och vänta på att han hör av sig. Världen rasar inte bara för att en kille inte ringer. Mitt bästa tips är att gå ut och ha kul! Dejtandet kommer att komma av sig självt på vägen”.

Detta var alltså innan Tinder mina vänner. Men det funkade ganska bra.

Och allt här blev verklighet. Ja eller jag blev inte journalist, men jag fick jobba med text.

Ännu mer starstruck blev jag när Isabella länkade till mig från sin blogg! SEO-nörden i mig är också irriterad på att jag då hade en annan bloggadress eftersom den länken fortfarande ligger kvar… Haha!

2011

Visionboard nummer 2 ser ut som att den plockades ihop av det som fanns hemma (gamla papperspåsar fungerar bra som underlag och är lätta att vika ihop) och gjordes någon gång under 2011.

Kanada fanns på kartan då (det var nog redan bokat att jag skulle dit på utbyte) men utöver det försökte jag mest omge mig av peppiga ord och citat, som till exempel “when men stop being assholes I'll stop being a bitch”, samt “worship me like the goddess I am”. Ville också bli bäst, träna, njuta och uppleva äventyr. Vad bilderna i högra hörnet ska symbolisera minns jag inte, foto kanske?

2013-2014

Sedan kom livet lite emellan, 2012 befann jag mig utomlands men i slutet på 2013 minns jag att jag satte mig ner en kväll i Indien och pysslade ihop detta på locket till en skokartong.

Jag hade nyligen blivit ganska kär men var fortfarande väldigt mycket “I love myself”. Här fanns inte heller några drömmar om Indien med, trots att det var där jag befann mig. New York hägrade fortfarande, tillsammans med “Europe” som jag börjat längta hem till.

Gymmet hängde jag en hel del på och min tränare där tyckte att jag kunde gå ner minst 10 kg. Och till saken hör att jag var ganska stor, min kropp hade inte levt särskilt hälsosamt de senaste åren som student. Bantning var ett ständigt återkommande tema i mitt liv. Så när jag skrev “70” och “65” på denna visionboard var det mest på rutin. Men bara ett år senare visade vågen 65, jag kunde inte ha några av mina gamla kläder, sprang mitt livs första mil och gjorde min första pullup. Och vet ni vad? För första gången i mitt liv hade jag inte ens försökt gå ner i vikt. Sen dess äter jag allt utan restriktioner och tränar för att det är kul/må bra (och tror lite på att visionboards är som en magisk önsketavla).

2014-2015

Papperspåsen gjorde comeback och eftersom livet hade snabba vändningar när man var 22 så var inte denna visionboard alls lik sin föregångare. Fitness var plötsligt yoga/gym, och inget “love myself” utan bara LOVE med en liten mumin på hörnet som såklart symboliserade han med stort H som just kommit in i mitt liv och förändrat allt.

Här fanns också en gigantisk tekanna (symbolisera lugn?), böcker och New York hade till sist fått ge plats för Helsinki/Turku. Wow. Vi bodde alltså i Åbo då och jag säger bara be careful what you wish for, Helsingfors blev ju senare verklighet.

Drömmen om att bli företagare blev starkare och här ser vi den i form av ett “www” och “company”. Tog ett par år sen blev det mitt jobb!

Och detta är varför jag gillar dessa visionboards. För det är fint att kunna minnas allt det där man brukade drömma om och bli påmind om hur långt man faktiskt kommit. Inte exakt allt blev kanske som man önskade, för drömmar förändras ju också med åren. Mest tacksam är jag nog förresten över kärleken. Det är så längesen jag var singel nu, det är svårt att minnas exakt hur det var. Men saknar det inte!

FÖLJ:

13 svar

 1. Men kul! Kul att lära känna ditt yngre jag! Vet inte om jag vågar dela den visionboard jag hittade häromdagen, men kanske! Den är nog dock lite mer privat, tror jag! Är nog från när jag var 16 eller så!

  1. Haha tack! Och blev såå nyfiken nu. Du måste dela denna – i alla fall delar av den!! :)

 2. Kul läsning!

  Blir nyfiken på två saker
  – vad du har för förebilder idag :)
  – om du planerar i förväg vilka delar du vill ha med eller om du ser vilket material du har och som inspirerar dig?

  1. Jag skrev faktiskt lite om personer som inspirerar mig här: https://jennifersandstrom.se/2019/01/12/otippad-inspirator/

   Även min mormor en stor förebild! <3

   Jag brukar göra så att jag har en hög med tidningar som jag bläddrar igenom, men också tittar på t.ex. vilka mål jag satt upp för året. Och så försöker jag matcha dem, men också generellt leta efter "tilltalande" saker i tidningarna. Men inte så mycket planering utan blir mer vad som hittas i tidningarna. Om man vill ha större frihet kan man ju göra en digitalt med t.ex. Canva ;)

 3. Men SÅ KUL! Önskar att jag också sparat de visionboards jag tidigare år har gjort… Inte gjort någon på flera år nu, trots att jag nu i år t.o.m. planerade in en hel dag för att fixa en visionboard. Skäms. Borde ta tag i det asap! :)

  1. Ja det skulle visa sig vara ganska kul att ha sparat dem… ;) Men du kanske har någon bild kvar på någon? Och det tycker jag du ska! Boka in tillsammans med en kompis annars – det är också nice!

 4. Åh va kul inlägg! Men kan du inte peka om din gamla domän (eller inlägget) för att få med dig länkkraften? Mvh en annan SEO-nörd :))

  1. Haha, tack för omtanken Bella!! Problemet är att det var en bloggportal, som inte längre finns kvar ens…

 5. Men vad underbart! Härligt att inte bara få se dina visionboards utan att du också kommer ihåg och kan relatera till dem. Nördade in mig på visionboards, kallades skattkartor då och faktiskt så hjälpte mig den första jag gjorde att få iväg mig och maken på en andra bröllopsresa till Florens! 😍😍 numera kör jag ganska långt på att köpa Invalidförbundets väggkalender och så pimpar jag upp varje månad med att göra mini collage.
  Gick faktiskt en kurs i att göra skattkartor och lärde ut åt andra, väldigt roligt faktiskt. Men jag har lite tappat den här kreativa delen av mig själv.

  1. Skattkartor – vilket mysigt namn! Men principen var alltså den samma? Men kanske ännu mer om att rikta in sig på ett specifikt område, typ en resa/bröllopsresa? :) Tycker det låter smart att göra små kollage i månadskalendern!

   1. Jo idén är nog ganska långt densamma. Men tror att de som lärde ut om skattkartor kanske gick lite mer metodiskt tillväga och kanske mer på djupet. Minns att det var skillnad på var bilder placerades (något med hur vi läser bilder), hur stora det var och vikten av att ha footn på sig själv, inte ha med sådant du verkligen inte vill ha på riktigt i ditt liv. En hel vetenskap nästan 😁
    Mina moodboards på kalendern är inte så strikta, där går jag bara på känsla.

 6. Åh nu blev jag inspirerad att göra en för iår! Jag orkade nämligen inte när energin var så låg här tidigare, men nu blev jag nog sugen. En vision board har jag publicerat på bloggen, men förra årets blev privat av någon orsak. Jag tror nog att det hjälper en att fokusera och att klargöra för sig själv vad man vill. (och så lite law of attraction på det ;) )

  1. Det kan nog vara bra att hålla den lite privat också om man vill vara helt fri i tankarna och inte fokusera på att någon annan ska se den!! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.