Jennifer sandström

Vin & spel.

Så blev det fredag tillsist. Jag hade först en dejt med Lina som skriver en så hemskt fin blogg och är en annan svensk som flyttat till Helsingfors för många år sedan. Men vi fick ställa in och jag tänkte köra på en återhämtnings-kväll. Ni vet typ popcorn och pepsi i soffan med bloggen och bloggar, sådant som jag älskar att ägna en hel kväll åt – min typ av egentid. Men så bjöd min nya kompis (hehe, den andra svenska tjejen som jag går på finskakursen med) hem mig på spel kväll med hon och hennes pojkvän och några vänner till dem. Fattade helt rätt beslut och åkte över dit efter ett skönt effektivt pass på gymmet.

Och så såg fredagskvällen ut såhär.

Vi spelade spelet Cards against humanity. Någon som spelat det? Man ska i princip fylla i luckor i olika fraser med något av orden man har på handen. Sen väljer en person ut den roligaste kombinationen av alla förslag. Det underhöll oss rätt bra i ett par timmar. Tillsammans med rödvin och anekdoter om hur det är att vara och bo i Finland.

Lite lätt dirty spel. Och ännu mer dirty blev det med de olika kombinationerna som skapades.

Kom hem lagom tidigt i alla fall, just efter tolvslaget, och kröp ner bredvid mysigaste killen. Hoppas att man aldrig någonsin kommer tröttna på att mysa. Jag, tror i alla fall, att jag är en väldigt kramig person och det kanske sitter i livet ut?

Nu när jag skriver detta har det redan hunnit bli lördagskväll och nu väntar en födelsedagsfest inne i stan vid Eirastranden hemma hos en finlandssvensk tjej som också bloggar. Det är ett gäng finlandssvenskar och det känns just nu rätt bra att jag förhoppningsvis kommer kunna hänga med helt och hållet i samtalen. Ska dock inte hoppas på det för mycket, vem vet vilka finlandssvenska ord ett helt finlandssvenskt gäng kan tänkas använda sig av ;)

FÖLJ:

5 svar

  1. Whaaa, vad kul du verkar ha det! Undra om det var samma spelkväll som jag kanske hade farit på om jag inte levt med denna flytt för tillfället. Finlandssverige är litet ;)
    Längtar ifrån flyttkaoset så att jag också kan börja träffa människor igen, haha.

    1. Men det var ett finskt gäng + min kompis som är svensk och just flyttat hit då ;)
      Du flyttar just nu? Vet hur jobbigt det är så massa flyttkramar till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.