Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Veckans schema: 3 roliga saker

Efter 2.5 veckor borta, varav hälften boendes i en resväska, så blir hemlängtan ganska påtaglig (och som man kan sakna sin kille!). Gud vad skönt det ska bli att få komma hem, hem till Helsingfors.

I detta nu sitter jag på båten, äter frukostbuffé och blickar ut över de böljande blå vågorna. Jag älskar att åka båt, särskilt när man hunnit tröttna på alla procedurer med att flyga. Dessutom möttes jag av en överraskning när jag kom ombord igår, min hytt började inte på nummer 2 utan på nummer 6 och det innebar att jag inte skulle behöva gå ner under bildäck till en liten bunker, utan få bo på våning 6! Viking Line måste ha bestämt sig för att göra en lojal passagerare glad och uppgraderat mig… :))) Sov som en prinsessa i dubbelsängen! Och så gillar jag den här lugna starten på dagen (man får filtrera bort alla stökiga gäster och skrikiga barn så går det bra).

En av alla vackra dörrar jag beundrade i Paris.

Veckans schema: 3 roliga saker

Strax är jag alltså hemma och kan återgå till någon form av vardagsliv på hemmaplan. Den här veckan är det dock massor av roliga saker som händer:

 Min finskakurs börjar! Hurra! Det var 2 år sedan jag tog min första kurs, när jag precis hade flyttat till Helsingfors. Så man skulle kunna säga att jag haft en tillräckligt lång paus nu. Wish me good luck – och ge mig styrka. 

 Stockholm Helsinki Travel Show! På onsdag ska jag gå ombord en båt igen, men den står kvar vid hamnen i några timmar. Det är nämligen ett reseevent som anordnas både i Stockholm och här i Helsingfors. Vet inte riktigt vad jag kan förvänta mig, men Malin ska hänga med och Veera kommer vara där så det blir garanterat trevligt.

 Författarfrukost med Kugge! På fredag dukas det upp för författarfrukost med Kugge och hennes precis utgivna debutroman Vad heter ångest på spanska? – tillsammans med Förlaget och Ratata. Låter som en fantastisk start på en fredag.

Pepp är jag på denna måndag i alla fall – är ni?

FÖLJ:

12 svar

  1. Det låter himla fint att få åka iväg dit med minstingen. Förhoppningsvis blir det en väldigt avkopplande resa? :)

 1. Skönt att få sova ovanför bildäck för en gång skull ;-) När mamma fyller 60 i December ska vi åka på kryssning med balkong – DET kommer kännas märkligt haha.

  Låter som att du har en spännande vecka framför dig. Vad tyckte du förresten om Sigtuna när du var på din fotokurs? :)

  1. Oh my god, balkong? Det låter riktigt bra! Var är detta någonstans, inte i Östersjön va??

   Och ja alltså Sigtuna, var så ledsen att jag inte hade mer tid att flanera omkring där. När jag kommer tillbaka i juni för att avsluta kursen får jag nog ta några extra timmar. Det var hur mysigt som helst, väldigt vackert och väldigt lugnt. Och fina byggander där skolorna ligger. Blev imponerad :)

 2. Najs med uppgradering! Jag har jobbat på ett danskt rederi (likt Viking Line men liiite högra standard, hehe) med en linje som går bland annat Köpenhamn-Oslo, och de gånger jag åkte med båten så var jag glad över att slippa en av de där hytterna under bildäck. Usch, jag har sådan skräck för att hamna i samma scenario som Estonia så skulle aldrig kunna bo så långt ner. Vid två tillfällen fick jag åka i våra finaste hytter. Det var lyx!

  Pepp vettifan, haha! Men jag är ganska glad idag. Sitter dock och skjuter upp en uppgift jag verkligen måste bli klar med idag. Det går bra som du märker eftersom att jag sitter här och läser bloggar ;)

  1. Åh, finaste hytterna ja, kan tänka mig vilken lyx! Jag tyckte det var lite obehagligt den första gången, men sen vande jag mig faktiskt :)

   Haha, heja Christine!! Fint att höra att du är glad i alla fall :*

 3. Härligt med saker att se fram emot! Jag måste jobba nu … men är fortfarande fylld av intryck efter kryssningen och Rom så det är helt ok ;) Peter ska på mässan i Stockholm imorgon (och åker till Grekland på fredag!)

  1. Så härligt, du får leva på de intrycken ett tag då! ;) Och tur att någon annan kan sköta businessen även om jag kan tänka mig att du avundas honom lite – eller??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.