Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Min korvstroganoff.

Idag var jag världens bästa flickvän och städade lägenheten, gick och handlade samt fixade middag! Medan en trött pojkvän kom hem från en lång dag i skolan, lite lätt utmattad. Själv har jag bara läst hela dagen och powernapat i en timma… Fett skönt. Skön måndag. Hann med en halvtimmas poweryoga också!

Tänkte vi skulle prata lite om korvstroganoff. Hur ofta äter ni det? Jag äter det cirka aldrig. Som barn var det mat som serverades i skolan, aldrig hemma. Och jag var inte särskilt förtjust i det. Men när jag flyttade till Jönköping och bodde inneboende hos en familj lagade pappan där en gång korvstroganoff och jag tänkte, det här är ju rätt gott! Sjukt enkelt och billigt om inte annat, perfekt vardagsmat.

Det här var första gången jag lagade korvstroganoff och jag är alltid lite stolt när jag lagar någonting jag inte lagat förut, hehe. Något som inte är standardrecepten men jag som jag valde att ha med är champinjoner. Gud vad jag älskar det, man kan verkligen ha champinjoner till allt!

recept snabb korvstroganoff

Mitt recept på korvstroganoff:

Korv ca 500 gram
1 rödlök
4 champinjoner
1 vitlöksklyfta
2.5 dl matlagningsgrädde
2 msk tomatpuré

Strimla korven och stek. Tillsätt rödlök och champinjoner, har ni liten panna som oss kan ni steka korven och löken i omgångar och sedan blanda ihop det. Häll i grädden och tomatpurén. Krydda med salt och peppar, och lite soya om så önskas. Servera med basmati-ris! Glöm inte någon form av sallad också, känns viktigt för vitaminernas skull ;)

FÖLJ:

2 svar

  1. Sorry, “skolköket” fick mig att rysa vid tanken på korvstroganoff. Men nu ryser jag inte längre, tack var din mosters korvstroganoff och nu verkar du också hittat finessen till en god Korvrätt :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.