Jennifer sandström

Tänk att det här är mitt jobb…

Jag satt där och valde bland bilderna som jag just redigerat i över en timma. Bilder jag tagit på mig själv och flatlays som jag fotade under påsken. Resultatet blev ganska bra, jag kände mig nöjd. Det är inte förrän man öppnat bilderna i Lightroom och lagt på lite redigering som man faktiskt kan avgöra om de blev bra eller inte. Och jag älskar att se den förvandlingen, hur man genom att reglera lite i spakarna kan få bilden att liksom komma ut ur skärmen. Så känns det, som om den bara var halvt levande i sitt original och nu äntligen fick komma till liv.

Men det var då det slog mig, när jag försökte välja ut de mest passande bilderna. Tänk att det här är mitt jobb. Jag får sitta och pussla ihop blogginlägg. Planera, fota, skriva. Till och med blogginlägg om smink!

Det känns fortfarande helt overkligt. Lite påhittat. Och lite känns det som att alltihop bara är temporärt. Typ i morgon kommer statsministern gå ut och berätta att det här med bloggar bara var ett experiment som nu avslutas. Och från en dag till en annan läser inte en människa ett enda blogginlägg och alla företag återgår till tv-reklam och tryckta annonser i papperstidningar.

Och jag, jag är inte förvånad. Jag hade ju väntat på den här dagen. Jahapp, det var det. Då återgår vi till dödstrista kontorsjobb och glömmer bort att detta någonsin hände.

Ibland tänker jag att det är ganska konstigt att ägna sitt yrkesliv åt saker som nöje och marknadsföring. Att det är just därför folk ser ner på bloggare. För att det är så ytligt och menlöst. Men inte är det någon som ser ner på framgångsrika filmregissörer, även om de bara producerar ganska platta kulturupplevelser? Och kanske är det bara en del av att vara tjugo-någonting och brottas med den stora frågan om livets mening.

Jag är stolt över mitt jobb och just nu är detta vad jag gör, samtidigt som det finns en mening som jag alltid bär med mig, i allt jag gör: my work must not have a negative impact on this world.

Bild: från bland de roligaste jobb jag vet, att få upptäcka nya destinationer och resmål. Snart dags igen.

FÖLJ:

6 svar

  1. Haha, känner igen mig i tankegångarna! Å andra sidan spenderade jag delar av helgen med att skriva ett gåvobrev i egenskap av jurist, så tänker att om inte annat har jag min jur kand att falla tillbaka på när statsministern annonserar sin stora nyhet!! :)

    1. Haha så skönt att höra. Och vilken trygghet. Jag får väl ägna mig åt övriga marknadsföringsuppdrag på heltid. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.