Jennifer sandström

Jag sprider min kärlek där den behövs.

Jag har den här tron om att vissa människor möter vi av en särskild anledning. Ibland tror jag till och med att alla vi möter, möter vi av någon anledning – för att göra ett avtryck, till det bättre. Det finns några exempel i mitt förflutna som gör det så tydligt. Mannen jag dejtade på Nya Zeeland exempelvis. Han sa några av de mest fascinerande ord någon någonsin sagt till mig. Att jag förändrade hans sätt att se på världen, till det positiva. Han läste min blogg och älskade det jag skrev, han älskade hur jag såg på saker och ting och på något underligt vis lyckades jag öppna upp ögonen på honom. Vi var liksom inte menade för varandra, men det var menat att vi skulle ha det där mötet. Och ibland känns det till och med lite som min livsuppgift, att fara omkring i världen och på små, små sätt förändra människors liv till det bättre. Är det märkligt att känna så? Jag vet inte, men det är så det känns ibland. Jag har lyssnat på vänner, stöttat och hjälpt – utan att få något tillbaka – för någonstans tänker jag att om jag kan hjälpa henne eller honom på något sätt så är det värt det. Jag hämtar kärleken där den finns att hämta och jag sprider min kärlek där den behövs.

Att ge och ta handlar kanske inte alltid om att ge och ta från samma källa, men att ta från dem som kan ge och ge när man är kapabel att göra det.

Jag tycker det är vackert att tänka så. Men sen är det ju högst individuellt. Det kanske är så jag fungerar, en liten individ på denna jord. Du fungerar förmodligen annorlunda och det är helt okej. Vi växer upp i olika världar och möter olika livsöden.

Ps. Innan jag kom till Indien skulle jag aldrig ha citerat någonting innehållandes “Gud”, som ni ser på första bilden. Men sen jag kom hit ser jag på religion på ett helt annorlunda sätt än tidigare. Jag skulle nog aldrig kunna bli religiös, eller troende enligt en religion – men jag har min egna tro (uppenbarligen är jag ju både djup, uppe i det blå och lite spirituell) och tycker att andra också kan få ha det. Det här är även en av anledningar till att jag gillar att resa och besöka nya kulturer, för att få perspektiv och lära mig förstå och respektera olikheter.

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.