Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Vinterresan går till… Indien!

Som ni kanske minns berättade jag för ett par veckor sedan om den exotiska resan jag har inplanerad i vinter? Några av er lyckades gissa rätt på resmålet!

Resan går till norra Indien

Det är alltså till Indien som flyget avgår om drygt tre veckor. För första gången sedan jag lämnade landet i början på 2014 ska jag alltså få återvända dit. Hur det känns? Så himla spännande och lite läskigt! Jag hann aldrig besöka norra Indien och jag har förstått att New Delhi ska vara något helt annat än staden Kochi som jag bodde i. Så mycket större och så mycket mer av allting. Och Indien som redan är väldigt mycket.

vinterresa till Indien

Tre bilder från min tid i Indien (följ länken för att läsa blogginlägg från den tiden).

Inbjuden till ett indiskt bröllop

Det finns en väldigt fin anledning till att jag ska åka på den här resan. I våras kom nämligen en inbjudan till ett indiskt bröllop i en liten stad i norra Indien. Det är en sådan inbjudan man inte tackar nej till. Så jag bokade ganska snabbt mina biljetter (att det finländska flygbolaget dessutom flyger direkt till Delhi kändes som ytterligare en bra anledning att åka) och nu kan jag inte fatta att det bara är tre veckor kvar.

Paret som ska gifta sig är ett par som jag lärde känna under min tid i landet. Hon är från Tyskland och vi bodde och jobbade tillsammans. Dessutom var jag med under äventyret när hon fann sin indiska prins. Idag bor de i Delhi och ska nu alltså gifta sig. Oh my. Så fantastisk glad för deras skull och att hon trivs så bra i Indien!

Minnen från Indien

Jag och min tyska väninna som nu gifter sig har många fina och galna minnen från våran tid tillsammans i Indien. Tänkte att jag skulle passa på att visa några stycken.

indien-j-j

Första bilden: jag till höger, tillsammans med mina tyska kollegor och när vi firade högtiden Onam på kontoret.

Andra bilden: när vi testade paan, första och enda gången. Ni vet den röda tobaken som alla i Indien tuggar på och spottar ut?

Tredje bilden: när vi blev inbjudna till ett jobb på en klubb där de anordnade Oktoberfest… Klänningarna syddes upp åt oss och sedan stod vi där under kvällen och såg vackra ut. Herregud.

indien-4

Det bästa med Kochi är att du aldrig är särskilt långt borta från en strand. Här ovan på ett strandcafé vid Cherai Beach, dit vi två åkte på en utflykt med vår holländska chef som var på besök.

indien-j-j-2

Bild 1: när vi skulle flytta och tittade på ett hus(!) som var sjukt fint, men det låg lite för öde och skulle innebära så mycket jobb att inreda alltihop.

Bild 2: de två tyskarna – skulle nog inte överlevt min tid i Indien alls utan de två!

Resplanen

Ett annat bra sammanträffande är att min kompis Lisa råkar befinna sig i Delhi just nu! Jag kommer ta med henne som min +1 på bröllopet och dessutom få äran att ha henne som resesällskap under en vecka. Vi håller fortfarande på att planera hur vi ska resa och vad vi ska besöka. Än så länge vet jag att jag landar i Delhi på fredagen och redan på lördagen flyger vidare till Gorakphur. Gorakphur ligger väldigt nära Nepal och jag kan medge att det lockar ganska mycket att ta en liten avstickare dit… Men vi får se.

Är i alla fall beyond excited. 

FÖLJ:

28 svar

 1. Men herregu så spännande! :) Jag kör bröllop i Uganda jag istället, men i december. Förhoppningsvis lika spännande som Indien men jag har än så länge bara flyg och hotell bokat :)

  1. Åhå! Måste säga att det också låter spännande ja :) Hur länge blir du på resa där? Vem är det som gifter sig?

 2. Min kompis var nyligen på ett indiskt bröllop i Indien. Det var fest och massor av ceremonier i typ dygnet runt i en vecka. Det lät helt fantastiskt!

  1. Åhå vad intressant att du varit där i jobb! Och inspirerande att höra om att man blir så lugn… Ska försöka få det att bli av, när man ändå är där liksom ;)

 3. Åh så kul!!! både att få återvända till Indien och att få gå på bröllop!

  Vi lämnade Shanghai och Kina för tre år sedan och jag har ännu inte varit tillbaka. Men är såååå sugen!

  1. Ja jag förstår det! Det är ju kul att åka tillbaka till platser man varit på, men man vill ju se nya länder och platser också, nu blir det lite av en kombo :)

 4. Ah sa trevligt! Indiska brollop ar ju underbara och kaotiska och magiska och allt daremellan :) Inte minst mitt eget ;) Vilken lycka att vara bjuden till ett i en sa naturskon del av landet!

  1. Har du alltså haft ett eget indiskt bröllop??? Vad fint!! Då vet du nog allt om hur det är ;) Vet du hur traditionen med gåvor till bröllopsparet är i Indien?

 5. Ska bli så kul att följa med dig på den resan och förhoppningsvis få en glimt av bröllopet! :) Så härliga bilder du bjuder på dessutom. Det är det bästa med att bo utomlands – alla underbara människor man träffar på och lär känna.

  1. Tack Christine <3 Jaaa, jag håller på att överväga om jag ska släpa med kameran jag inte använt på fyra(!) år, eller köpa en ny iPhone och satsa på OK bilder med den... Den här bloggen är ju inte känd för sina vackra bilder, ännu... Hehe. Men iPhonebilderna ger en känsla i alla fall och det har varit det viktigaste hittills! :)

 6. Efter tre månader i Indien sa jag och min man “vi är glada att har sett och upplevt Indien men vi är också väldig glada att komma bort därifrån! Kommer vi tillbaka hit? NEJ!” Haha India var alldeles för mkt för oss! Men nu två år senare har man “głömt” bort det där hemska och vill nästan tillbaka dit! Trevlig resa!?

  1. Haha! På sätt och vis kan jag förstå vad du menar ;) Jag kände ju att det räckte efter 6 månader. Men att resa i en ny del av landet under ett par veckor ska en nog klara av.

   Och tack så mycket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.