Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Böcker jag läst i höst och är nyfiken på i vinter

Ruggiga vindar, ett mörker som gör oss påminda om årstiden. Hösten har gått över till vinter och i väntan på julen så är det just urmysiga hemmakvällar som lockar mig, och kanske er också? Så jag tänkte vi skulle kika lite på vilka böcker jag planerar att lyssna på i vinter – kanske kan du få lite inspiration. Men först ska jag lista några böcker jag läst under hösten. Jag lovade ju förra veckan att berätta vad jag har läst och planerar att läsa.

Böcker jag läst & lyssnat på i höst


* Flickorna i parken – Lisa Jewell
Typiskt bra bok att läsa om man vill ha något enkelt och lite spännande. Något i den tycker jag är lite jobbigt, kanske är det att jag irriterar mig på vissa karaktärer. Men jag gillar Lisa Jewell och tycker ändå den är helt klart läsvärd!

* Vad heter ångest på spanska? – Michaela von Kügelgen
Mysig och lättläst bok som utspelar sig i Ecuador och kanske perfekt att ta med om du åker till en strand för sol och bad. Också här infinner sig en viss frustration över hur huvudkaraktären beter sig, men hon växer och i slutet känner jag mig lugnare.

* Stanna – Flora Wiström
Otroligt gripande handling. Hade den i öronen när jag cyklade en dag och minns hur jag inte kunde sluta gråta. Verkligen välskriven och också fin trots att den är lite hemsk.

* Livet börjar när du inser att du bara har ett – Raphaëlle Giordano
Jag vet inte vad det var i den här som jag fastnade för, men jag hittade den av en slump, började lyssna och blev som uppslukad. Man vill liksom verkligen veta vad som händer samtidigt som det fungerar lite som en peppig självhjälpsbok för dig som kan behöva lite inspiration och en touch av positivitet i ditt liv. Dessutom är hon en fransk författare och handlingen utspelar sig i Paris!

böcker höst

Alla böcker utom den andra finns hos Nextory och det är där jag lyssnat på dem. Med min rabattkod Jenn kan du ladda ner appen och lyssna gratis under 30 dagar.

Böcker jag är nyfiken på / planerar att läsa i vinter


* RUM: En roadtrip genom psyket. En nyss utgiven bok av Alex och Sigge. Jag var väldigt skeptisk men har nu precis börjat lyssna på den och något som fick mig att vilja fortsätta är språket. De har liksom en känsla för det där med att skriva ändå.

* Högre än alla himlar av Louise Boije af Gennäs är en mycket längre bok än vad jag vanligtvis läser och det är dessutom en triologi. Men jag fick tipset av Lisa och boken utspelar sig i Stockholm och ska vara riktigt bra, så jag tänkte ta mig an den!

* Björnstad. Fredrik Backmans Björnstad och uppföljaren Vi mot er som nyligen kom ut. Jag gillar ju honom som författare, eller älskar till och med. Men att boken handlar om sport är det som avskräcker mig. Bör jag ge den en chans?

* Vem fan är han? Av och om Daniel Redgert. Jag är lite nyfiken, det ska erkännas, men samtidigt tycker jag det är lite tråkigt att läsa om kändisars liv…? Har du läst den och vad säger du i så fall?

Sköldpaddor hela vägen ner. John Green har släppt en ny bok!! Jag gillar ju honom och hans ungdomsböcker. Så den vill jag definitivt höra på i vinter!

nya böcker vinter 2017

Alla böcker finns att lyssna på hos Nextory. 

FÖLJ:

15 svar

 1. Läs Björnstad! Både den och uppföljaren är hur bra som helst och som alltid med Fredrik Backman lyckas han verkligen trycka på och hitta de där små detaljerna som får en att verkligen haja till och framför allt tänka till. Jag var också tveksam på förhand med tanke på hockeyn, men jag blev otroligt positivt överraskad. Visst cirkulerar handlingen kring sporten, men det blir inte alls ett problem. Snarare blir det bara ett slags “skal” till de djupare temana som verkligen är allmänmänskliga och som gäller i alla tänkbara sammanhang och situationer. Det handlar mer om relationer, grupptryck, hur samhället fungerar och framför allt hur livet kan vara i ett litet samhälle. Så fascinerande och gripande! Sen tyckte jag att det var jobbigt och frustrerande emellanåt, just för att handlingen verkligen griper tag och kommer trycker på “känsliga” knappar. Så jag kan bara rekommendera boken (böckerna)! Det bästa jag läst på länge faktiskt :)

 2. Hahaha ja, Erika ÄR otroligt irriterande och fattar dumma beslut osv osv. Fatta att ha vevat av och an ca tjugo varv med henne?! ;)

 3. Björnstad och Vi mot er borde du verkligen läsa! Helt fantastiska böcker (och jag är 0 intresserad av sport). John Greens nya är också hur bra som helst :)

  1. Tack Amanda – blev så peppad av kommentarerna här att jag började lyssna på en gång på Backmans! Och jag tror jag förstår vad du menar – verkar fantastisk redan från början :)

 4. Alltså LÄS BJÖRNSTAD! Den är verkligen hur fantastisk som helst och griper verkligen tag i en (precis som alla Fredrik Backmans böcker lyckas göra). Inte heller jag var alltför peppad på sportvinkeln, men den blir bara som ett slags ramverk för berättelsen, som egentligen handlar om människor, relationer, förväntningar, roller, grupptryck, gruppdynamik och livet i en småstad. Jag formligen slukade och sträckläste boken! Sedan är det “som vanligt” med Backmans böcker, att det finns en väldigt allvarlig och svart underton, det är tuffa ämnen och situationer som målas upp, även om det ofta är med glimten i öget. Ändå kommer jag på mig själv flera gånger att liksom fastna med skrattet i halsen. Kan med andra ord bara rekommendera både Björnstad och Vi mot dem!

  1. Haha, snacka om att jag verkar helsåld på den där serien alltså – med dubbla kommentarer och allt (till mitt försvar gjordes den första via mobilen samtidigt som täckningen bröts, så jag trodde att den försvann – men uppenbarligen icke). Se det istället som en extra stark rekommendation helt enkelt ;)

   1. Haha jaaa Emelie jag skulle svara dig just att din första kommentar hade hamnat i spam :O Så när jag godkände den blev det dubbelt. Tyckte det var fint att du tog dig tiden att skriva igen nu!! <3 Och jaaa jag förstod hur läsvärd den var. Har faktiskt precis börjat lyssna på den och känner att visst är det något speciellt med Fredrik Backman - oavsett vad han skriver om gör han det med sådan bravur! Tusen tack för tips. Kram!

 5. Hej,
  Daniel Redgerts bok lyssnade jag på bara för att jag ju har alla andra bloggares och sociala profilers böcker i min bokhylla hemma. Hans fick duga till att lyssna på och den var intressant. Enkel att lyssna på och kul att se hur man kan gå från dröm till handling. Men…. Jag gillar han inte mer. Snarare tvärtom. Jag gillar att få en bild av kändisar och då en bättre bild. Daniel fick mig bara att känna, Nej! En lättsmält bok som endast ger nöjesunderhållning.

  Men lyssna på den :-) Jag lyssnade nonstop då den känns som en dokusåpa i bokform ;-)

  1. Hej, åh tack för inputen – blir ju lite nyfiken trots allt. Vet knappt vem människan är men det låter som ett intressant experiment det han har gjort, eller något. Får nog ge den en chans, om inte annat för “allmänbildningen”? ;)

   1. Haha, jag visste inte heller vem han var. Unna dig några timmar att mysa, äta något gott och sträcklyssna. Berätta sen vad du tycker. Ha en fin helg :-)

 6. Björnstad ligger i bokhullan påbörjad här hemma. Blev undanlagd pga att jag lät andra böcker komma före dåjag läser böcker efter humöret :) Men ska snart fortsätta med den.

  1. Känner igen det där med att läsa böcker efter humör. Jag har kommit en bit in i den nu och är helt fast, älskar verkligen hur Fredrik Backman skriver!!

  1. Alltså jag är helt fast, har gått ut på promenader och till och med sprungit med boken i öronen för att jag måste lyssna (måste alltid annars ha musik när jag springer). Och ikväll la jag telefonen utanför bastun och lyssnade medan jag bastade. Lite lätt besatt… Den är så bra! Och inte klar än.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.