Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Min Nya Zeeland-saga.

Jag tänker fortfarande på min tid på Nya Zeeland ibland, inte lika ofta som förut men då och då. Det känns lite som att det inte var mig det hände, utan mer som en film jag tittat på och minns. En av mina favoritfilmer.

Jag kom hem precis innan jul från landet som fångade mitt hjärta och från fem veckors backpackande i Australien. “Att backpacka i Australien”, vem har inte gjort det nu för tiden? Men alltihop tillsammans var mitt livs äventyr. 5 månader på Nya Zeeland och 5 veckor i Australien. Allt det jag fick uppleva och se. Alla de människor jag fick lära känna. När jag kom hem påmindes jag om det varje dag i ett par månader. Drömde om det, tänkte på det. Kunde inte se på bilder, filmer eller höra musik som påminde om alltihop utan att det högg till i bröstet och ögonen tårades. Jag tänker inte på det lika ofta nu och det gör inte lika ont. Men jag minns fortfarande de två män som letade sig in mot mitt hjärta och alla de vänner som alltid kommer ha en särskild plats där. Jag minns det land som var underbart på alla sätt och vis och de resor som alla var äventyrshistorier i sig. Hur vi besteg berg, utforskade grottor, tröttnade på synen av får men aldrig på synen av gröna ängar.

Det är klart jag längtar tillbaka och jag skulle välja att uppleva det hundra gånger om, men livet går vidare. Nya äventyr väntar. Frågan är bara hur någonting någonsin ska kunna mäta sig med vad jag upplevde där och då.

Kanske att Indien visar mig en värld jag inte visste fanns och kanske New York en dag kommer bjuda på ett äventyr även det som taget ur en film. Kanske att gifta sig, skaffa barn och driva eget företag, kanske att det också kommer vara som taget ur en film. Kanske är det så, att livet, om man vill, alltid kommer vara så som på film.

Om man vill läsa mer om min Nya Zeeland-saga finns alla inlägg relaterade till då under den här Nya Zeeland-kategorin

FÖLJ:

Ett svar

 1. ….It’s always on my mind
  This world that seems a world away
  But I won’t leave behind
  These memories I would never change
  Cause everything I’m looking for
  Is right back here where I belong
  And everything I thought I’d lost
  I found beneath this southern cross….

  Excerpt from the song Southern Skies, by Kiwi band “Like a Storm”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.