Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

detox och matinspiration

I söndags åkte vi till Countdown och storhandlade matvaror. I och med att jag bestämde mig för att köra en detox så fyllde jag vagnen med frukt och grönt och hittade även äntligen quinoa och bulgur, saknat det sedan jag kom hit och lyckades nu lista ut att de finns under kategorin “glutenfritt”. Hemma finns det bland pasta/ris, men här anses de uppenbarligen som lite mer ovanliga varor.

Angående detoxen då… Nu har jag klarat mig 3 dagar utan socker, koffein och alkohol och bara det känns som en bragd! Det har inte ens varit jobbigt, snarare extremt skönt efter 2 veckor med typ endast socker och kolhydrater. Detoxen jag kör är något av min egna version av en detox, skippar det där allmänna man bör skippa så som vitt mjöl, rött kött osv. Är så inspirerad och pepp på detta och har massor av inspiration till matlagning!

Igår wokade jag lök, bönor, champinjoner, spenat, tonfisk och pesto tillsammans och åt det med bulgur till och blev förvånad över hur gott det var. Pesto piffar till allt! Idag slängde jag ihop en soppa som också blev alldeles förträfflig! Den bestod av lök, morötter, broccoli och gröna linser. Till lunch gjorde jag en omelett på lök, champinjoner och spenat – hur gott som helst. Det är egentligen så enkelt att laga god och nyttig mat!

FÖLJ:

Ett svar

  1. Vegetariskt är helt klart underskattat! Nu var det ju tonfisk med, men det går att göra så himla mycket med grönsaker, frukt och annat :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.