Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Ett liv utan smink.

Hur har det egentligen gått med hyn för fröken Sandström? (Apropå det här inlägget.) Jo det kan jag tala om för er, det har gått väldigt bra. Såren försvann ganska snabbt och plötsligt var min hy vackrare än någonsin. Nåja, man kan fortfarande ana skuggor från vad som där funnits, men det gör mig ingenting, det försvinner nog också snart.

Dessutom har jag varit sminkfri i tre veckor!! Förutom i lördags då jag faktiskt firade med lite rouge, mascara och lätt målade ögonbryn – var inte jättespännande. Och det känns helt fantastiskt skönt! Har lyckats få lite färg från solen också så smink känns egentligen mest överflödigt. Så fruktansvärt skönt att spara 15 minuter på morgonen och inte måsta tvätta ansiktet på kvällen (trots att jag försöker göra det ändå pga det ska vara bra osv).

Vad som också underlättar med ett osminkat ansikte, är att cykla i regn! Något jag fått göra nu två dagar i rad. (Se bild.)

20130521-123144.jpg

Var till hudkliniken på Ryhov idag. Där inte bara en men TVÅ läkarstudenter tillsammans med en doktor skulle undersöka mig. Jag började skratta när alla i en synkroniserad rörelse lutade huvudena åt höger för att studera min hy. Läkarstudent nummer 2, i form av en man, råkade dessutom vara något ganska härligt att lägga ögonen på. Hur som helst var den ju nästintill felfri min hy så det fanns egentligen inte så mycket vi kunde göra. Läkaren tyckte jag skulle skippa all för täckande smink med orden “unga kvinnor i din ålder behöver sällan dölja sin hy” och jag tänkte, vad fan ska jag göra av min nya, oanvända 289 kronors cover all mix från Make Up store?

Läs mer: 

Hur vågar man sluta sminka sig och gå osminkad?

När jag hade varit ett år utan smink.

Varför jag slutade sminka mig.

FÖLJ:

8 svar

 1. Vad skönt att det gick över, du ser superfräsch ut utan smink så kör på det nu när det är sommar :) Sälj den till någon som inte insett hur skönt det är att inte sminka sig varje dag ;)

 2. Hej
  Jag har samma problem som du och tycker det är jättesvårt att sluta med smink, men vill ju inte gå ut med 1 miljon röda prickar i ansiktet.. så det blir ju som en ond cirkel..
  Men hur gjorde du när du gick ut tex på stan eller jobbet?
  Tvättar du dig med nåt speciellt och har du nån speciell kräm nu?

  1. Hej Anna! Vad fint att du lämnar en kommentar med din fråga – jag förstår att det inte känns enkelt. Har du sett det här inlägget som jag har skrivit: https://jennifersandstrom.se/2015/03/23/hur-vagar-man-sluta-sminka-sig-och-ga-osminkad/
   Se det som en utmaning – och prova, börja med en dag, gå bara till mataffären till exempel. Och se vad som händer. Det var det jag gjorde – och gissa om jag var stolt över mig själv sen? Ingenting hände ju, en killkompis kommenterade något skämtsamt, men ingen främmande människa på stan stannade mig och undrade vad som hade hänt. Ingen brydde sig, förutom jag själv.

   Och som jag skrivit i slutet där så använder jag inga särskilda hudvårdsprodukter utan tvättar morgon och kväll. Jag tänker att neutral med inte så mycket parfym ska vara bra, gillar exempelvis Lumene. Ansiktsrengöring, ansiktsvatten och ansiktskräm brukar jag försöka använda – men ibland har jag t.ex. aloe vera istället för ansiktskräm :)

   Lycka till, kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.