En annorlunda date night

I år har vi sagt till varandra att vi ska gå på dejt en gång i månaden. Är inte överförtjust i just den benämningen men egentligen har vi sagt att vi ska göra något kul/trevligt/annorlunda en gång i månaden. Vi hänger ganska mycket redan men har egentligen varit dåliga på att göra nya saker. Lätt att bli bekväm osv och man glömmer hur mycket det ger att få lite ny input.

Så vi hade redan bestämt att den 2:a mars var denna månadens kväll för detta. Men så dök plötsligt en hockeymatch upp. Lång story short, någon trodde matchen var förra helgen och när det istället visade sig vara denna, när vi planerat att göra något – och de hade en biljett extra, så tyckte jag att hockey var en perfekt idé för en dejt (trots att det inte heller bara var vi på tumanhand).

Sist jag såg en hockeymatch (och kanske enda gången jag sett en riktigt match) var det en NHL-match i Vancouver. Canucks mot Columbus Blue Jackets. Det var ganska mäktigt faktiskt, var så chockad över hur ”amerikanskt” allt var med kiss cam osv. (ni vet när de filmar två stycken som måste kyssas). Fångade till och med upplevelsen på film (obs inte min mest stolta produktion, haha, men älskar killen som vrålsjunger).

Så med tanke på detta, hör det inte direkt till det vanliga att jag går och ser på hockey. Men det känns lite som en viktig del för att bli integrerad i det finska samhället (eller hur?) + det är kul att göra något annorlunda.

Stämningen!

Och om det var kul? Faktiskt väldigt kul. Också pga. spännande match. Helsingforslaget HIFK (Helsingfors Idrottsförening Kamraterna) spelade mot Ilves från Tammerfors. Jag fick lära mig (antagligen igen, det är sånna detaljer jag lätt glömmer) att HIFK också är svenskspråkiga (en finlandssvensk historia tydligen) och därför sjöngs flera hejarramsor även på svenska.

Första perioden var lite dryg, HIFK spelade så dåligt och pucken var mestadels hos Ilves. De gjorde 0-1 i första perioden. Sen blev det 1-1 i andra (en svensk, Erik Thorell, som gjorde mål). Otroligt spännande.

Och så tredje perioden, 2-1 till HIFK och slutligen 3-1. Hurra! Är förstås alltid trevligare att se på matcher när det dels är ganska jämt och dels laget man hejar på vinner.

Inser nu att det kanske inte är jättekul att läsa om hur spännande en ishockeymatch var? Hehe.

Älskar alltid att se när lagen tackar varandra efter matchen, tycker det är så fint liksom. Och gillar generellt sportvärlden pga. människor är så passionerade och engagerade och finns det något bättre att se än just det?

Och här råkade jag fånga 2-1-målet på bild. Snyggt!

En lite annorlunda, ganska finsk och väldigt bra lördagskväll.

Förresten, nu när vi ändå är inne på hockey. Ni har väl inte missat att Fredrik Backmans bok Björnstad blir tv-serie? Är så himla exalterad över detta. Älskar ju honom som författare och boken är ruskigt bra. Den handlar just om ett hockeylag i en svensk småstad (Björnstad) och hur Fredrik beskriver allting och alla känslor är bara så, bra. Serien håller just nu på att filmas uppe i Kiruna och min hemstad Gällivare. Men läs boken om ni inte gjort det! Eller lyssna på ljudboken, minns att uppläsaren var bra.

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

13 Kommentarer

 1. Johanna
  3 mars, 2019 / 10:34

  Men åh!! Jag älskar namnet Lo (osäker på om det är ett tjej- eller killnamn bara, men det är väl unisex?) och när jag läste Ilves i skrift kom jag på ”guuuud vad fint till en lillebror”. Ilves, Ilves, Ilves… okej, kanske inte får det godkänt hemma ifall vi någon gång får en lillebror… men så fint med ett litet lodjur. (Lo vore inte så fint på finska, men Ilves 😍👌🏽 Fint även på svenska ju!)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   3 mars, 2019 / 13:59

   Så fin idé ju! Tänkte inte på att det kanske var ett vanligt namn precis som man kan heta Lo i Sverige?? Men det kanske det är? 😍

  • Åsa
   4 mars, 2019 / 11:54

   Jag känner två tjejer och en kille som heter Lo :)

   • Jennifer Sandström
    Författare
    5 mars, 2019 / 07:12

    Där fick vi beviset – funkar alltså på bägge! ☺️

  • Jennifer Sandström
   Författare
   3 mars, 2019 / 13:58

   Men du reagerade inte på att dessa bilder är tagna med Ts iPhone? :D

    • Jennifer Sandström
     Författare
     3 mars, 2019 / 14:50

     Så sista bilderna är liksom tagna med dens x2-zoomläge ;)

 2. 4 mars, 2019 / 14:50

  Bästa idén jag hört på länge – kanske rakt av kopierar dejtingide om att göra något kul/annorlunda en gång i månaden. Roligt att ni dessutom gick på hockey, synd att de inte mötte Kärpät denna kväll. Om ni har tid och möjlighet skulle jag även rekommendera att ni går en slutspelsmatch, då blir hockeyn och stämning så mycket bättre och allt blir roligare.

  Kram kram

  • Jennifer Sandström
   Författare
   5 mars, 2019 / 07:11

   Jaa vi tyckte också det – en bra påminnelse och anledning att faktiskt hitta på något ☺️ Så kör på!

   Haha och ja tänkte på dig under matchen. Skulle varit kul att se hans lag. Och tack för tipset 🙏

 3. 4 mars, 2019 / 22:27

  Har varit på flera HIFK-matcher eftersom min dude älskar laget. Är egentligen ingen hockeyfantast men älskar konceptet med att få heja på ett lag ihop och dricka öl. När jag bodde i Montreal gick jag aldrig på hockeymatcher och kan nu i efterhand tycka att det är lite synd. En hockeystad förtjänas att upplevas. Superkul att du också gillade det hela.

  BJÖRNSTAD blir serie? herrejävlar. Hur har jag missat det här? Älskade boken så mycket. Lycka!!!!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   5 mars, 2019 / 07:06

   Haha stressen dock över att behöva dricka upp ölen i pausen?!! Mvh väldigt långsam.

   Och jaa visst! Jag har faktiskt inte läst andra boken ännu, men den ska tydligen vara minst lika bra?

 4. 16 mars, 2019 / 08:00

  Det är så bra att ha en dejtnight. Vi har gjort så att vi firar vår mänadsdag alltid lite trots att det gått över ett år redan. Men just på det sättet att vi gör något lite extra åtminstone den dagen ifall vi inte hinner annars. :D För att livet kommer ivägen och så. Så åtminstone vet man att man har en dag som man sen kan prata och hänga riktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?