5 sällskapsspel att ha med på resan.

Sponsrat inlägg – i samarbete med Partykungen.

När man upptäcker nya städer och länder håller man sig oftast sysselsatt med resmålet i sig, men det finns gånger då minuterna känns som evigheter. Ibland är restiden lång, antingen med ett flyg, i en bil eller kanske på ett tåg, och det händer att det blir förseningar. Kanske är man ute på en längre resa och har många lugna kvällar. Eller så håller du på att dö av tristess när du inser att hotellet inte har något wifi…

Det senare hände mig och min vän när vi bodde ihop (och gjorde allt tillsammans) en hel utlandstermin och åkte till Kuba en vecka – helt utan wifi! Vi blev tillslut ganska kreativa och hittade på egna spel för att trigga samtalsämnena och våra tankar… Det kan alltså vara bra att vara förberedd med ett passande resespel!

Så här kommer 5 tips på trevliga och passande sällskapsspel för resan!

sällskapsspel för resan

1. Frågespel

Här har jag 3 tips på olika frågespel som passar sig att ta med på resan. Jag gillar frågespel för att de sätter fart på fantasin och man kommer liksom in på nya samtalsämnen och lär känna varandra på nya nivåer.

Icebreaker – frågespel med 100 kort som innehåller frågor över vem du är, vad du värdesätter och vad som ger dig energi. Precis som namnet avslöjar kan det passa särskilt bra om man kanske inte är bästa vänner sedan innan, eller inte van att spendera så mycket tid med någon som man faktiskt gör på en resa. 149 kr hos Partykungen.

Älsklingen – ett alternativ som passar för er som reser som par och känner varandra väl. Med fler än 300 roliga, intressanta och oväntade frågor är det perfekt för spännande diskussioner och att lära känna varandra ännu bättre! 199 kr hos Partykungen. 

Värvet – Det sociala spelet, baserat på Kristoffer Triumfs intervju-podcast Värvet (en favorit). Frågespelet innehåller 200 spelkort med egenskaper som man delar ut till varandra med en motivering, varpå den som tar emot kortet får frågor som berör egenskapen. 199 kr hos Partykungen. 

resespel
Frågespel är perfekt som resespel! 

2. Cards against humanity

Det här är egentligen det ultimata förfest-spelet (det blir väldigt lätt väldigt dirty slash sjukt), men eftersom det är en hög med kort så passar det även att ta med på resan. Idén är extremt simpel, någon läser upp en fråga som saknar ett ord från ett kort – de andra deltagarna fyller i med ett ord från sina kort. Och det kan bli hysteriskt roligt. 549 kr hos Partykungen. 

spel för resan
Jag spelade Cards against humanity första gången i vintras

3. Uno

Den gamla klassikern, vad mer behöver jag säga? Man kan vara få spelare, eller många – passar alltså resesällskap i olika storlekar och finns dessutom utrymme för nya bekantskaper på resan att enkelt joina för en lugn spelkväll eller kanske en förfest. 99 kr hos Partykungen. 

4. Lingon, lådvin & långkalsonger

Det här är ett spel som handlar om hur svensk eller osvensk du är, och du får poäng baserat på det. Det är över 300 frågor om allt från melodifestivalen till falukorv. Tänker mig att detta är kul att ha med utomlands, samtidigt som man upptäcker en ny kultur kan man sitta och skratta åt hur svensk man är… 199 kr hos Partykungen. 

sällskapsspel resa

5. One Night Ultimate Werewolf

Det här är ett ”detektivspel” där deltagarna blir tilldelade en hemlig roll för att sedan försöka ta reda på vem varulven är. Så simpelt, men kul! Det händer att man blir på riktigt arga på varandra… Allt som behövs är korten och sen använder man även en app för förhöja stämningen med lite bakgrundsmusik och röster som förklarar. Verkar ligga på runt 200 kr, säljs ej hos Partykungen. 

Bonustips!

För reseälskaren måste jag även rekommendera brädspelet Ticket to ride – passande sällskapsspel för den som gillar att resa. Det går ut på att man bygger järnvägar genom olika delar av världen. Tyvärr inte praktiskt spel att ta med på resan dock eftersom det är som ett vanligt stort brädspel.

Brukar ni ha med spel på resan? Något ni kan rekommendera?

Share:

6 Kommentarer

 1. Åsa
  17 augusti, 2016 / 09:23

  Vi gav ett sånt frågespel i bröllopspresent i somras, paret ska åka till NY på bröllopsresan och vi tänkte att det kan vara bra att ha på planet :) Handlade om resor.

  • jennifer
   Författare
   21 augusti, 2016 / 19:23

   Bra grej!

 2. 17 augusti, 2016 / 11:37

  MIG spelar vi alltid på resor och othello

  • jennifer
   Författare
   21 augusti, 2016 / 19:24

   Ååååh othello har jag inte spelat på hur länge som helst, älskar ju det spelet!

 3. Julia - lever livet i en ryggsäck
  17 augusti, 2016 / 15:19

  Älskar det spelet vi spelade i Gällivare. One night ultimate werewolf.

  • jennifer
   Författare
   21 augusti, 2016 / 19:24

   Eller hur!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?