Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Livet utan socialt umgänge.

Jaha Jennifer, vad gjorde du i helgen?

Eh… Förutom att jag inte gjorde någonting så umgicks jag med min pojkvän (vilket i och för sig är väldigt fint och absolut räknas som social umgänge) och detta.

Yes, blev lockad av trenden som sprider sig som en löpeld. Målarböcker för vuxna. Och nu kanske ni tänker, ja det är väl lite roligt men än sen då? Men det ni kanske inte vet är hur lång tid det faktiskt tar att färglägga en bild… Så många små detaljer och pill… Det tog minst två timmar tror jag. Kändes lite som en evighet.

Och många kanske reagerar på bilden – är du vänsterhänt? Japp, det stämmer! Brukar ofta få den reaktion – va är du vänsterhänt?? Men det är väl lite mer unikt att vara det. Farmor och min bror är också det, farmor hade dock oturen att i skolan plågsamt nog bli tvingad att skriva med höger.

Det är också därför jag tror att det är nyttigt för många och framför allt för mig. Jag får chansen att öva på mitt tålamod, att inte fokusera på slutet utan på själva resan dit. Ungefär som när man promenerar till/hem från jobbet, antingen irriterar jag mig på att det är “såå långt” eller så kan jag välja att njuta av den sköna promenaden och lyssna på en bra podd.

När jag började måla tänkte jag liksom det här kommer ju aldrig blir klart. Men sen insåg jag att det inte är det färdiga resultatet det handlar om, det handlar ju om njutningen att få vara kreativ och sitta och måla! Det kändes ganska lyxigt att kunna göra det, utan att ha några andra egentliga måsten.

En annan övning det innebär för mig är mitt konstnärliga sinne som är rätt obefintligt. Jag har alltid varit extremt usel på att måla – och det är något många säger om sig själva men jag menar verkligen det. Och bild i skolan var alltid mitt värsta ämne! Ibland vill jag tro att jag egentligen skulle varit högerhänt men härmade min bror när vi var små och att det var därför jag blev vänsterhänt och också så dåliga på att rita… Hur som helst, vi får väl se om den här målarboken kan ge någon positiv effekt. Eller så får vi se hur länge det tar innan jag helt tröttnat.

Sen kan jag ju ärligt säga att en målarbok för barn nog också fungerar lika bra att måla i, bara det att det kanske går lite snabbare -de kan ju omöjligen ha så många små detaljer?? Jag kanske skulle ha börjat på den nivån :-)

FÖLJ:

7 svar

 1. Eftersom att jag måste koncentrera mig på alla små detaljer så kan inte tankarna åka iväg lila lätt, jag måste lixom behålla fokus på bilden, det tycker jag är skönt.

 2. Har också blivit lockad av målarböckerna men även mitt tålamod är för dåligt för att göra en sådan bild i två timmar. (är också urkass på att måla och hatade det i skolan, hade ett g i betyg och det var i bild . helt hopplös är jag med andra ord)

 3. Haha, när de kom till Sverige så köpte jag tre böcker bums. Känner verkligen igen mig i att det är bra att öva tålamodet i det. Liksom finna sig i situationen och inte stressas över att det tar sin tid att bli klar.
  Har totalt missat att du flyttat hit till Helsingfors! Välkommen :)

  1. Har du lyckats måla i dem regelbundet sen dess?? :)
   Tack så mycket Ida! Flyttade hit i september så nyligen.

   1. Haha, nååå, nja. Färglagt snart en hel bild nu när jag varit förkyld och inte kunde göra något annat. Sen har jag två fjädrar på en sida, varav jag kallar den ena för nattfågelns och den andra för morgonfågelns och jag färglägger den första under kvällen eller natten och den andra under morgonen.

    Kul! :) Då om du funderar på nanowrimo så kan vi ju ses på nån write in (man skriver på nåt café och kan vara små utmanningar ibland eller så) eller så bara annars om du sku vilja nån gång :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.