Jennifer sandström

New Zealand road trip

Första delen av vår road trip på södra ön av Nya Zeeland så var vi tre töser, jag, Gaby och Monica som körde runt i en liten hyrbil och upptäckte landet. Vi bilade från Christchurch till Dunedin, en bilresa genom åkrar efter åkrar och får efter får där landet var helt platt och vägen i princip helt rak men hela tiden såg vi de snöiga bergstopparna resa sig i väst! Det tog drygt fyra timmar med pauser och när det blev kväll och mörkt var det så blåsigt att jag tänkte “nä, nu blåser vi snart av vägen!”, men vi höll oss på vänstra sidan av vägen och tog oss helskinnad fram!

Dunedin var en härlig stad, lite större än vad vi väntat oss men fortfarande inte jättestor. Men den var fin, lite sådär med känslan att “ja, i en sådan här stad skulle jag nog kunna bo”. Vi bodde på ett hostel i stan och tog ett par öl på en bar som hade open mic night. Nästa dag såg vi att där skulle världens brantaste backe finnas, så vi besökte den och var mäktigt imponerade!

Cadbury chocolate factory är också belägen här så vi tog oss en liten runda där och läste om chokladens historia och mumsade på lite choklad, samt provade en väldigt skum chokladläsk…

Vi hade hemskt fint väder och körde ut till ett ställe där man kunde få se blå små pingviner, men de kom tydligen först om kvällarna så istället blev vi tipsade om att åka ut till en strand. Vi fick gå över en fårhage för att komma fram till stranden och när vi når strandkanten, vänder sig plötsligt Gaby som går först, om, viskar “han ligger där!!!” och börjar springa samtidigt som vi hör ett vrål. För mitt på stigen låg ett SJÖLEJON, med skylten “håll minst 10 meters avstånd” bakom sig. När vi insåg att de inte var SÅ farliga vek vi oss av skratt för att vi blivit så rädda och sprungit därifrån. Stranden var helt underbar, så avskild och fridfull med några söta sjölejon som sällskap.

Naturen kring Dunedin var verkligen idyllisk. Enorma, gröna kullar och tusentals får. Vägarna klättrade sig snirkligt upp och ner för alla kullar och det visade sig att så är vägarna för det mesta över södra ön! Vi njöt medan vi körde omkring i landskapet och fortsatte vidare mot Christchurch… Fortsättning följer.

De här bilderna är lånade av Gaby, jag har en del fotat med min iPhone också men Gabys bilder är så fina och det finns alldeles för många bilder för att visa er allihopa, så ni får ett urplock helt enkelt!

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.