Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Reseåret 2016.

Vilka resor tänker jag, vill jag och drömmer jag om att göra under det här nya året? Reseåret 2016 alltså. Det var ett tag sedan som jag på riktigt funderade över och ville planera in resor så som jag känner att jag dels verkligen vill men dels också måste göra nu. Ni vet, med heltidsjobb och planer på att stanna i Finland en “lite längre tid”, känns det plötsligt nödvändigt att planera in några resor för att få uppleva något annat spännande.

Hur såg reseåret 2015 ut?

Jag flyttade “hem” till Göteborg en sväng och i och med jobbet gjorde jag 3 besök i huvudstaden, en vecka i Malmö och ett par dagar i Köpenhamn. Fick även chansen att göra en kort weekend i London. Sen gjorde jag x antal besök i Finland också, som slutligen blev mitt hem igen i september.

En lite längre resa jag gjorde och som var min finaste resa under 2015 var de två veckorna i Spanien som jag och T hade. Vi började vår resa i Barcelona där höjdpunkten var Festa major de gracia. Fortsatte med flyg till Bilbao, bilade till San Sebastian, Burgos och slutligen Madrid. Det var en fantastisk resa – så mycket coolt och nytt! Att bo med airbnb, att få uppleva flera delar och det bästa med Spanien – och att få känna värmen och en annorlunda kultur. Osv.

Spanien-resa
resa i Spanien

Så 2015 var inte direkt något reseår som mätte sig med reseåret 2012 (NYC, Vancouver, Victoria, Whistler, Seattle, San Diego, Kuba, Nya Zeeland, Samoa, Australien…), reseåret 2013 (visserligen “bara” Indien, men ändå) eller reseåret 2014 (München, Frankfurt, Alperna, Schweiz, Österrike, Luxemburg, Liechtenstein, Frankrike osv…). Men det är ju inte det som räknas, hur många resor man gör eller hur många länder man besöker.

Dock tänker jag ofta på hur många platser det finns som jag ännu inte sett och gärna vill uppleva. Så därför, det här är det jag planerar och drömmer om inför det här nya året 2016. Det är bäst att stoppa dem på sin vision board också (måste göra en snart!) – då finns dem alltid där och undermedvetet jobbar man för att på ett eller annat sätt hamna där.

Hit planerar jag att åka under 2016

*Göteborg / Herrljunga i januari (nästa helg). Det räknas väl dock knappt som en “resa” med tanke på att det är mitt andra hem, men ändå. Den här gången är det enbart för att jag vill åka dit och inte måste, dessutom följer Mumin med och vi ska träffa bästis-gänget.

*Gällivare i mars (påsken). Det var ett år sedan sist och även om jag känner till vartenda hörn av staden så känns det numera exotiskt att åka dit upp.

*Warszawa i april (kompis flyttar dit tillfälligt). Aldrig varit i Polen och har nu en bra anledning att besöka att land som ligger så nära!

*New Delhi till hösten/vintern (hälsa på vänner). Jag har bara varit i södra Indien och vill så gärna bekanta mig lite närmare med de norra delarna av landet.

Hit vill jag åka under 2016

*Italien
*Central/Sydamerika

Det är två platser i världen som för mig är ännu obekanta. Jag kan inte riktigt bestämma för mig var i Central- eller Sydamerika som jag helst vill åka, men jag måste få åka dit snart! Och Italien verkar vackert och härligt på så många vis, så dit vill jag också!

Var planerar ni att åka under det här kommande året? Har ni någon resa bokad redan till och med?

FÖLJ:

45 svar

 1. Roligt att läsa om dina resdrömmar och planer! Så du har också varit på Kuba nyligen? Vad tyckte du?

  Lustigt nog tänker jag mig också Polen i vår (aldrig varit där heller men riktigt sugen på Wroclaw som är 2016 års kulturhuvudstad!) och sen Sydamerika i sommar. Colombia lockar, men vart som helst på denna fantastiska kontinent skulle vara drömresor!

  Ha ett härligt resår 2016 och hoppas drömmarna “slår in”!

  1. Jaa, eller nyligen och nyligen – känns som evigheter sen i det här livet ;) Jag vill inte säga att jag ångrar att jag inte gjorde mer, utan vill väl hellre säga att jag gärna hade åkt tillbaka för att se mer av Kuba och verkligheten där hellre än att bo på ett hotell med all inclusive…

   Kulturhuvudstad, spännande!
   Och tack detsamma Sanna!

 2. Vad härligt att resa :) Här är det inget planerat, reser ju inte så långt eftersom jag inte flyger. Men i sommar hoppas jag att vi ska ta en tur genom Sverige under 2 veckor och se lite vad Sverige har att bjuda på :) Sen blir det att besöka Norge då pappa flyttar dit :)

  1. Sverige är ju fantastiskt fint! Jag skulle gärna roadtrippa genom Norge också. Var någonstans i Norge ska du? Och hur kommer det sig att du inte flyger? :)

   1. Ja du var i Norge vet jag inte ännu, har glömt var det är dem ska flytta :) Men blir en vända i Oslo vet jag då några kompisar flyttat dit också :)

    Har aldrig flugit och har total fobi för att sitta instängd där jag inte kan ta mig ut :P

 3. Planerar åka till Kanada! Vancouver och bila i Jasper nationalpark :) Sen ett besök i Montreal på vägen hem för att sedan göra en stoppover på Island. Icelandair har en bra deal om att stoppovern på Island ingår i flygpriset. Så då stannar vi (jag+pojkvän) där några dagar. Totalt ska vi vara borta i 3 veckor.

  1. Ohh Emelie du gör alltid så häftiga resor tycker jag! Vancouver är fantastiskt och Island lika så :) Montreal skulle jag gärna besöka då jag aldrig hann med östra Kanada.

 4. Kul att du ska till Polen! Vi gillar Polen supermycket och har varit där 5-6 gånger. Just Warszawa har jag bara besökt en enda gång för längesen dock… Ett allmänt tips är att maten i Polen är superbra,(ofta med riktigt hemlagad känsla) men stabbig och rejäl. Börja gärna att beställa en förrätt och vänta med resten av beställningen. Ibland vill man inte ha något mer, och ibland kan det passa bättre att beställa en förrätt till, eller kanske en efterrätt ;)

  1. Nämnen vilket bra tips! Tack! Jag är verkligen så pepp på att besöka fler länder här i “närheten” som jag känner att jag har noll koll på :)

  1. Ihhh – fördelen är ju att det inte så långt bort i alla fall. Ungefär samma avstånd som att åka “hem” till Gällivare ;)

 5. Polen är super, jag kommer från Karlskrona och har åkt över flera ggr med färjan Karlskrona – Gdynia.

  Ska bli kul att följa dina resor under året. Själv går vi ut hårt med 3 månader i Thailand, sedan får vi se. Balkan är planerat i sommar, men vi har inte spikat land/länder än.

  1. Va? Går det en färja där? Jag hade faktiskt ingen aning om det… Det låter ju smidigt om inte annat :) Och det är ju faktiskt inte så långt däremellan.

   Tycker ni börjar reseåret riktigt bra!

 6. Härligt att ha vänner att hälsa på i andra länder, man ser ofta lite andra grejer då än vad man skulle göra som vanlig turist. :-) I år har jag en resa inbokad hittills, bröllop i LA i början av sommaren. Ska bli så kul! Jag var i USA första gången under 2015, bl.a. i LA, och gillade det verkligen. Så det ska bli kul att komma tillbaka! Troligtvis blir det ett bröllop i Amsterdam i slutet av sommaren också. Det är en ny stad för mig, och jag har en vän där som jag inte har träffat på flera år, så jag hoppas vi har möjlighet att åka!

  1. Jaa, framför allt i Delhi känner jag att jag skulle vara så lost om jag inte kände någon där :) Gud så kul med bröllop i LA! Jag har inte spenderat så mycket tid i LA men kan tänka mig att det också är en stad man får ut mer av om man känner någon där??
   Och två bröllop – lycko dig! :) Amsterdam är också en stad jag drömmer om och inte besökt ännu!

 7. Åker tillbaka till Sydafrika om 6 veckor, längtar så jag spricker. Sen blir der kanske en London weekend i vår.
  Killen och jag gifter oss i slutet av juli och vi har bestämt att lägga honeymoon vid nyår, och då siktar vi på något riktigt exotiskt, Bali, Belize, någonstans i Karibien. Kanske en liten ö i Thailand.
  Men vill överraska med en liten resa efter bröllopet. Kanske någon av Greklands lite mindre öar. Eller New York, båda drömmer oss tillbaka dit. Och då mest för shoppingen eftersom vi intr ska shoppa fram tills bröllopet:)
  Hoppas detta blir ett bra resår:)

  1. Så kul att åka tillbaka till ett ställe där man har bott ett tag. Jag skulle så gärna göra det, vart som helst av alla platser jag varit… Men har inte hunnit göra det ännu :)
   Det låter som bra resplaner i alla fall!

 8. Härliga resor! :)

  Har aaaalltid drömt om resor, men just nu känns det som att huvudet stängt av reshjärnan. Den aktiveras nog tids nog. Älskar att resa – men i år händer ju så mycket annat…

  Men jag vill se Sydamerika och Karibien, gärna paradisstränder i Asien också… och norrsken. Men känns som att allt (förutom Finland) ligger långt fram i tiden. Jag älskar att drömma, men bara när drömmar är något så när realistiska.

  2015 var jag på Island, i Frankrike, England, Danmark, Tyskland, Cypern. I år blir det Finland x2 om jag har tur – inte mer än så. Och det är okej… :)

  1. Jag tror du har fullt upp det här året som det är ja :)
   Yes, Asien finns också i mina far away dreams…

 9. Jag sitter och fingrar på bokaknappen och det är Vancouver som hägrar. En vecka med lite stadsutforskning, bilhyra up country och kanske nån havstur. Eller nåt. Hur som helst, fingrar på bokaknappen gör jag hur som helst.

  Vad har du att säga om Vancouver?

  1. Aaaaaah! GÖR DET! Ångrar så att jag inte såg mer av Vancouver och allt fantastiskt runt omkring. Vilken årstid tänker du? Jan-april är rätt grått. Skulle nog rekommendera sommaren – om man inte tänkt åka skidor förstås. Eller har de skidåkning året om kanske??

   1. Skidåkning blir det inte, tänker mig en fyra-fem dagar på plats och med handbagage som enda resesällskap. När? Aprils sista dagar och de första i maj. Planen är att fira födelsedag på en A380 på vägen hem. ;)

 10. Härligt med resplaner! Själv skulle jag vilja åka till Spanien i år, så det är roligt att läsa om er resa dit förra året. Italien är härligt, men mitt tips där är att inte stanna för länge i de riktigt turistiga städerna, som t.ex. Sorrento. Men Rom är ett måste, och landet har många mysiga små byar och städer. Vi reste runt där några dagar 2010 under vår interrail och just Rom och sedan tågresan genom norra Italien över till Schweiz minns jag särskilt bra därifrån.

  1. Joo precis – jag skulle nog vilja uppleva det lite mindre och mer “local” Italien… :)
   Var i Spanien skulle du vilja? Kan varmt rekommendera norra!!

 11. Vad intressant att höra om dina planer och drömmar! Jag håller med: Det är ju inte mängden resor som räknas. ;)

  Polen verkar intressant! Ofta blir man ju lite blind inför det som finns nära.

  Själv har jag enbart en resa inbokad än så länge: en bloggresa till Ungern i juni. Men jag vet att det blir en weekend någonstans i Europa också samt någon resa med hela familjen, vart är ännu oklart. Sen får jag ju inte glömma New York heller, då kan abstinensen bli för svår!

 12. När du åker till Indien vore det kul o ses o ta en fika :) vi är föräldralediga o spenderar mars-augusti och oktober o framåt i Delhi :) så det är våra resplaner, vill åka till andaman och nicobar island och ev Thailand över jul också !

  1. Nej men vad roligt Kathrine, det får jag försöka komma ihåg!Vad häftigt att ni bor där. Är det bara tillfälligt i och med föräldrarledigheten?

   1. Det kommer vara tillfälligt sålänge med förhoppning om att det blir permanent om några år :)
    Jag får påminna dig när du börjar planera din resa !

 13. Jag är ju uppvuxen i Italien och rekommenderar det åh det starkaste! Det finns väldigt mycket fint som är relativt lätt att nå med typ tåg eller buss, men hyr man bil kan man ju komma ännu längre, rekommenderar pärlorna på amalfikusten. Alltså de ställen som inte är sönderturistade. Säg till om du vill ha tips!

 14. Inga större resplaner alls, tror jag avstår Spanien i september, september är för stressigt på jobbet… Har dock planer på Gotland, segla där i sommar. Vi får se, det ska fungera med hundarna och sådär. Och sen blir det iaf garanterat Åland minst en vecka i sommar, syrran ska gifta sig. Annars blir det bara inom Sverige, men här reser jag ju relativt mycket.

  1. Gotland… Det finns faktiskt också på min drömlista – kan inte fatta att jag aldrig varit där!

 15. Tack för kommentaren på min blogg!

  Visst är det fantastiskt att bila i Spanien! Jag gjorde det också för ett antal år sedan. Love it. Och Italien står på min önskelista över resemål också. Jag var där som barn men minns inte mycket av det, men jag föreställer mig att det är otroligt vackert.

  /Miri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.