Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

The secret – vare sig vetenskapligt eller ej så fungerar det.

Jag läste precis Isabella Löwengrips blogg och det här inlägget om få allt du vill. Jag skymtade genast boken “the secret” i videoklippet och sanningen är att , ja jag blev skeptisk. Det finns många vetenskapsmän och fysiker som påpekar att detta hokuspokus som beskrivs i the secret är rent bullshit. Jag har läst the secret, jag har viljat tro på vartenda ord och jag har ifrågasatt det lika mycket och bestämt mig för att det är fysiskt omöjligt att “skicka ut tankar till universum” och att våra tankar skulle vara “connectade med universum”. Men samtidigt, när jag på något sätt praktiserar de principer som beskrivs i boken – så fungerar det!

Efter att ha tittat på Bellas klipp kände jag mig hur som helst positivt inspirerad och det slog mig att hade inte jag också skickat ut några önskningar för det här året? Jo, det hade jag. Överst på listan stod där något som jag aldrig “önskat” på samma sätt förut, och det är även något jag nu “fått”. Dock kan jag inte avslöja vad det är. Min bror har alltid massa logiska förklaringar till alla sådana “sammanträffande”, men jag skiter faktiskt i HUR saker fungerar i detta fall, det intressanta är att det faktiskt fungerar. När jag hoppas och tror på något så tycks det komma till mig!

Jag mår som bäst när jag ägnar en stund åt att drömma och sätter tankarna i spinn i en positiv spiral. Men det kommer inte alltid naturligt, jag har dippar då jag glömmer det helt och jobbar därför på att påminna mig själv…

1. Drömma och önska, hur hoppas jag och tänker mig att framtiden ser ut?
2. Visualisera, föreställ mig situationen!
3. Tacksamhet och stolthet – tänk på allt jag gjort och genomfört och vem jag är och vad jag har!

Så hokuspokus eller ej, att tänka positivt är bevisligen en metod som fungerar! Sen lägger jag inte så mycket vikt vid de fysiska och vetenskapliga aspekterna som the secret-sekten menar på.

Och en liten påminnelse, till mig och till dig – vi bör komma ihåg oss själva!

FÖLJ:

Ett svar

  1. Jag gillar också boken. Vare sig man kan förklara det eller inte så ger det en känsla av att man har kontroll över sin framtid. Tror man att man har det så blir det också så.

    Har du sätt filmen What The Bleep Do We Know? Finns gratis på Youtube :) Går in djupare på detta område med en vetenskaplig grund. Fysiker, filosofer och forskare på olika områden intervjuas och allt spelas upp i ett drama. Rekommenderas.

    Ha det fett i Indien!

    Hampus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.