Jennifer sandström

lovely weekend, lovely Auckland

Min lördag och söndag har varit två väldigt härliga dagar. Lördagen så cyklade vi som sagt ut till Mission Bay, det är cirka 7 km dit och det är en väldigt fin väg som följer längs med havet. Vi åt vår picknick-lunch och njöt av solen och havsutsikten. En av mina favoritsaker i livet, att låta blicken vandra över havet och fascineras av dess mäktighet. När vi var hemma från utflykten så kraschade jag i min säng av trötthet och tog beslutet om att inte följa med mina vänner ut. Tittade på serier och njöt av mitt eget sällskap, jag tycker det är så hemskt skönt att vara ensam ibland. Bara jag och mina tankar.

20120923-181555.jpg
Härlig vy från en utkiksplats strax innan Mission Bay.

Och idag, söndag, så sov jag längre än jag gjort på länge. Vaknar vanligtvis av mina roomies vid 8-tiden, men idag somnade jag om och det var väldigt skönt och behövligt. Dagen har varit lugn och fin. Tog en promenad som landade på två timmar efter att jag låtit spontaniteten styra vägen. Jag älskar att utforska platser jag aldrig sett innan, svänga när jag känner för det och undra vad som kommer finnas bakom nästa krön. Och jag hittade en fin del av Auckland, med underbara underbara hus och tillslut så hamnade jag vid Mount Eden, vulkanen och högsta punkten i Auckland. Där är det så fantastiskt vacker vy över staden!

Det var en skön promenad och när jag var på väg hemåt igen kunde jag inte sluta le. För jag kände någon sorts inre fridfullhet efter att ha drömt mig bort bland alla fina husen och de blommande träden och buskarna. Auckland är så fint, men mamma, pappa och kära vänner – ni behöver inte oroa er, jag kommer inte att bo här för evigt, även om ett par av villorna jag såg idag var mycket inbjudande. Jag kommer hem i december.

20120923-181611.jpg20120923-181617.jpg20120923-181624.jpg

FÖLJ:

Ett svar

  1. Vad kul att du hittade till min blogg från Elaine.
    Jag jobbar för en organisation som jobbar med gymnasie-ungdomar och entreprenörskap här borta i Kanada. Det är roligt, men en utmaning också!

    Vad härligt med Nya Zeeland. Det är ett sånt land jag tänkt att man måste åka till någon gång. Verkar så vackert. Kul att du kommer från Jönköping – där bor hela min familj :)

    Kram,
    Hanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.