Jennifer sandström

Why sleep through your dreams?

If you most sleep through a third of your life, why should you sleep through your dreams, too?

Det finns de som aldrig drömmer, eller snarare, aldrig minns sina drömmar. Och så finns vi som drömmer massor. Jag är lite av den unika sorten när det kommer till drömmar – jag “klardrömmer” nämligen ibland, så kallad ‘lucid dreaming'.

Ni kan läsa på Wikipedia om klardrömmande, man är halvt eller helt medveten om att man drömmer. Det händer att jag är helt medveten om att jag är i en dröm och jag kan göra helgalna saker (typ flyga eller testa teleportera mig). Ibland en härlig känsla och ibland hjälpsamt om det är en mardröm, för då inser jag att jag kan väcka mig själv.

Då och då upplever jag dock obehagliga tillstånd av klardrömmande. Det är som att drömmen sker på den plats jag befinner mig, jag är helt orörlig och upplever någon form av smärta/obehag där något närmar sig i rummet eller något annat händer. Det är ett sådant tillfälle då jag måste väcka mig själv, ofta halvt panikslagen. Och väcker mig själv gör jag genom att blinka hårt med ögonen och rycka mig själv hur drömmen, lite energikrävande faktiskt…  Det går inte ens att beskriva hur obehagligt det är när det händer. Har ni upplevt något liknande själva eller hört om det tidigare?

Hittade info om hur man kan lära sig att klardrömma och karaktärsdrag som tydligen är gemensamma för oss som “kan klardrömma”… ;-) 

Dock kan mina drömmar vara otroligt utmattande. Jag kan seriöst påverkas under en hel dag av något jag drömt, eller till och med längre.

Härom natten drömde jag att jag blev attackerad av en fågel, inomhus. Sökte på lite drömtydningar, så intressant! Jag är så ohälsosamt rädd för fåglar. Efter fågelattacken tappade jag min Mac från 20:e våningen. I drömmen grät jag alldeles hejdlöst efter detta!

Så vad betydde min fågeldröm? … it all kind of make sense!

Bird in house: Hope that something interesting or new will enter ones life; a wish for new love/idea/person/event entering your life; or something trapped in you that seeks freedom.
Bird attacking: Fear of ideas or opinions; verbal or mental attack by others; fear of going beyond ones narrow boundaries. Be daring and face the restrain that holds you back.

Vet ni knepet för att stanna kvar i en dröm om ni känner att ni håller på att vakna? Börja snurra i drömmen, jag har testat det någon gång och det funkar!

Slut på drömprat.

FÖLJ:

2 svar

  1. Jag förstår precis vad du menar. Dock är det några år sedan jag i drömmen “trodde” att jag var vaken. Då drömde jag att jag i drömmen stiger upp och går till köket ( sov på soffan för att Jesper var sjuk och ville vara i närheten) . När jag är i köket kommer Jesper. Plötsligt kommer en till Jesper och en till och en till . Då inser jag i drömmen att jag drömmer och går för att lägga mig igen på soffan (allt sker i drömmen) . Hör då att Jesper är på toaletten, tänker att jag stiger upp iför att kolla att allt är ok. När jag kommer in på toaletten anfaller ett djur mig, klorna greppar om min axel, Då VAKNAR jag, Allt var bara en dröm och Jesper, ja han sov i lugnan ro och jag kunde fortsätta sova lugnt på soffan, Hoppas mina väninnor kan berätta om sina tokiga “vakendrömmar” puss puss

  2. Åh jag förstår precis hur du menar, samma med mig. Gillar ändå att man bara kan blinka hårt och vips så vaknar man. Drömmer bra för det mesta annars. ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.