Jennifer sandström

dining out at Elliot Stables

Vi hade en väldigt mysig middag på Elliot Stables jag och mina flatties. Det är ingen vanlig restaurang, utan det är massor av restauranger från världens olika länder som samlats samman till en finare food court. Jag valde den italienska och beställde en gourmet chicken salad. Blev alltså inget vegetariskt, men detox-vänligt åtminstone.

För övrigt så finner jag det lite svårt att hänga med i samtalen med dessa fyra kiwi-flickor. Att prata engelska med andra utbytesstudenter, eller med kiwis på tu man hand går ofta bra, men när de flyger iväg i samtalen på sina dialekter och med sina slang och uttryck så blir det kortslutning i mitt lilla huvud. Det kommer krävas mer än ett par utbytesterminer för att bli en nästintill native speaker. Det känns lite som att, även om min engelska förbättrats markant under senaste året så är den långt ifrån perfekt… Men vad gör väl det egentligen, vi kan väl säga att det är rätt charmigt när jag säger share istället för chair (jag övar på detta och förbättrar mig lite varje dag haha) och stakar mig fram för att hitta rätt uttryck. Även om det är betydligt mer ansträngande än att prata sitt modersmål!

Anyway nog om det, nu är det jag, sängen och 90210. Puss!

20120920-224601.jpg

FÖLJ:

Ett svar

  1. åh, tack för den fina kommentaren! Jag tycker själv att du är så himla häftig som åker iväg som utbytesstudent, och med sån styrka du har, det är riktigt kul att läsa dina peppande inlägg du skriver :) kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.