Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Vad jag läser, lyssnar och ser på just nu

Reklamsamarbete med Nextory

Jag har kommit in ett riktigt bra flow vad gäller både böcker och serier just nu. Är inne i tre olika böcker och två olika serier. Vad gäller lyssnandet har jag pausat sommarpraten liten och har inte direkt något poddflow just nu, men har ändå en podcast som jag måste tipsa er om.

Det här läser, lyssnar och ser jag på just nu:


Böcker

* Att skriva: en hantverkares memoarer – Stephen King
Den här ingår i vår kurslitteratur för skrivkursen som inte dragit igång ännu. Men jag kunde helt enkelt inte hålla mig utan när jag hämtade hem den här från biblioteket så började jag läsa den direkt. Kommit drygt halvvägs (det är en lättläst bok på 300 sidor) och gillar den så mycket. Skulle aldrig våga läsa någon av hans vanliga böcker, men jag gillar hans skrivtips! Han börjar med att berätta om sin story, sitt liv och sitt skrivande och går sen in på typ vad man behöver tänka på som författare och tips man kan använda sig av. Lite av en predikan förvisso, men man får plocka det som passar en själv.

Finns även både som e-bok och ljudbok hos Nextory.

* Hur jag lärde mig förstå världen – Hans Rosling
Det känns så otroligt fint att han satte igång och slutförde projektet om att skriva sina två böcker innan han gick bort, så hans kunskap kan få spridas vidare ut i världen. Det är dock en tung bok att läsa. Vissa avsnitt från arbetet som läkare i Moçambique är så fruktansvärda och är man känslig så är det svårt att ta sig igenom. Har lyssnat nästan halva och den känns både värd och givande. Ser fram emot att sen också lyssna på Factfulness.

Finns som ljudbok hos Nextory + boken Factfulness finns också här.

* Där vi en gång gått – Kjell Westö
Känner lite att: ge mig styrka. Den här boken läser jag på kvällarna innan jag ska sova. Har läst en tredjedel och känner att det går lite trögt. Jag har dels svårt att följa med i finlandssvenskan som jag ibland inte vet om den bara är finlandssvensk eller gammeldags och dels svårt att hänga med i de olika personerna som storyn hoppar mellan. Det är också ganska tunga berättelser som följer genom kriget och folk som dör till höger och vänster.

Men jag beundrar vissa av Kjell Westös meningar massor och älskar hur han kan säga så mycket med bara en (lång) mening. Och i ärlighetens namn, jag måste öva på att läsa den här typen av böcker och inte bara lättsam chicklit. Är något svårt? Gör mer av det!

Finns även som e-bok hos Nextory.

Om du vill använda Nextory för att lyssna på böckerna så signa upp här och läs och lyssna gratis under trettio dagar med min rabattkod jenn

Tv-serier

* Younger
Älskar allt med den här serien. Så lättsam och rolig och härlig. Typisk serie som man kan kolla avsnitt efter avsnitt en hel söndag i sängen. Fast okej, det kan hända att den spårar lite i säsong 2. Om det inte snart tar en bättre vändning så kanske jag lägger den på hyllan. Men åtminstone säsong 1 är supervärd.

Finns på tv4play.

* Vår tid är nu
Åh, så roligt att en gammeldags svensk serie gjorts! Jag har sett så många (Downtown Abbey, Mr Selfridge, Las Chicas del Cable, Grand Hotel) så att det nu kommit en svensk hade ju inte kunnat bli bättre. Scenernas miljö är lite ensidig och känslan/färgerna/”filtret” har inte helt en genomgående känsla. + att jag tycker händelserna går lite väl snabbt framåt. Men det gör ingenting, det är omöjligt att inte älska serien. De lyckas verkligen ta upp det ena tyngre ämnet efter det andra, som visar på hur tufft livet på 40-talet var.

Läste förresten om serien i sommarnumret av tidningen Skriva och blev nyfiken efter att ha läst storyn om de som skrivit serien.

Finns på svtplay och visas på Yle Arenan i Finland.

Bild: SVT.

Podcasts

Ibland behöver jag paus från allt vad poddar heter, lite så känner jag just nu (och kanske med tanke på att jag läser och ser på allt ovan). Men det finns en helt nystartad podd som jag är extra pepp på:

* Markus och Amanada
Min vän Amanda i Gällivare och hennes blivande man Markus har startat en ny podd! Alltså, när Amanda droppade sin idé för mig för ett tag sedan blev jag så pepp. Och att hon lyckades övertala Markus (som jag förövrigt gick i skolan med som barn) att göra podden med henne är bara så roligt. Markus och Amanda, två gällivarebor som gifter sig nästa sommar och nu pratar om livet och förberedelserna innan bröllopet. Pilton finns ute än så länge och jag gillar detta trots att jag själv inte alls går i bröllopstankar. Finns i alla poddappar (tror jag?) eller till exempel här.


Vad läser, lyssnar och ser du på just nu?

FÖLJ:

8 svar

 1. Haha, håller med om Westö, trots att han är en av mina favoriter är det ganska tung och jobbig läsning. Men samtidigt blir jag som golvad och mållös. Det hårda jobbet är lixom värt det!

  1. Men nice att höra att det är någon som känner likadant, haha. Överväger att läsa boken två gånger för att på riktigt förstå vad jag har läst. Men ska bli spännande att se var allt slutar.

 2. Jag gav upp med Där vi en gång gått men har gillat Hägring 38 och Den svavelgula solen mycket! De var mindre tröga att läsa och intressanta! :)

  1. Oh, vad intressant att höra! Ska se om jag lyckas ta mig igenom och sen läsa de två. Tack för tipset!

 3. Rosling-boken var verkligen intressant att läsa. Stycket med förlossningen där mamman överlevde men inte barnet och den metod han fick använda för att rädda mamman… usch! Har du läst den vet du vad jag tänker på tror jag, annars kommer det senare. Måste varit ett tufft jobb, men rätt person på rätt plats verkligen slm inser att man bara kan arbeta med de förutsättningar man har.

  Åh och Younger… jag är lite kär i Charles. Hur kan du ens överväga att sluta kolla haha? Åh!

  I veckan började jag kolla på Paradise Hotell.. lagom lättsamt sådär.. men känner mig gammal eftersom jag nu förfäras över allt. Däremot så svårt för mig att fastna i serier annars.

  1. Jag vet precis vilket du menar, det var så obehagligt och fruktansvärt. Och det fastnar liksom inom en. Rätt person krävs verkligen, vilket jobb de gör! Det är en fantastisk historia det han berättar. Jag förstår inte hur han kan minnas allt så tydligt, undra om han skrev dagbok under tiden där? Eller är det så starka intryck att det är sånt man minns..

   Hur långt har du kommit i Younger?? Charles är ljuvlig, hehe.

   En annan lättsam en är Love island. Guud. Jag kollade typ fyra avsnitt en kväll när T var borta och jag inte kunde sova (min sämsta egenskap, att inte kunna sova när jag är själv). Har inte fortsatt dock, hehe.

  1. Jaaa, gör det! Avsnitten är så korta också så den är lätt att se på. Men får se vad som händer nu under andra säsong, som sagt, lite spårat, haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.