Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Vad helgen i Åre lämnar efter sig

Imorse stod jag på en crosstrainer och blickade ut över Mellansveriges fjällvärld. De flesta skulle nog beskriva Åre som “Norrland”, men i mina norrlandsäkta ögon tillhör Åre ganska mycket mer Mellansverige. Oavsett så är det en väldigt vacker plats. Jag kände pulsen gå upp samtidigt som otaliga känslor av lycka, inspiration, pepp och glädje virvlade runt i mig som värsta härliga tornadon. Vilken helg.

Åre by

Fem minuter senare lyckades jag placera mitt lilla huvud på en plats där en rätt tung stång bestämde sig för att falla ner. Ouch indeed. Och jag var inte längre exakt lika lycklig med ett bultande huvud och en rejäl bula.

Men om vi bortser från det har jag haft en magisk workation-helg. Lite sådär jobbigt magisk att det finns en viss risk att en uppfattas som alltför entusiastisk vid ett försök av en återberättelse.

En kort återberättelse av workation-helgen

För er som kan hantera denna typ av upphetsning kan jag dra helgen lite kort. Det har varit någon sorts optimal mix av friluftsliv, natur och aktiva aktiviteter. Tillsammans med ett gäng timmar av bloggiga business-diskussioner om högt och lågt. Dessutom fick även jag ställa mig på scen och dela med mig av lite av min kunskap – alltid lite läskigt men roligt. Och så blev jag intervjuad om livet utomlands för ett kommande poddavsnitt hos Att resa-podden.

Mängden inspiration som kommer ur en helg som denna är helt otrolig och tacksamheten över att få hänga med dessa sjukt kompetenta, coola och extremt gulliga människor är liksom enorm.

snöskovandring

Sara / Träningsglädje och Rania / Rowan Tree på snöskospromenad över Åresjön. Sara har vi att tacka för att helgen i Åre överhuvudtaget blev möjlig. Och Rania visade sig vara född i samma lilla samhälle som jag – Gällivare alltså!

göra upp eld

Katta / Bucketlife visade sina bästa skogsmulleskills och gjorde upp en eld i snön. 

Maximal inspiration

Jag har under helgen gång på gång inspirerats av influencer-entreprenörer av olika slag, tagit del av nyttig kunskap samtidigt som jag lyckats nå flera kloka insikter. Fan vilket gäng alltså, och vilken helg. Vilken helg.

Influencers of Sweden Åre Workation

En bild på några av alla drygt 30 influencers, tagen av vår allas älskade Linda, hjärnan bakom hela Influencers of Sweden


Med det tackar jag Linda, Sara, alla andra influencers, Åre och livet, för den här helgen. Nu så ska jag stänga ner datorn, vila mitt ömma stackars huvud och vänta en timma till på mitt flyg till Helsingfors. Om jag fortsätter i den här stilen kommer jag snart vara en fullfjädrad expert på Arlanda terminal 5 och 4.

FÖLJ:

34 svar

 1. Alltså det är ju så bra att få träffas på detta sätt. Man blir ju så grymt glader. Alltså hjärta hjärta hjärta på den! Jag klarar att du är över entusiastisk, för det är ju jag med. :)

  1. Verkligen! Och det var då på tiden att vi fick ses och att jag fick träffa fler av resebloggsgänget! Haha – så bra!

  1. Jaa, så trevligt! Hoppas vi har anledning att ses till exempel i Stockholm, snart igen. Och tack, jag och huvudet kämpar på :)

  1. Jaaa alltså I wish att det var JAG som var klumpig, då hade jag ju bara haft mig själv att skylla – men skyller incidenten helt på gymmet ;) Huvudet är lite tungt ännu… Och tack själv, så många bra diskussioner vi hade du och jag! Kram

  1. Jaaa, finns inte nog med positiva ord för att beskriva allt! Kanske vi springer på varandra i det lilla samhället någon gång, vore fint att gå på fotopromenad med dig i de landskapen!! Och tack <3

 2. Är heeelt säker på att ni hade superkul! Inte Norrland? Haha, när jag var liten och bodde i Skåne brevväxlade jag med min syssling som bodde i Stockholm. Hon började alltid sina brev “Kära syssling och hatade skåning” och jag skrev “Kära syssling och hatade norrlänning”. För mig var Stockholm Norrland på den tiden, haha ….

  1. Hahaha Helena – så roligt med så olika perspektiv alltså! Stockholm må vara NORR om Skåne, men Norrland blir det nog aldrig ;) Gillar kärleken i era brevväxlingar!

  1. Åh vad kul att du uppskattade den. Och ja det är ett ämne som man kan grotta ner sig i otroligt mycket – men kom ihåg att man inte behöver göra allt eller göra det perfekt ;) Och så lär man ju sig eftersom, så kommer det bli med fotografering för mig – man får börja någonstans helt enkelt!
   Kram!

  1. Ja du får läsa igenom allas inlägg och försöka ta åt dig av inspirationen ;) Och nästa gång kanske du är med??

 3. Tack tillbaks! Hoppas du landat ordentligt hemma i Helsingfors. Jag kommer nog inte landa än på ett tag, det var verkligen en härlig helg, vill vara kvar i bubblan ett tag till :)

  Ser fram emot att hänga mer här framöver!
  Kram Katta

  1. Flyget landade ordentligt, men ja mentalt kommer det ta ett tag… ;) Det blir sån kontrast att komma hem till vardagen också, liksom “hände den där helgen just eller har jag drömt?!” Jag hoppas också vi får chans att ses i liknande sammanhang snart igen! KRAM

 4. Svar: Ja jättehärligt! När det är workation bland bergen, då flockas norrlänningarna haha! Åh jag ÖNSKAR att jag hade kunnat dra på med lite dialekt… får öva på det där! Men tack, vad kul att höra <3 Kan inte annat än säga detsamma om dig! Hoppas vi ses snart igen, kram!

  1. Haha ja – en destination som Åre lockar ju ett visst folk ;) Fast lite dialekt måste jag nog erkänna att du har ändå – tror jag? Jag är inte rätt person att avgöra dialekter när jag nu tänker efter… Om jag lyckas ta mig till något av Norrlands alla hörn får vi ha en norrlands-meetup! Kraaam!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.