Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

12 bloggar om företagande, entreprenörskap & marknadsföring

När jag bestämde mig för att säga upp mig och satsa på mitt företagande under 2017 blev det också naturligt för mig att inkludera detta i bloggen. Ganska snabbt insåg jag att företagande och entreprenörskap var något som dessutom många uppskattade att läsa om. Och vet ni vad det häftigaste av allt är? Sen dess är det flera(!) som hört av sig och berättat att jag inspirerat dem till att våga starta eget. Alltså, det känslan är obeskrivlig. Det gör mig SÅ glad när folk verkligen känner efter vad det är deras hjärta slår för, och följer den känslan.

Så att blogga om företagande är antagligen något jag kommer fortsätta göra. I takt med att jag samlar på mig mer erfarenhet känns det också som något jag gärna pratar mer om. Nu har jag dessutom startat enskilda firma i både Sverige och Finland – som gett mig ännu mer insikt och kunskap gällande att driva eget inte bara i Sverige utan också i Finland.

12 bloggar om företagande

Förutom att dela med mig av mina erfarenheter som egenföretagare hämtar jag gärna inspiration från andra. Mitt favoritsätt att konsumera innehåll är genom bloggar och jag har hittat några bloggar om företagande och entreprenörskap som jag gillar extra mycket. Här kommer dessa tips till er som antingen redan driver företag eller går i tankar om att starta eget. Några av bloggarna handlar också om marknadsföring, eftersom det dels är något jag själv är intresserad av och dels är en ganska viktig del som företagare.

12 bloggar om företagande, entreprenörskap och marknadsföring

1. A startup story – lyfter startups och nya företag och bjuder på berättelser om dessa. Inspirerande och lättsamt att ta in! Dessutom kul att få nys om nya innovativa lösningar och produkter.

2. Bossbloggen – Clara som driver Bossbloggen skriver om entreprenörskap men också ledarskap. Hon har ett himla driv och är samtidigt extremt omtänksam som person! Nyligen listade hon 3 nackdelar med att vara entreprenör – som jag tror vi är många som kan känna igen oss i emellanåt.

3. Caroline WM – Caroline är frilansskribent och jag skulle gärna se att hennes blogg uppdaterades ännu oftare. Men de inlägg som hon skriver om företagande, psykologi och hälsa är alltid intressanta. Här har hon samlat 8 populära inlägg om entreprenörskap och sociala medier.

4. Michaela (Kugge) – Min frilansarkollega här i Helsingfors delar frikostigt med sig om företagande i sin blogg. Ett bra inlägg hon publicerat nyss är bland annat detta om hur mycket hon tjänar som företagare.

5. JenniferSandström – förstås min egna blogg som handlar om företagande och utsetts till en av 30 inspiratörer för entreprenörer.

6. Kntnt Magasin – en byrå som publicerar bra artiklar i sin blogg. Gillade särskilt det här inlägget om SEO och vad som händer inom sökoptimering just nu och förutspås ha betydelse under 2019.

blogg om företagande och entreprenörskap

7. LaLinda – Linda har varit egenföretagare länge och jag tycker att hon alltid öppet och ärligt delar med sig av inte bara framgångarna utan också motgångarna. Nu hjälper hon främst influencers så spana in hennes blogg om du själv vill utveckla din blogg eller sociala kanaler!

8. Mama Said Media – det här är ännu en byrå som jag tycker delar med sig av bra och nyttigt innehåll. Det handlar mestadels om marknadsföring och framför allt sociala medier, så passar dig som är extra nyfiken på det! Kan också tipsa om att läsa ägaren Alexandra Bylunds egna blogg där hon också skriver om företagande.

9. Hananaa – Hanna är ny som företagare och jag ser fram emot att få ta del av hennes expertis inom marknadsföring i framtida blogginlägg. Än så länge finns bara ett par stycken (hon bloggar också om annat), men jag är säker på att få vi kommer få fler godbitar. Hon är riktigt duktig på det hon gör och det ska bli kul att följa hennes resa som egenföretagare!

10. Slow Fashion – som ni kan gissa på namnet handlar Johannas blogg främst om mode och hållbart mode, men hon skriver också informativa och inspirerande inlägg om företagandet. Det här är särskilt ett som jag tror många kan ha nytta av: tips för dig som hatar att sälja.

11. Svenska nomader – ett nätverk men också en sajt där de publicerar bra material. Mycket är förstås på temat digital nomad men det är ju en form av företagande i sig. De kommer dels med praktiska tips och dels med inspirerande berättelser från andra nomader. Jag blev själv intervjuad av Svenska Nomader förra året och berättade om hur jag jobbar.

12. Teknifik – Elin har hittat en bra nisch som bloggare och jag gillar att läsa det hon delar med sig av kring sin företagarresa. Dessutom jobbar hon faktiskt just nu på en bok om att starta eget – så följ henne och håll utkik!

5 utvalda inlägg om företagande från min blogg:

Om du vill läsa mer om mitt företagande och få fler tips och inspiration kan du spana in kategorin företagande här på bloggen.

Under förra året fick jag ett överraskande mejl som berättade att min blogg blivit utvald till som en av 30 inspiratörer för entreprenörer. Alltså en blogg om företagande och entreprenörskap som inspirerar andra. Så fint att få en sån utmärkelse.

Och för ännu fler tips på företagsbloggar och andra som skriver om företagande hittar du listan från Expertvalet med 30 inspiratörer för entreprenörer HÄR.

egenföretagare blogg

Sen har jag garanterat missat flera bra bloggar som skriver om företagande. Så fyll gärna på med era tips i kommentarsfältet!

Fler sajter om företagande

Här är också några tips på olika sajter som skriver mycket om företagande, inte bara för egenföretagaren utan också för andra småföretagare:

 • Företagande.se – många bra, informativa och ändå lättsamma inlägg om alla delar av företagandet
 • Mittforetag.com – tips och inspiration till dig som driver företag
 • Y-studio.fi – en finsk sajt som nyligen lanserats på svenska och kanske alltså särskilt bra för dig som driver företag i Finland

FÖLJ:

16 svar

  1. Men Frida – din blogg är ju också ett perfekt tips här. Efter min bloggpaus i julas har jag legat lite efter i bloggläsandet (och bytt från Bloglovin till Feedly så inte fört över alla bloggar ännu), och nu ser jag ju att du redan har ett par guldkorn. Riktigt bra inlägg det här om vilken tid att posta i sociala medier: http://fridabjorkroth.com/basta-tiden-att-posta-pa-sociala-medier/

   Ser fram emot att få läsa mer om marknadsföring, och förhoppningsvis ditt företagande, i din blogg framöver <3

 1. Vilket inlägg! Jag som hade tänkt stänga av datorn för dagen nu, det blir svårt med så många nya inspirerande bloggar att upptäcka.

  1. Sånt lyxproblem när man hittar nya bra bloggar och liksom vill läsa ikapp – eller hur 😉

  1. Tack Elin! Det känns nyttigt och givande att just få läsa om andras erfarenheter och tips – de flesta har ju olika styrkor man kan lära av 😍

 2. Vilket bra inlägg, med många tips – tack! Och vilken ära att få vara med på en sån här lista, TACK <3 Stort grattis på födelsedagen idag förresten! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.