Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Alla möjliga tankar om att utvecklas och räkna kalorier.

Ligger i sängen och funderar. Med datorn bredvid mig. Tänkte se på Girls men det är så mysigt att bara ligga och tänka, och blogga från mobilen, istället…

Saker jag funderar på:

– Vad intressant det är att se hur man utvecklas och hur man fungerar i olika situationer. Vilken roll man tar, hur man känner sig, hur man agerar. Slås ibland över vilken trygghet jag kan känna i mig själv, något som inte alls var lika självklart för några år sedan. Älskar att ständigt utvecklas, och att faktiskt reflektera över vem man är liksom. Varför reagerade eller agerade jag såhär nu? Att nyfiket ställa dessa frågor till sig själv. 

Något annat som är intressant är hur man fungerar som människa. Trots min “trygghet” märker jag hur jag konstant läser av min omgivning för att kunna agera i enlighet med alla andra. Det är väl lite av en sociala kompetens? Vilka koder gäller här? Vad skämtar man om? Hur är det ok att föra sig? Jag kopierar dialekter direkt också och det är nästan läskigt. Lite kul också eftersom min närmsta kollega är från Norrköping ;)

– Så otroligt meningslöst det är att bo ensam. Det känns bara fel, tomt, tråkigt. Som singel var det no problems – men nu alltså?? Finner ingen mening med det alls. Idag efter jobbet följde jag med min mor och moster till Viktväktarna endast för att jag inte ville åka hem och låta tristessen ta död på mig. En annan sak jag lärt om mig själv: jag behöver den sociala kontakten och träffa (olika) människor som får mig att le – för att fungera optimalt.

– Apropå Viktväktarna och tryggheten. Jobbar på att finna en trygghet över min kropp, en så pass trygghet att jag inte låter mig rubbas över andra människors val och åsikter. Mamma räknar points, pappa räknar steg och kollegan kör sockerstopp till påsk och är noga med att påpeka att man unnar sig en semla (det är inget man bara äter) samt annat viktigt kalorisnack. Ni förstår, när man själv varit i jobbiga mattankar gäller det att liksom aktivt distansera sig. Jag äter vad jag vill och det min kropp mår bra av, och tränar för att det är fantastiskt! Jag skiter fullständigt i vilken diet du går på eller hur många kalorier en semla innehåller. Men sådant får man upprepa för sig själv på daglig basis!Tre små nätter kvar sen får jag krama Mumin istället för Nallis!

FÖLJ:

4 svar

  1. Bra tankar! Jag tränar dock aktivt och tänker ofta en extra gång innan jag äter vissa saker. Jämför t.ex produkter och tar det med innehåll som är bra för kroppen; dvs ibland är det lågkalori och ibland tänker jag mer på att mättnadskänslan ska hålla sig längre och kör därför på något med högre proteininnehåll istället för det som är mest kalorisnålt osvosv i all oändlighet. Det blir en livsstil och jag tycker absolut inte det begränsar mig (är dock både gluten- och laktosintolerant – det begränsar enormt!), utan är mer ett intresse av att ta hand om både insida och utsida i form av kost. MEN (!) ska inte glömma att nämna att det slinker ner godis, glass och smarriga bakverk med jämna mellanrum också :)

    1. Så kan jag också vara Lisa – ser till att få i mig allt man behöver liksom, så som protein/kolhydrater/fett. Det är ju också att vara snäll mot sin kropp! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.