40 000 SEK

Misslyckanden i all ära – det är nyttigt att reflektera över vad som inte gick som det var tänkt (upptäckte jag när jag definierade och delade mina största misslyckanden i år) men att fira framgångarna är också viktigt!

JAG HAR NÅTT MITT MÅL!

För första månaden någonsin, exakt ett år efter att jag sa upp mig och slutade på mitt jobb, så har jag äntligen fakturerat 40 000 SEK under en månad. Och inte bara den summan, utan 35% över den. Alltså!! Vilken känsla.

Egentligen är det visserligen bara ett delmål, eftersom målet är att fakturera så mycket löpande. Så vi får se hur det går hädanefter såklart. Men det är ändå värt att fira och det är fantastiskt att se att ihärdigt jobb och oändligt med tålamod ger utdelning.

Tänkte återkomma med en utförligare rapport så småningom, om hur hela året sett ut ekonomiskt och lite tankar om min syn på att starta upp sitt företagande vs. driva eget på lång sikt.

Men tills dess – hurra hurra hurra! Har funderat lite på hur jag borde fira, jag borde fira ett år som egenföretagare och att jag nådde mitt mål. Hur firar man sånt på bästa sätt? Något minnesvärt, kul, trevligt, bra? Kanske genom att köpa VSCO-presets och ett nytt bloggtema? Hehe. Eller bjuda in alla jag känner till en fest? Har du någon idé?

De här bilderna togs vid en vacker sjö bland bergen i nationalparken Durmitor, Montenegro.

» Här kan du läsa mer om mitt företagande.

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

44 Kommentarer

 1. 4 september, 2018 / 12:45

  Åh hurra hurra, stort grattis! Så himla bra jobbat – för mig tog det ÅR att nå dit och de flesta månaderna är fortfarande långt ifrån så bra rent ekonomiskt.

  Jag skulle ju inte säga nej till att komma och hälsa på + fira lite 😋

  Första bilden på dig är förresten himla fin!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   4 september, 2018 / 14:31

   Taaaack vännen <3 Men du är faktiskt grym som nu också faktiskt kunna leva på ditt företagande ett helt år, det är också en bragd värd att fira!

   Vore ju hur trevligt som helst att få dig på besök igen :D När ska vi planera in detta??

   • 5 september, 2018 / 07:05

    Ja det är underbart att äntligen ha nått hit!! Jadu, det var ju en bra fråga – jag skulle ju inte säga nej till att försöka kombinera det med lite höstäventyr i den finska naturen.

    • Jennifer Sandström
     Författare
     5 september, 2018 / 17:26

     Det skulle vara så trevligt <3

 2. Cattis
  4 september, 2018 / 14:23

  Stort grattis och roligt att ihardigt arbete ger resultat! Hurra for dig!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   4 september, 2018 / 14:34

   Tack så mycket Cattis!! :) Tålamod har aldrig varit min starka sida, men jag jobbar på det (för tydligen krävs det).

 3. 4 september, 2018 / 14:53

  Wohoo! Heja du! Och så smart att du direkt la upp mål för dig själv. De två första företagaråren hade jag noll koll på min ekonomi, ehe. Men allt gick ju bra, så kanske det funkar fastän en inte har några mål (fast bättre med mål för då har du orsak att fira).

  Och SÅ KLART du ska ordna party. Typ balkongparty?! Kan vara assisterande party planner. <3

  • Jennifer Sandström
   Författare
   4 september, 2018 / 17:15

   Haha ja det har varit bra att ha något att sträva mot ;) Men struktur fattas ännu…

   Alltså, du skulle vara bästa assisterande party planner <3 Ska fundera på detta!

 4. 4 september, 2018 / 14:54

  Heja! Mitt enda råd är att fira så mycket som möjligt. Ur firande kommer bra energi som du investerar vidare i ditt företag!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   4 september, 2018 / 17:16

   TACK, tar det med mig!

 5. 4 september, 2018 / 15:32

  Gött! Stort grattis!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   4 september, 2018 / 17:16

   Tack Linda!! :)

 6. Lennartjohansson
  4 september, 2018 / 15:52

  Va roligt🌟🔝
  Grattis❣️🍁🍂

  • Jennifer Sandström
   Författare
   4 september, 2018 / 17:20

   Tack Lennart!! 🌟🥂✨

 7. 4 september, 2018 / 16:37

  Grattis! Vad roligt att du har nått det målet, hurra för dig! Bra kämpat :)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   4 september, 2018 / 19:51

   Ja känns som ett härligt första steg, bara att fortsätta kämpa! Tack så mycket Alexandra! :)

 8. 4 september, 2018 / 16:47

  Oh, grattis! Bra jobbat *applåd-emoji* (sitter på datorn, hehe)
  Dessutom blir det väl mestadels med vinst? Tänker på att du kanske inte har så stora utgifter som många andra småföretagare (typ de som måste köpa in varor och material att sälja). Det vore för övrigt intressant att läsa om. Vad för utgifter har en influencer egentligen? Typ dator, bra kamera, tryckmaterial, photoshop…?

  • Jennifer Sandström
   Författare
   4 september, 2018 / 19:52

   Taaaack Christine! 👏🏼🤗 (vet inte vilken du menade, hehe)
   Det har du rätt i! Och vilken tjusig idé, ska skriva om det – vilka utgifter jag har. Typ de 5000 kronorna som varje månad går till pensions- och sjukförsäkring ;)

 9. 4 september, 2018 / 17:37

  Härligt jobbat! 💪💪

  • Jennifer Sandström
   Författare
   4 september, 2018 / 19:54

   Tack Lina! 😍

 10. 4 september, 2018 / 17:52

  Wow, fasen va grym du är!! Heja dig och stort lycka till i fortsättningen mot dina mål :)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   4 september, 2018 / 19:54

   Tusen tack Frida <3 Bara att fortsätta jobba på nu! Ingen månad är den andra lik ;)

 11. 4 september, 2018 / 17:55

  Så jävla snyggt jobbat!! 😎🙌❤ grymma du! Såhär vid närmare eftertanke låter fest inte så himla dåligt 😜🍉🎂🥤

  • Jennifer Sandström
   Författare
   4 september, 2018 / 19:55

   Tack fining <3 Kommer du då?? 😍

 12. 4 september, 2018 / 17:55

  Go Heffe! GRATTIS!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   4 september, 2018 / 19:55

   Tanz tanz TACK! :* like a jefe!

 13. 4 september, 2018 / 19:19

  Heja dig! Att sätta mål för sin ekonomi är superviktigt. Det taggar en i säljet.

  Jag nådde ett sådant ekonomiskt mål också nyligen och nu ska jag köpa en väska jag har längtat efter läääänge.

  • Jennifer Sandström
   Författare
   4 september, 2018 / 19:57

   Jaa jag har märkt att det är ganska effektivt. Lyssnade på Johannes Hansen i framgångspodden idag och han sa något intressant, när folk beskriver att ”det går lite trögt i företaget” är det nästan alltid för att de inte lägger någon tid eller tillräckligt med tid på sälj. Det tog jag med mig!

   Och vilken härlig idé! Jag har velat hitta en ryggsäck att unna mig… Men hittar aldrig den perfekta :O vad är det för väska du ska köpa?

   • 4 september, 2018 / 20:26

    En Michael Korsväska men den har ett betydelse för mig så därför vill jag ha den. Jag är en person som inte känner att det är rättfärdigat att lägga över 3000 kr på en väska. Denna gången ska jag det. Sådetså.

    • Jennifer Sandström
     Författare
     5 september, 2018 / 17:24

     Åh, de har många fina! Det tycker jag du absolut ska göra! Vill också ha en sån grej, att när jag uppnår DET ska jag köpa DEN GREJEN som jag aldrig annars skulle köpt :)

 14. Johanna
  4 september, 2018 / 19:33

  Grattis! Eller rättare sagt: heja dig, bra jobbat! Vad roligt när det går bra för dig! <3

  Gillar man fest så bjud in kompisar på fest… vill man ta det lugnt, fira med kompisar eller pojkvän på spa.

  Fira fira fira!! <3

  • Jennifer Sandström
   Författare
   4 september, 2018 / 19:58

   Tack!! Och ja, lite ner och lite upp om vartannat ;)

   Bra tips ändå. Något ska jag lyckas komma på <3

 15. 5 september, 2018 / 06:12

  Tjohoooo! Du e så grym och inspirerande! <3 Imorgon ska vi skåla ordentligt för din skull! :) Förövrigt låter fest inte alls tokigt heheheh ;)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   5 september, 2018 / 17:22

   Tack fina Corinne! Kollegor som är guld hjälper ju :))) Resan till Sverige blir faktiskt ett riktigt bra tillfälle för att fira <333

 16. Martina
  5 september, 2018 / 13:20

  Wow vad kul! Grattis! Och heja inför kommande mål!

  Själv firade jag ett uppnått mål med att köpa en ryggsäck som jag tänkte passar bra inför kommande hikes, resor och sånt där som jag vill göra. En lite lyxigare middag är trevligt också. Gör något du längtat efter vetja! Och grattis igen, så härlig känsla att nå sina mål. :D

  • Jennifer Sandström
   Författare
   5 september, 2018 / 17:23

   Tack så mycket Martina!! :) <3

   Vilket bra köp! Jag är ute efter en ryggsäck, men som funkar till vardags. Har just nu bara en adidas jag flitigt använder och skulle vilja ha en stiligare, men tycks aldrig hitta den perfekta...

 17. 5 september, 2018 / 17:01

  Wow stort grattis!!!! Så kul!! På bara bloggen? Typ sponsrade blogginlägg? Bra jobbat! Kram

  • Jennifer Sandström
   Författare
   5 september, 2018 / 17:25

   Tusen tack Lina! Och bra fråga! Det är generellt 60% blogg och 40% andra frilansjobb :) Kram

 18. 5 september, 2018 / 20:38

  Woho!! Stort grattis !! klar du ska fira :) Kag och min pojkvän hade som mål i år ”to celebrate all small successes” och det get verkligen guldkant i vardagen. Heja dig och bra jobbat 😍

  • Jennifer Sandström
   Författare
   6 september, 2018 / 08:02

   Tack så mycket Julia <3
   Och vilket härligt mål, det gillar jag! Ska skåla på färjan till Sverige ikväll i alla fall ;)

  • Jennifer Sandström
   Författare
   6 september, 2018 / 08:05

   Tack så mycket Sofia :* Ett bra första steg!

 19. Rosita
  6 september, 2018 / 04:43

  Hurra så j-kla bra gjort av dig!! T om över målet 🙌🏻🌟 Viktigt inlägg också för ”en som mig”, som hyfsat nyligen har skaffat F-skattsedel för tänkt 100% frilans. Som dock blev en tillfällig (6 mån) heltidsanställning få dagar innan mitt anställningskontrakt avslutades (jag har ändå gjort några frilansuppdrag).
  Inte som ett smolk i bägaren, men ett konstaterande för MIN SKULL: jag skulle behöva fakturera ganska mycket mer än så – tämligen snart från start. För i denna summa (förvisso denna gång högre än 40 000) ska väl också dras av för skatt, moms, pension, sjukförsäkring? (+ att ”kompensera” för semesterveckor) Kan det vara därför man ser färre trebarnsmammor (mammor överhuvudtaget) som säger upp en fast anställning för frilans 😉
  Förstå mig rätt, såå starkt jobbat av dig! Det ger mig dock en tankeställare kring om/hur jag ska satsa på frilanslivet. Större frihet och flexibilitet är såklart enormt mycket värt för mig som förälder. För det är jag/vi (familjen) villiga att sänka mitt bidrag till hushållet. Men inte hur mycket som helst.
  Min ambition är att få ett deltidskontrakt (max 60%) för att därefter fylla på med frilansuppdrag. För jag vet också att timpenningen på jobb för frilans är mycket högre än vid anställning. Jag har i af fakturerat (med beräknad avdragen skatt) för mer (!) än motsvarande mitt Mac-inköp till företaget. DET var för mig mitt första mål som egenföretagare.
  Heja dig Jennifer, grymt jobbat! Och tack för alla dina viktiga, lärorika och inspirerande inlägg.
  Den 20/2 går mitt kontrakt ut. Trots att jag alltså planerat för frilans så tog jag detta spännande jobb. Det ger mig en fantastisk ny erfarenhet, nya läranden att senare använda i min frilansroll. Men som sagt är min ambition att få ett ”långtidskontrakt” deltid: 3-6 mån, 50-60 % för att säkra inkomst.
  Kram och fortsatt lycka till 😘🔝

  • Jennifer Sandström
   Författare
   6 september, 2018 / 08:18

   Rosita, vilken fin kommentar – som alltid. Tack så mycket <3

   Du har helt rätt. 40 000 kronor innebär inte så mycket pengar i min plånbok. Långt ifrån. Tänkte ta och följa upp med ett inlägg om kostnader som egenföretagare. Kom på sen att det kanske inte är självklart för alla att det inte betyder att den här siffran är min lön, det vore ju fantastiskt ;)

   Det är dels inklusive moms så där försvinner lite pengar, sen tillkommer skatt och 5000 SEK i månaden betalar jag för pensions- och sjukförsäkring.

   Så ja, jag förstår helt dina tankar och tycker det låter fullt rimligt att ha en anställning på deltid, eller att de tar in dig som konsult så att du fakturerar. Vet nämligen att det kan vara ofördelaktigt att vara anställd på deltid och driva eget på heltid (när det kommer till hur ens inkomst beräknas ifall man blir sjuk exempelvis, SGI...) - så det är värt att kolla upp. Men det är ju jättekul att ta den här chansen under 6 månader också, tycker jag du gör rätt i! :)

   Och du kommer inte ha några problem att vara egenföretagare Rosita, kan bara tänka mig vilket nätverk du hunnit bygga upp - där finns mycket att hämta. Tänk att jag som bara är 26, inte bott i samma stad särskilt länge och dessutom bor i Finland, lyckas få jobb på kontakter ;) Och kom ihåg (något jag hörde Johannes Hansen säga nyligen): om det känns som att det går trögt så säljer du förmodligen för lite!

   Tack igen och lycka till du också på dina nya äventyr! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?