Jennifer sandström

Vi ska till Spanien.

Jaaaaa! Jag vet inte om jag har nämnt det någonstans i bloggen? Men på söndag flyger vi, swiiish, ner till Barcelona. Då tänker ni “åh, en klassisk resa till Barcelona så som alla gör” – men nähäpp. Nu är det inget fel på “klassiska resor till Barcelona”, men vi tänkte helt enkelt passa på att göra lite mer när vi ändå är där nere. Så vi blir några dagar där, sen flyger vi vidare till Bilbao som ligger i norra Spanien nära den franska gränsen. Där är vår tanke att hyra bil och åka till bland annat San Sebastian innan vi bilar vidare ner till Madrid. Vi ska alltså besöka Katalonien, Baskien och Madrid – tre olika typer av Spanien. Det ska bli SÅ KUL!

Guggenheim-museet i Bilbao är tydligen något man måste se, det ser ju rätt häftigt ut på bilden??

Jag har faktiskt tidigare bara varit på Mallorca, tror jag, när det kommer till Spanien Det har i alla fall varit typiska solsemestrar som barn, jag minns sol, bad, paraplydrinkar (hehe barnvänliga såklart) och att mamma och pappa tvingade mig att vandra upp på ett berg. Så mycket mer Spanien har jag egentligen inte upplevt – därför är det extra spännande.

Som vanligt har jag dock inte googlat något om dessa platser, mer än bilderna ovan. Det är så jag reser, gillar inte att googla eller kolla upp saker innan. Jag är ganska ointresserad av typiska turist-attraktioner. Sen så har jag ju min personliga Spanien-guide, min boyfriend <3 Han har bott en del där och är allmänt mer intresserad av det mesta än vad jag är. Så han får sköta planeringen, dock är han ungefär lika spontan och impulsiv som jag så det blir nog inte så mycket enligt någon plan. Jag har i alla fall printat våra biljetter och airbnb-boenden, så vi har koll på när och vart vi ska! Tjoho – är så pepp!

Vad jag ser mest fram emot med Spanien? Åh förutom den uppenbara värmen då så ser jag fram emot: lufttorkad skinka, sangria, flipflops och kulturen på alla sätt och vis! Samt att hänga 24/7 med min bestie i två veckor!

FÖLJ:

7 svar

 1. Låter härligt! Barcelona är ju asnice såklart om än lite internationell turistig känsla. San Sebastian tycker jag var awesome, sjukt häftig stad. Norra Spanien är så annorlund jämfört med resten! Bilbao tyckte jag var rätt trist, förutom guggenheim, inget ställe man behöver spendera jättemycket tid på. Sen har ju Madrid en speciell plats i mitt hjärta eftersom jag bott där…vissa gillar inte staden pga långt från vatten i kombination med tryckande värme, och det stämmer ju, men i övrigt älskar jag Madrid <3
  Hur som helst, ni får det säkert toppen! Har själv åkt tåg genom Spanien vilket funkade toppenbra (förutom när man åker till fel tågstation…). Skulle vilja bila också men vågar inte köra på spanska vägar riktigt och min bf har inte körkort än tyvärr :/

  1. Åh blir ännu mer pepp! Min pojkvän har också en förkärlek till Madrid, så jag är väldigt nyfiken på vad min uppfattning kommer bli :) Tror han är ok med att köra också – bara inte i Madrid city haha. Själv har jag kört moppe i Indien så att… Haha!

 2. Vilken drömresa! Jag vill såååå gärna till Baskien och uppleva det. Älskar Spanien, det var på tok för länge sedan jag var där! (Men när jag talar om Spanien, då är det mest södra Spanien jag menar.) Ha en underbar resa och vad fantastiskt med två veckors kvalitetstid! Det hade vi med i somras, 2v i solen med bara varandra och utan wifi. Drömmen! :)

  1. Var någonstans i södra har du varit mest? :) Det är såklart en annan del jag skulle vilja besöka – får bli nästa gång. Jaaaa ska bli så fint :)

   1. Rest runt i hela Andalucía men bott i svenneparadiset Fuengirola, Málaga och Europas äldsta stad Cádiz med helt magiska solnedgångar där solen trillar ner i havet. :)

 3. Vad kul! Trots att vi nyligen spenderade 2,5 månad i Spanien har vi bara varit på ett av de ställen du ska till, nämligen Barcelona. Barcelona är en härlig stad med stranden precis vid stan, mycket uteställen osv. Ni får säkert en toppenresa! Själva åker vi från Italien till Grekland idag, sedan blir det Albanien!

  1. Ja ni reser vidare ni, ser ut som en spännande rutt ni ska göra :) Gud vad mycket häftigt ni får se! Och angående Barcelona fick jag precis höra att det är en festival där nästa vecka i Garcia som ska vara väldigt häftig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.