Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Wow.

Nyårsdagen. Ligger tätt bakom min pojkvän och lyssnar till det behagliga ljudet av diskmaskinen som brummar. Kroppen är nyduschad, nyskrubbad och alldeles silkeslen. Huvudet är rejält trött. Och magen vill ha chips. Inombords finns ett lugn, lite pga det faktum att lägenheten är städad (förutom dammsugen, men den är i ordning och vacker och mysig och det stillar hela mitt inre). Lite också pga att gårdagen var så fin.

Nyårsaftonen. Min grönglittriga fantastiska sammetsklänning. Och så de glittriga naglarna som jag målade på bussen (igen).

Så började kvällen, helt utan förväntningar.

Vi tog tåget några stationer norrut i Helsingfors. Och i en lägenhet på andra våningen drog första festen sakta igång. Indian Pale Ale. Bubbel.

Ts vänner och nya ansikten. Plötsligt var lägenheten full. Vi pratade om våra favoritbarer i München med en tysk som bodde där. Feminism kom på tal, det har en tendens att göra det i mina sammanhang. Spread the word liksom, så fort jag får chansen.

Strax innan tolv lämnade hälften av gänget och vi, den lilla skaran som var kvar, gick ut för att skåla in det nya året.

Jag pussade på Mumin och kände att det spelar ingen roll var jag är eller vem som är där så länge du är där. Men det övriga sällskapet var också trevligt. De lyckades hålla sig bra till engelska, något som en fått lära sig uppskatta.

Klockan två tog jag och T en taxi några kilometer bort till en annan husfest där alla hans bästa vänner befann sig. Och festen slutade inte förrän efter fem någon gång. Det var jättejättejättefint.


Gott nytt år på mig och oss och er! 

FÖLJ:

5 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.