Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Tips på böcker & rabatter

Sponsrat inlägg i samarbete med Rabble

tips på böcker

Sommaren är kanske den tid då de flesta har tid att läsa i och med semestrar och många lugna stunder där böckerna passar in bra. Men det är ändå hösten som är böckernas säsong. För en månad sen hölls den stora och härliga bokmässan i Göteborg och till helgen är det dags för bokmässan i Helsingfors. Personligen har jag kommit in i ett läs-flow som jag planerar att bibehålla och få in som en rutin. Att sitta i soffan och läsa en bok på kvällen är så mycket mer givande än att skrolla igenom halva meningslösa internet. Har ni provat?

E-böcker och ljudböcker är poppis just nu och jag har försökt, men nej. Jag gillar känslan av boken alldeles för mycket. För att inte tala om bokhandlarna, nya böcker som gamla. Helst i pocket. Och jag vill läsa texten, inte lyssna, för att kunna ta in allt på mitt sätt och bilda en egen röst i mitt huvud. Dessutom gillar jag att ha böcker i bokhyllan.

Nytt i min bokhylla – tips på böcker

Det här är några böcker som jag finner intressanta i min bokhylla just nu. Jag har börjat på de tre översta, varav Det handlar om dig är den senaste jag gett mig an. Boken längst ner Den tredje hustrun, läste jag ut i förra veckan och den var en typisk Lisa Jewell-bok och ganska spännande men kanske inte min favorit från henne.

boktips

John GreenKatherine-teorin: jag älskar John Greens Looking for Alaska som jag kan rekommendera om man inte läst den och gillar ungdomsböcker och klassisk tonårskärlek. Sandra Beijers första bok Det handlar om dig är också en tonårsroman, väldigt lättläst men känslorna når en på djupet. Sandra är förresten aktuell med sin nya bok Allt som blir kvar just nu. Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri har ett mer speciellt språk och har vunnit Augustipriset. Jag lockades av bokens vackra, gröna omslag och att det är en berättelse om kärlek.

böcker rabatter

Handla böcker med rabatter

Nackdelen med att inhandla massor av böcker är att det kostar pengar. Smartast är egentligen att handla böckerna online, men det är jag inte så bra på. Om jag planerar att upprätthålla mitt läs-flow är det dock kanske något att överväga framöver. För dig som brukar eller vill beställa böcker på nätet vill jag tipsa om Rabble som har rabattkoder och kampanjer hos Adlibris.

Just nu kan du till exempel få 5% rabatt och fri frakt genom Rabble när du beställer dina böcker från Adlibris.

En annan bra grej med Rabble, som skiljer dem från andra liknande företag, är att du kan hitta rabatter som finns lokalt nära dig. Du kan ladda ner deras app och se om det finns några spännande erbjudanden där du bor. Vet att flera av mina vänner i Sverige använder sig av Rabble-appen och är nöjda med den :)


Har du några tips på böcker?

Vilket är ditt bästa boktips just nu? Dela med dig till mig och alla andra som behöver läsinspiration nu under hösten!

Ps. Om du hellre vill lyssna på ljudböcker, spana då in mitt erbjudande hos Nextory och för mer bok-inspiration läs mina sommar-boktips.

FÖLJ:

17 svar

 1. Min absoluta favoritbok är Shantaram och en bok jag rekommenderar till alla :) men det visste du kanske redan.

  Jag har under hösten också läst tre böcker av Mons Kallentoft som han skrivit tillsammans med en Markus. Zack, Leon och Bambi – fantastiska böcker!

  Jag är ju en läsnörd och målet med 2016 är att läsa en bok i veckan eller totalt 52 stycken. Ligger något efter men har gett mig sjutton på att klara det! :)

  <3

  1. Herregud, ambitiöst mål! Och bra jobbat! Du gillar så många läskiga böcker som jag inte klarar av ju ;) Mons böcker ser ut att vara sånna..

   Och jaa, känner lite press här att läsa ut Shantaram, hehe.

   1. Sa inte vi att jag skulle ge dig tre böcker som du skulle läsa? :) det ska bli min julklapp till dig – överraskningsmomentet dog lite nu. Men strunt samma :)

    Hehe. Gillar att det va du som fick mig att läsa den och så har du inte ens läst den än :) det är snart ett år sen va? :/ jösses va tiden går!

    <3

 2. Åh jag håller med! Vet du, jag tror faktiskt att jag ska läsa ur min bok ikväll i stället för att sitta med datorn. Och så mobilen i köket på ljudlöst. Nu har jag skrivit det här så det går inte att “smita” ;)

 3. Jag läser mängder, i perioder. Har återupptäckt biblioteket, bor ju faktiskt jättenära! Just nu läser jag Elena Ferrante, Hennes nya namn. Den är lite jobbig att komma in i, det var den första i serien åxå (Min fantastiska väninna) men superbra sen, hoppas jag :) Har just lagt Fyren mellan haven på bevakning och väntar även på Toner i natten, av vår faborit Jojo Moyes.

  Finns inget bibliotek i Helsingfors som har böcker på svenska? För jag håller med om att det blir dyrt med böcker, även om man bara köper pocket. Plats tar det åxå…

  1. Jodå jag tror det finns mycket svenska böcker på biblioteken här. Tycker det är mysigt att besöka bibliotek också faktiskt, men har inte lånat böcker på länge.

   Och jaaa, vill så gärna läsa Jojos senaste!

 4. Älskar att läsa, läser lätt en bok på några timmar (och fastnar gärna). sist jag läste ut en bok var 7 april…efter det har jag inte ens försökt läsa hehe, dagen efter kom bebisen. Sååå tacksam att det finns bloggar att roa sig med under tiden, men iiiinget slår ju att läsa böcker. Älskar sådana som ger någon sorts “aha”-känsla..eller bara ett litet leende på läpparna.

  MEN vill bli bättre på att låna och inte köpa böcker när läsningen återupptas. Böcker är dyra och vill inte ha redan utlästa böcker i mitt hem.. (men gillar inte lukten av begagnat hehe)

  1. Det där med några timmar imponeras jag av, herregud! Så härligt med böcker man slukas av, jag får inte alltid den känslan :)

   Är det för att det är svårt att hålla i böcker med en bebis i famnen? Och är telefon lättare? Eller det finns ingen läsro mer än något blogginlägg här och där kanske? Snart får du börja högläsa för bebben ;)

   1. Mobilen är enklare, enbart därför :) haha, joo, här läser vi finska ibland. Även sambon…dock vet jag inte om jag bör låta honom fortsätta…en barnsång (Mörrimöykky) sjunger han “pikkuset peikot ne pillussa pysyy”…det ska självklart inte vara pillussa, utan piilossa…men han får aldrig till det hahah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.