Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Maj månad <3

Hej! Hälsningar från en bäddsoffa i Österrike. Vi har hunnit med en natt och en dag i Slovakien, Bratislava, där vi mötte upp tre vänner från Finland. Igår bilade vi sen därifrån allihopa till en liten ort i Österrike utanför Graz. Idag väntar nämligen bröllop för min österrikiska kompis som gifter sig med sin finska kärlek! Åh det är så fint att vara här. Men mer om resan senare.

Nu kommer en liten sammanfattning av maj + några supertips på slutet.

Månadens känsla:

Swish. Det har varit så många trevliga saker. Stockholm mitt i veckan. Födelsedagsfirande, middagar och bruncher. En möhippa. Och många roliga jobbsaker som också hänt. Resultat från vårens arbete, nöjda kunder och roliga förfrågningar. Jag har känt mig ganska in peace med allting och livet. Dessutom har Friday Lab Community dragit igång nu (en förlängning på den tidigare kursen typ) och jag har saknat det.

Ska dock tilläggas att det varit en månad av galet mycket planerande, förberedande, fixande och packande. Har känt mig som en projektledare på heltid, för olika projekt som inte bara har med jobb att göra alltså. Haha. Men det är ju egentligen också trevligt – undrar bara lite hur folk med vanliga jobb löser sånt?

Månadens resa:

Resan jag är på just nu får räknas in i juni månad istället. Så svaret här får bli: Stockholm. Ljuvliga dagar mitt i veckan i ett sommarstockholm tillsammans med Corinne. Jösses vad bra resa. Vi åkte båt dit, åt lugna frukostar, fikade och pratade. Och jag tycker det är så häftigt vad som händer när man får tid att umgås – att det ger utrymme för att lära känna varandra mer på djupet, och komma på bra idéer.

Månadens bästa:

All denna vår och sommar. Och att jag känt mig så i fas trots allt projektledande? Ska bli spännande att vara på semester nu i två veckor och se vad som händer med kreativitet och tankar.

Plus att jag investerat i en steamer. Har aldrig ägt ett strykjärn och detta kan vara bästa grejen någonsin! Tyckte till och med vi skulle ta med den på resan men någon protesterade…

Månadens sämsta:

Att jag inte lyckats hålla rutiner med varken träning eller meditation? På det sättet har maj månad varit lite hattig. Det är sånt jag verkligen vill prioritera men så fort jag inte är hemma (har varit flera sleepovers med vänner denna månaden), eller kanske för mycket att göra, så fallerar det liksom. Hmm. Vad ska man göra åt detta? Kanske bara ta nya tag när jag är hemma igen? Det är ju okej att inte allting går smooth exakt hela tiden.

Månadens avklarade mål:

På listan över mina mål för maj stod det att jag skulle publicera en reseguide till Montenegro, göra 5 pullups (det klarade jag inte, men snart så), publicera ett inlägg om sommarläsning och ett samarbete om att göra en fotobok. Det blev ganska jobbfokuserat bland målen pga. semestern som väntade och det känns okej.

Mest lästa blogginlägg i maj:

* Min syn på alkohol
* Att flytta till ett nytt land pga. kärlek
* Dålig Airbnb-upplevelse – vad gör man?
* Resa med endast handbagage

Och slutligen – månadens tips: 

» Peppe publicerar varje fredag ett inlägg med maaassor av bra länkar till intressanta artiklar.

» Kugge har skrivit ett grymt inlägg om hur hon strukturerar och planerar sitt jobb.

» Julia tipsar om 5 appar för företagare.

» Och så den här artikeln i NY times om prokrastinering och att det inte har något att göra med självkontroll.

FÖLJ:

4 svar

  1. Det lät som en härlig månad. Kul att du känner dig glad och tillfreds. Det är viktigt att memorera sådant och inte bara det negativa.
    Jag har förresten också varit på bröllop i ett litet samhälle utanför Graz. Undrar om det är samma? 🤔 Hoppas att ni får det trevligt! Det är så himla vackert i Österrike!

    1. Jaa, bra påminnelse! :) Detta var i Bad Gleichenberg, det är tydligen ganska känt för många bröllop. Var det samma? Haha

  2. Vilken härlig månadssammanställning! Har faktiskt funderat på om en steamer är en bra grej? Avskyr att stryka och har ett par plagg jag nästan aldrig använder pga att jag avskyr att stryka. Hmm, ska kanske undersöka detta närmare.

    1. Jaa jag gjorde en del research innan och kände mig lite tveksam. Men bestämde mig tillslut för att testa en, någon mellan-modell från Philips! Och är supernöjd! Visst det är en sak man måste släpa fram, fylla med vatten och plugga i, men känns smidigare än strykjärn och dessutom fräscha kläderna upp lite samtidigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.