Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

En typisk dag som frilansare

Dagarna är egentligen sällan särskilt lika varandra så att säga att detta är en typisk dag i mitt liv som frilansare är kanske inte helt sant. Det som snarare är väldigt typiskt för mina jobbdagar är att de är varierande och spontana. 

Ibland dyker uppdrag upp spontant, på helger eller när man är sjuk (ibland med kort deadline) – och det är därför jag aldrig stänger av mina mailnotiser på telefonen. Så kanske det inte alltid kommer att vara, men så är det just nu.

Foto: Rania Rönntoft. Som hon fångade i smyg när hon hängde här förra veckan.

En typisk dag i mitt frilansarliv

→ Denna torsdag började jag min jobbdag 8.38 (enligt Toggl) och då publicerade jag vårt senaste Faraway Finland-poddavsnitt (inkluderat att jag lyssnade igenom det för att upptäcka eventuella missar och hörde att musiken var helt ur synk – alltid viktigt att korrlyssna).

→ Sen satt jag ett par timmar med mejl, blogginlägg, planering och bloggläsande (läste ikapp inlägg från två veckor sedan, sånt är också viktigt!). Det senare är faktiskt något som jag ser är en viktig del i marknadsföring av bloggen. Precis som det är bra att ha rätt material för sin marknadsföring, till exempel en snygg hemsida och visitkort, gäller det också att synas där det är relevant!

→ Kl. 11 började mitt veckovisa fotokurs-möte. Den här veckans uppgift var event-foto och mitt case var såklart PING Festival.

→ Efter en kort lunch hörde radion av sig och ville fråga mig över telefon om hur Nextjets konkurs påverkar mig i mitt resande till Gällivare och vad jag har för åsikt om flygandet till mindre orter. Lyckades lyfta både mitt val av att resa ofta med tåg/båt och min åsikt om flygskatten, hehe.

→ Sen hörde Veera av sig och undrade om jag kunde hjälpa henne med en grej, så det gjorde jag. Älskar kollegevänner som kommer med spontana små jobbuppdrag.

→ Kl. 15.30 hade jag ett möte gällande en kund jag skriver texter för.

→ Nu är klockan 16.56, jag äter fil med björnbärssylt från en finsk ö, har slängt av min t-shirt pga. varmt, bloggar (obv.) och ska fortsätta med jobbet som mötet handlade om.

Hur såg din dag ut?


Mer läsning på temat företagande och frilansliv:
Jobbet jag gör utanför bloggen
7 tips för att bli effektiv
Your speed doesn't matter, forward is forward

FÖLJ:

15 svar

 1. Yey vardag. Ville så ha mer vardag av dig. Nöjd tjej här hej! Ps. tycker absolut att du ska fria till Mumin! Kör!

  1. Tack – och du var inte ensam! ;)
   Haha hallå det var rent hypotetiskt, går inte i några bröllopstankar ju!

 2. Jag vet inte om det är nåt ni kan göra eller om det är min telefon, men ljudet i podden är ganska lågt, jag får ha på max för att höra ordentligt!

  1. Tack Åsa för att du påpekar det – uppskattar all feedback <3 Vi har också märkt detta (och beror nog på ännu en nybörjarmiss vi gjort, hehe) vid ett eller två avsnitt, men tycker du det gäller för alla avsnitten - också de två första?

  1. Tack Celine! Egentligen inte så mycket mer än en 8 timmars arbetsdag… :) Och jaa, jag trivs med variationen!

 3. Bra med varierande jobb! Jag startar varje dag med ca en timmes bloggjobb. Sedan går jag till mitt andra jobb. Och sedan promenerar jag hem. Och bloggjobbar lite mer … ;) Men nu väljer jag att ta projektjobb för att få tid emellan. I sommar blir det två månaders between jobs, då vi kan resa :)

  1. Du har nog också ganska varierande jobb kan jag tänka mig. Vilken härlig rutin – och vilken härlig plan med två månader emellan jobb. Den bästa sortens ledighet ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.