Jennifer sandström

En magisk liten oas i Lappland.

Kylan håller i sig och biter i huden, kan inte minnas att det någonsin känts så kallt. Får mig att tänka på norr och Gällivare, min hemstad, där vintern är mer på riktigt. Om några veckor börjar snön lägga sig och lagom till december har den bildat ett tjockt lager över hela stan. Allt är vitt. Det snöar var och varannan dag och lika ofta kör de gula traktorerna runt och plöjer gatorna. Temperaturen sjunker ner till -20 och stannar där i veckor. Men det är en mjuk kyla. Ingen isande vind från havet. Fast kallt är det förstås ändå. Men jag minns inte vintrarna hemifrån som kalla, jag minns dem som mysiga. För det är vad de är. Visst klagar man på mörkret där uppe, men man klagar inte på vintern i sig. Lappland är liksom gjort för vinterhalvåret. Perfekt för julen, perfekt för våren då det finns alla möjligheter för att åka skidor och skoter så mycket man bara hinner. Norrland är så vackert och exotiskt och kanske helt underbart. Och lyckas man förvalta det på bästa sätt så är det väldigt fint att bo där uppe.

Som min älskade barndomskompis Elins mamma, Sara Sundvall, har gjort. Elin är en av mina absolut första vänner i livet, vi möttes på dagis och sedan dess har varken år eller mil ifrån varandra kunnat separera oss. Ja, hon är lite som en syster för mig. Och hennes mamma Sara har verkligen tagit fram det bästa av Norrland och Lappland och fångat det i ett fantastiskt spa-koncept!

Spa 4 You

Såhär ser det alltså ut på Spa 4 You i Gällivare, eller rättare sagt ett spa mitt i Koskullskulle som är en by precis utanför Gällivare. Samma by passerar man när man åker till nästa by som är en återvändsgränd, Tjautjasjaure, och där i änden av byn bor min mormor.

Ett spa med behandlingar för dig & vännerna

Ni ser vad mysigt man kan göra det i vinterlandskapet? Hos Spa 4 You kan du göra olika behandlingar som är sköna för kropp och själ men du kan också komma med tjejgänget, din partner eller varför inte en dubbeldejt och ha en sjukt trevlig kväll ihop. Även som företag kan du boka in en kväll och bonda med kollegorna utanför arbetstid. Ta en massage om du känner för det, en skön fot- eller ansiktsbehandling eller bara njut av en lång stund i badtunnan utomhus.

Spa Gällivare

Jag och min pojkvän var faktiskt på spa:et förra nyårsaftonen under dagen tillsammans med ett gäng vänner. Då badade vi badtunna och bastu, vissa vågade sig även på ett snödopp (det gjorde inte jag…) Och så satt vi i den lilla stugan ni ser på första bilden, åt lite gott, drack te och bara njöt med högsta mysfaktorn med elden som sprakade i bakgrunden!

Lapplands mysigaste spa

Det bästa med Spa4You tycker jag som sagt är hur bra Sara har lyckats fånga alltihop. Hon har verkligen utvecklat år efter år och aldrig fastnat i samma gamla gängor. Det märks så tydligt att denna spa-ägaren brinner för det hon gör. Jag kommer ihåg redan för många år sedan när spa:et låg inne i Gällivare, jag blev så himla avslappnad av att bara kliva in där och slå mig ner i en fåtölj. Samma känsla som infinner sig när man kliver in på spa:et i Koskullskulle. Och så att få dricka en kopp Yogi Tea till det – då är man fulländad.

Spa 4 You

Och här är hon också, grundaren och spaägaren Sara!

Sara Spa 4 You

Investera i dig själv

Slutligen vill jag alltså rekommendera er att investera i er själva, vare sig ni är urinvånare som bott hela livet i Gällivare eller är turister som bara är på besök antingen under sommaren eller vintern – boka in er på en spa-upplevelse i denna hemliga och magiska lilla oas i de Norrländska skogarna! I would if I could. Och kanske särskilt nu när vintern kryper på, snart vill man inte göra annat än att burra ihop under en filt efter en skön bastu och ännu hellre efter en massage eller spa-behandling! Bonustips: köp med en hudvårdsprodukt från Kerstin Florian, de är lika magiska som spa:et!

Bilderna är alla tagna från Spa4yous facebook-sida, kika in där om ni vill se mer av det eller här på hemsidan för ännu mer information om spaet och vilka behandlingar som finns!

FÖLJ:

10 svar

 1. Låter härligt! Vore kul med fler Norrlands-tips. Drömmer om en resa till Norrland (helst någonstans där norrskenschansen är hög!) så kul om du bloggar om fler Norrlandstips. Kram

  1. Åh vad kul att du tycker det Johanna! Alltid bra med lite feedback, ska se vad jag kan vaska fram för fler guldkorn bland gruvmalmen ;) Kram!

 2. Tack fina. Åh din länk är fel, den sidan går inte att ladda. Men hittade din sida ändå. Coolt med egen sida, vågar inte flyga solo än dock. ;) Himla trist att förlora inlägg, riktigt borring men tur att du hade det viktigaste i alla fall. :D

 3. När åker vi?? Det där känns som ett måSte innan man dör och du måste va min norrlandsguide <3

   1. Okej. Påsk IT is. Jag är ändå ledig alla röda dagar. Är det fortfarande vinter då?? :)

     1. Okej. Då kör vi på det :) du planerar och jag hänger på! Längtar redan :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.