Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

5 sällskapsspel att ha med på resan

Inlägget innehåller annonslänkar

När man upptäcker nya städer och länder håller man sig oftast sysselsatt med resmålet i sig, men det finns gånger då minuterna känns som evigheter. Ibland är restiden lång, antingen med ett flyg, i en bil eller kanske på ett tåg, och det händer att det blir förseningar. Kanske är man ute på en längre resa och har många lugna kvällar. Eller så håller du på att dö av tristess när du inser att hotellet inte har något wifi…

Det senare hände mig och min vän när vi bodde ihop (och gjorde allt tillsammans) en hel utlandstermin och åkte till Kuba en vecka – helt utan wifi! Vi blev tillslut ganska kreativa och hittade på egna spel för att trigga samtalsämnena och våra tankar… Det kan alltså vara bra att vara förberedd med ett passande resespel!

Så här kommer 5 tips på trevliga och passande spel för resan!

spel för resan

Sällskapsspel som passar för resan.

1. Frågespel

Här har jag 3 tips på olika frågespel som passar sig att ta med på resan. Jag gillar frågespel för att de sätter fart på fantasin och man kommer liksom in på nya samtalsämnen och lär känna varandra på nya nivåer.

Icebreaker – frågespel med 100 kort som innehåller frågor över vem du är, vad du värdesätter och vad som ger dig energi. Precis som namnet avslöjar kan det passa särskilt bra om man kanske inte är bästa vänner sedan innan, eller inte van att spendera så mycket tid med någon som man faktiskt gör på en resa. Finns att köpa här!

Älsklingen – ett alternativ som passar för er som reser som par och känner varandra väl. Med fler än 300 roliga, intressanta och oväntade frågor är det perfekt för spännande diskussioner och att lära känna varandra ännu bättre! Finns att köpa här!

Värvet – Det sociala spelet, baserat på Kristoffer Triumfs intervju-podcast Värvet (en favorit). Frågespelet innehåller 200 spelkort med egenskaper som man delar ut till varandra med en motivering, varpå den som tar emot kortet får frågor som berör egenskapen. Finns att köpa här! Eller som digital version härifrån.

resespel


Frågespel är perfekt som resespel! 

2. Cards against humanity

Det här är egentligen det ultimata förfest-spelet (det blir väldigt lätt väldigt dirty slash sjukt), men eftersom det är en hög med kort så passar det även att ta med på resan. Idén är extremt simpel, någon läser upp en fråga som saknar ett ord från ett kort – de andra deltagarna fyller i med ett ord från sina kort. Och det kan bli hysteriskt roligt.

Cards against humanity finns att beställa här!

spel för resan


Jag spelade Cards against humanity första gången i vintras. 

3. Uno

Den gamla klassikern, vad mer behöver jag säga? Man kan vara få spelare, eller många – passar alltså resesällskap i olika storlekar och finns dessutom utrymme för nya bekantskaper på resan att enkelt joina för en lugn spelkväll eller kanske en förfest. 

Finns att beställa här!

4. Lingon, lådvin & långkalsonger

Det här är ett spel som handlar om hur svensk eller osvensk du är, och du får poäng baserat på det. Det är över 300 frågor om allt från melodifestivalen till falukorv. Tänker mig att detta är kul att ha med utomlands, samtidigt som man upptäcker en ny kultur kan man sitta och skratta åt hur svensk man är… 

Spelet finns att beställa här!

sällskapsspel resa

 

5. One Night Ultimate Werewolf

Det här är ett “detektivspel” där deltagarna blir tilldelade en hemlig roll för att sedan försöka ta reda på vem varulven är. Så simpelt, men kul! Det händer att man blir på riktigt arga på varandra… Allt som behövs är korten och sen använder man även en app för förhöja stämningen med lite bakgrundsmusik och röster som förklarar. 

Så roligt spel – finns att köpa härifrån!

Här kan du hitta ännu fler spel och mer inspiration!

Bonustips!

För reseälskaren måste jag även rekommendera brädspelet Ticket to ride – passande sällskapsspel för den som gillar att resa. Det går ut på att man bygger järnvägar genom olika delar av världen. Tyvärr inte praktiskt spel att ta med på resan dock eftersom det är som ett vanligt stort brädspel.

Brukar ni ha med spel på resan? Något ni kan rekommendera?

Tipsa gärna om ditt favoritspel, eller om du inte brukar ta med spel när du reser så kanske du har något annat tips på en aktivitet eller en app som man kan ta hjälp av om man får långtråkigt? :)

FÖLJ:

6 svar

  1. Vi gav ett sånt frågespel i bröllopspresent i somras, paret ska åka till NY på bröllopsresan och vi tänkte att det kan vara bra att ha på planet :) Handlade om resor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.