Jennifer sandström

Föreläsning om SEO & Social selling

Det var bara några veckor sen jag och Amanda hade vårt veckovisa telefonsamtal och just då pratade om hennes eventuella nya kontor. Men tänk, du kan bjuda in folk – och jag lovar att jag kommer och pratar! Så, kontoret blev hennes och nu när jag skulle komma hit upp till Gällivare så planerade vi in en liten morgonföreläsning på temat sökoptimering och hur du kan jobba smart med sociala medier. Eller SEO och social selling som var en ännu lite tjusigare titel på det hela.

Och det gjorde vi alltså i morse!

Jag var lite nervös innan, men påminner mig själv om att det är bra att prata framför folk då och då för att upprätthålla vanan i det. Och tryggheten i att prata om ett ämne man skulle kunna rabbla i sömnen hjälper förstås.

Hälften av nervositeten ligger för mig alltid i att jag inte vet hurdan publiken är. Ni vet det här med att jag kopierar folks dialekter? Jag är också van att anpassa allt jag säger och hur jag säger det till målgruppen, alltså även det omedvetet. Så beroende på om jag är i olika kompisgäng, med släkt osv. pratar jag annorlunda. Det gör antagligen många, men jag märker att min hjärna jobbar högintensivt för att försöka sortera alltihop när det rör sig om en blandad publik i olika åldrar och inom olika yrken.

Men det gick bra och publiken var en drömpublik. Som engagerat lyssnade, antecknade och ställde så bra frågor. Det kändes som om de tog med sig inspiration från morgonen och förhoppningsvis gick hem och genast fortsatte googla på allt vi pratat om.

Och Amanda är en stjärna. Som jag gillar henne. När jag klev in på hennes kontor så kände jag genast att tänk vad fantastiskt om jag hade fått sitta här och jobba tillsammans med henne.

Amandas företag heter Explore More Media och hennes nya kontor ligger på Repisvaara intill de nybyggda husen här i Gällivare. Om du behöver hjälp med digital marknadsföring, en grym fotograf eller en konferenslokal för omkring 12 pers. – hör av dig till henne.

Varför ska man bry sig om sökoptimering?

Sen försökte vi förvandla kontoret till en poddstudio och spelade in ett avsnitt till Amandas podcast Lev. För ett år sedan var jag med i en lång intervju om Indien, Gällivare, Finland och bloggande, så kul att få komma tillbaka och vara med igen. Den här gången pratade vi om företagande, kan meddela när det kommer ut.

Det här var så dundermysigt, hade kunnat sitta kvar i den där soffan mitt emot Amanda resten av april. Prata om företagande och allt det vi brinner för, men också det som verkligen är viktigt, liksom livet, vänskap, kärlek. Ser fram emot att hälsa på här igen i augusti, och sen få vara med när den här donnan gifter sig i september.

FÖLJ:

8 svar

  1. Det ser så himla fint ut! 😍 Hoppas så att jag kan hälsa på där i sommar/höst! Mysigt med poddkoja också haha. Byggde en grotta av soffkuddar när jag skulle spela in en VO en gång, funkade kanon 😂

    1. Jaa du borde verkligen hälsa på här uppe! Man vill flytta in på Amandas kontor direkt också ;) Ja vi gjorde vad vi kunde med vad som fanns för att skapa en så bra studio som möjligt, men tror hon kommer bygga något ännu bättre så småningom, hehe!

  2. Alltså du, TACK. För att du finns, för att du kom och för att du är du. Det var en fantastisk morgon och dag, hade också kunnat sitta kvar där hela dagen. Och drömmer om att du och jag en dag kommer jobba med varandra jämt 😉😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.