Jennifer sandström

The hottest Christmas party

För en månad sen träffade jag Pauliina på lunch då hon sa kom på fest i november, det blir halloween/jul-fest. Och så kom inbjudan med namnet Karmeimmat Pikkujoulut. Slog in det i google translate och ut kom: The hottest Christmas party. Det är nog inte alls den egentliga beskrivningen, men betydelsen verkar svåröversatt. Klart stod i alla fall efter lördagskvällen att det var typ en pikkujoulu (namnet för julfesterna i Finland som t.ex. alla arbetsplatser har men också med vänner) men med skrämmande Halloween-tema, rakt igenom.

Det läskiga är dock inte för mig, så jag gick dit som en ren (med rådjurslook visserligen):

Den eminenta sminkningen stod Tanja för. Vi kom hem till dem strax innan 18 och välkomnades av Grinchen och Jack Skellington. Sen gick hon lös med 50 shades of brown och förvandlade mig till en mycket söt ren.

Jag vet vart jag ska gå nästa gång jag behöver utsmyckas för en fest.

Gissa vad min älskade pojkvän var? För att matcha mig? Du kan få en ledtråd: ganska cheesy. Han var, jägare. Så en Grinch med sin ren och en jägare som vid kvällens slut fick med mig hem.

Vi drack skumpa och åkte sen vidare till festen.

Det tog emot att äta av fingrarna (fatet längst bort) men när jag till slut vågade så var de asgoda kakor.

Och värdinnan (eller ja, en av tre) var den gröna älvan med spetsiga öron och vingar.

Dekorationerna upphörde inte att förvåna hela kvällen igenom.

Många bra utklädnader och förstås ett photo booth-hörn.

Om dryckerna skulle ta slut.

Jack Skellington berättar hemligheter, kan vi anta.

Och mitt i allt bjöd en av de andra värdinnorna upp till sång, tillsammans med gitarrspel och ett litet instrument som jag aldrig sett förut men tydligen var något alla här hade som barn? En melodika. De spelade några finska låtar och det slutade i allsång.

The green fairy serverar shots och någon utbrister “is this legal in Finland?!”

Renen såg det som en ganska bra munskölj.

Grinchen, renen och Pocahontas på 20-talet.

Alla möjligt sorters drycker och en jägare som drack 0.3-procentigt pga. jägare ska ju inte inta alkoholhaltiga substanser när de är ute på jakt.

Som sagt så kom det ständiga överraskningar under kvällen. Bakom en dörr gömde sig en spådam och vi köade för att få vår framtid utläst. Mycket female power, att behålla fötterna på jorden och ta tid för mig själv – avslöjade mina kort.

Och så badrummen. I bastun gömde sig någon och i badrum två blev man blå.

Det var en fest man inte ens som nykter ville gå hem ifrån. Men vid två tog vår chaufför till slut hem oss.

Och elva timmar senare vaknade jag och mådde ganska bra.

FÖLJ:

10 svar

 1. Alltså vilken extremt rolig fest det verkar ha varit!! Du får berätta mer när vi ses på kontoret, jihu!! <3 Och Tanja måste få en eloge för den där sminkningen, helt otrolig!!

  1. Jaa, tror vi fixade sminket på en timma faktiskt! Och insåg att varje detalj inte behöver vara perfekt när man väl får helheten, bra att komma ihåg om jag “behöver” göra detta själv någon gång i framtiden ;)

 2. Men ohhh, vilken fantastisk fest och vilken tid de lagt på den. Du är jättesöt och bra utav jägaren.
  Jack Skellington är min absolut favoritkaraktär.
  Är lite avis, vill också gå på en sån fest 😉

 3. Pikkujoulu, är inte det som lillajul? Vilket man ju inte alls firar i Sverige men i Finland (iaf Åland) är det en stor grej dagen före första advent. Det är lillajuls marknad och så har man ofta party åxå.

  1. Ja jo det är ju sant – lilla jul blir ju översättningen. Men här är det lilla jul lite när man vill? Visste inte att det var en grej bara dagen innan första advent. Det kanske härstammar därifrån 😀 Och tänker därför att det motsvarar ”julfester” som man i Sverige iaf ofta har på företag.

  1. Haha åh, se där! Vem hade kunnat ana att svaret skulle finnas hos Wikipedia 😯 Tack för detta! Då får man alltså fortsätta kalla just detta för pikkujoulu 😉 Däremot låter det här med lillajul som en mysig tradition!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.