Vi flyr Finland

Det här oktoberslivet. När plötsligt både mössor och vantar behövs. När vardagen går i full speed. Vaknar, borstar tänder, yogar/mediterar, äter havregrynsgröt, jobbar, pluggar, tränar kanske, sover. Och varje morgon är lite lite mörkare än morgonen innan. Det känns så tydligt. Wake-up-lampan är beställd och mycket efterlängtad. Julplanerna har börjat smidas (det står mellan valet norr eller Göteborg?) och snart är det 2020.

Eller vänta nu… Så här kan vi ju inte ha det.

Jag vill liksom också ta tillvara på oktober (trots att ovan bara pågått i cirka två veckor, men det känns ändå högst tillräckligt). Fota alla höstlöv (jag har inte fotat ett enda ännu!), bara ta det lite lugnt. Låta hösten kännas, men inte så där dränerande, utan mer åt det mysiga hållet. Uppskatta den tjocka halsduken, caféerna som lockar, allt som man kan göra inomhus…

Så därför flyr vi nu Finland och allt vad vardagen innebär.

Det finns ingen kompis jag träffar lika ofta just nu som Kugge. Vi ses på kontoret, vi ses med Friday Lab, vi ses annars… Så hon kändes som ett givet val att bjuda med på en weekend-getaway till Uppsala. Eller weekend och weekend, den börjar NU och det är ju bara torsdag.

Det som är bra med Kugge är att hon är någon som kan dra iväg en onsdag eftermiddag och inte behöver anpassa sig till ”normala arbetstider” (älskar företagarvänner på det sättet). Hon är också någon som inte har något emot en natt på båten. Någon som gärna besöker Sverige, gillar kultur och nice mat. Och inte har besökt Uppsala tidigare!

Helgen är en fortsättning på det bloggsamarbete jag gör med Destination Uppsala och det känns faktiskt som ett perfekt inslag i den här annars ganska hektiska hösten. Jag ska precis skicka in veckans skrivuppgift, har lämnat finskaböckerna hemma (vi har lov där nästa vecka, skönt!) och har gjort undan allt annat jobb i förväg. Så jag kan helt och fullt koncentrera mig på ett höstigt Uppsala, min bästa vän och allt kul vi ska göra.

Sverigebesök är förresten ett givet inslag under mina höstar och efter att ha sett Uppsala på sommaren ska det bli fint att komma tillbaka hit och fokusera mer på aktiviteter som passar bra när det är ruggigt ute. Väderappen visar några regndroppar och det känns helt okej.

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

12 Kommentarer

 1. 10 oktober, 2019 / 10:43

  Jag fick så mycket hjälp av dig gällande SEO häromdagen! Så många välskrivna blogginlägg om det. Jag skriver både på svenska och engelska och undrar om man behöver tänka extra mycket på något där? Sökorden fördubblas ju eventuellt men samtidigt svårare att synas på svenska t.ex, (mina rubriker skriver jag på engelska)… krångligt! Kram

  • Jennifer Sandström
   Författare
   10 oktober, 2019 / 15:47

   Hej Julia! Så roligt att höra. Och tack för din fråga! Alltså ur ett helt och hållet ”bäst för SEO-perspektiv borde du ha SV och ENG skilt. Liksom en sajt där alla är på svenska och sen en sajt (typ groniabo.fi/en) där alla är på engelska. Det skulle kanske också make sense från ett läsarperspektiv att det är skönt att läsa ett inlägg på samma språk utan att det bryts upp. Det finns dessutom plugins där det är ganska lätt att skriva inlägget på ett språk och sen översätta, för visst har du WordPress?
   Kram!

   • 11 oktober, 2019 / 16:30

    Tack för svar! Ja, alltså har tänkt på det men tyvärr ingen aning om hur man gör det. Har blogger! Måste nog googla på detta, skulle vara superbt att kunna ha det skilt men å andra sidan funkar det för läsarna att det är så här, verkar det som. MEN gällande SEO är jag osäker. Skall kolla hur Google kan hjälpa! Kram

    • Jennifer Sandström
     Författare
     14 oktober, 2019 / 07:35

     Ja det är kanske bra och okej för läsarna, och det är klart att dina inlägg kan få Google-trafik ändå, kanske särskilt från svenska sökningar. Men kan vara svårare att konkurrera med de engelska sökresultaten. Så beror på vad som är viktigast för dig ur den synpunkten! :) Lycka till. Och hör av dig om du önskar mer hjälp. Kram!

  • Johanna
   10 oktober, 2019 / 18:10

   Trevlig resa och helg!

   • Jennifer Sandström
    Författare
    10 oktober, 2019 / 22:37

    Tack! <3

 2. 10 oktober, 2019 / 14:17

  UNDERBARA bilder på er!! Hoppas ni får det magiskt bra nu <3

  • Jennifer Sandström
   Författare
   10 oktober, 2019 / 15:47

   TACK gulle <3

 3. Lisa
  10 oktober, 2019 / 16:32

  Åh älskade Uppsala, pluggade där i 5 år, sta staden!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   10 oktober, 2019 / 22:42

   Har idag gått runt till både universitetshuset och Carolina Rediviva, så förstår att det är fint att plugga här! ;) och är en så mysig stad!

 4. 11 oktober, 2019 / 05:03

  Härligt att kunna bara fara iväg sådär. Drömmer om det.

  • Jennifer Sandström
   Författare
   11 oktober, 2019 / 08:45

   Jaa annars får man åka iväg på helgen – det är ju också fint 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?