Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Efter resor-ångest & caféfredag

Fredag. Det ordet är så mycket kärlek.

Jag sitter just nu på Kuuma inne i Helsingfors tillsammans med mina två blogg-vapendragare Malin och Veera. Vi har ätit lite lunch och ska jobba här i eftermiddag. Kuuma är faktiskt ett sjukt nice café men det är första gången jag är här. Det ligger i Helsingfors kanske hippaste kvarter, Rödbergen, och folk är seriöst såå hippa här. Ni vet, någon har lila hår, en annan en extremt gul och fluffig jacka, en tredje gråa mjukisbyxor (på ett typiskt coolt sätt och inte alls som om det först hen hittade i garderoben). Man får också ha med sin hund så jag har suttit och stirrar kärleksfullt på en liten isbjörn och en liten fluffig sak. Vi är också eventuellt lite för högljudda för det här stället, så nu vet alla allt om oss.

Typiskt bra fredagsjobb anyway.

Efter resor-ångest

Min vecka har varit lite sådär halv som veckor blir när man är borta över helgen och reser hem på måndagar. Jag måste sluta resa på måndagar – eller acceptera att det får vara så. Känslan av att veckan är halv är liksom en ganska oskön känsla. Och det är faktiskt en nackdel med weekendresor – jag är van att kunna jobba lite på helgen och då känner jag mig betydligt mer i fas. I fas med jobb, livet, hemmet, vänner. Kanske har det något att göra med ett orimligt kontrollbehov? Förmodligen. Det är ju av samma anledning jag tycker det är stressigt att överhuvudtaget resa iväg. Har jag med allt? Har jag gjort allt jag skulle innan? Ska jag ha med mig en present? Osv. The struggle (så bortskämd?)…

Av någon anledning får jag också väldigt mycket ångest dagen efter jag kommit hem från en resa. Min kille har upptäckt mönstret och svarar bara lugnt du mår alltid såhär när du just kommit hem, det går över. Han har rätt och jag har en teori om att det förmodligen är en väldigt introvert del i mig som helt enkelt är helt uttömd efter en helg med nya intryck och trevligt sällskap 24/7?


Inlägg jag har i min pipeline just nu:

En annan sak. Tänkte att ni kanske är nyfikna på vilka kommande inlägg jag har i min pipeline just nu. Alltså tänkta inlägg jag planerar att publicera typ nästa vecka eller någon gång snart.

 • Amsterdam på 12 timmar
 • Julklapparna alla borde önska sig och diverse annat julrelaterat
 • Frihet under ansvar – livet som egenföretagare
 • Blogginläggen vi minns
 • Tips till dig som vill börja eller nyss börjat blogga

Något inlägg som lockar mer än någon annat och som du gärna skulle vilja läsa?

Om ni undrar varför jag gör en tittut-pose? Det är en funktion min Lumix har, selfie-mode och göm ansiktet bakom händerna, när du tar bort dem så fattar kameran att den ska fokusera och ta bilden. Så bra grej! Man hinner ta bort händerna också såklart, tog de två första bilderna med just den funktionen.

Ha en awesome helg hörni. ♥

FÖLJ:

13 svar

 1. Jag gillar jättemycket dina inlägg om resor men skulle också gärna ibland läsa något inlägg om tiden innan du for från Gällivare. Hur det var att bo uppe i Norrland jämfört med nu t.ex. Du är kanske för ung ännu för att ha den rätta distansen men fundera på saken.

  1. Tack för inspirationen – det skulle jag nog kunna skriva ihop något om. Typiskt att få en sån här bra idé när jag har annat jag borde pyssla med just nu ;)

 2. Jag åker till Amsterdam på torsdag och sedan vidare till min vän som är på utbyte i Rotterdam nu så jag hoppas på ett inlägg om Amsterdam! :D

  1. Det blir ofta långhelger, antingen för att jag reser med någon som har ett vanligt jobb och då är ledig på helgen ;) Eller för att jag hälsar på någon som också jobbar på veckodagarna och då hinner hänga med mig på helgen. Kan dock också gilla att upptäcka nya ställen på vardagar för att det ofta är lite mindre folk och inte lika turistigt. Borde kanske planera in fler ensamresor mitt i veckorna – värt att fundera på!

 3. Kuuma är verkligen ett jättenice café! Och du, en grej jag tänkt på när jag läst din blogg på sistone: Är det ett medvetet val att du inte visar din pojkvän på bloggen? Vet inte om du skrivit något om det förr eller om du visst brukar visa upp honom men jag bara råkat missa det (:D), men tänkte hur som helst av nyfikenhet fråga!

  1. Kanske är det där vi ska ta en kaffedejt när du är i Helsingfors någon gång snart! :)
   Hihi – kul att du frågar! Det är faktiskt ett högst medvetet val, och inte egentligen mitt val – man skulle kunna säga att han är min motsats när det kommer till sociala medier och att synas överallt. Så av den anledningen syns han inte så mycket här och omnämns alltid endast som Mumin eller T! :)

 4. Vilken rolig funktion på kameran, har funderat lite ifall jag borde införskaffa en mindre kamera ändå. Men det får väl lov att bli sen när pengarna tillåter.

  1. Ja, ibland får man prioritera. Och ofta kan man komma ganska långt med den kameran man har :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.