Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Tin Tin Tango, Kiasma & förra helgen

För bara ett år sedan kände jag ingen som bodde i Tölö, ett bostadsområde just nordväst om Helsingfors centrum. Nu bor plötsligt tre av mina nära vänner där. Tidigare bodde majoriteten på Drumsö men nu är de alltså mer utspridda. Och förstås så hänger jag allt mer i dessa Tölö-hoods. Inte mig emot, det är nog ett av mina favoritområden om man ska bo i lägenhet i Helsingfors.

Frukost på Tin Tin Tango

Förra helgen kom vi hit för att äta frukost på ett klassiskt cafe som funnits här i alla tider. Tin Tin Tango.

Ett sånt cafe som kallar sin frukost för frukost och inte brunch. Och som tar ett rimligt pris trots massor av mat, ca. 11-14 €. Vilket vinstkoncept!

Vi fick knappt plats för oss alla sju men lyckades till sist kombinera två bord. Tyckte de som satt intill oss var så mysiga, en grupp farbröder som satt i flera timmar och pratade över sina kaffekoppar. De kommer säkert hit varje lördagsmorgon, eller kanske varje morgon!

Frukosten var ganska basic, men ibland är det nästan bättre än mer spännande saker. Så jag gillade det! Valde alternativet med rågbröd och yoghurt med honung och äpple. Till det kom deras berömda fralla, pålägg, grönsaker, ägg och juice. Fanns utöver detta lite smoothiealternativ och annat gott att välja bland.

Tin tin tango, vet inte exakt vad namnet syftar till men det fanns tin tin-figurer på väggarna.

Kiasma – museet för nutidskonst

Efter två timmar promenerade vi alla in till stan och hälften av oss hamnade, efter en sväng till nyöppnade Muji, på Kiasma-museet.

En viss pojkvän lyckades lura på mig ett museikort. Så nu har jag för avsikt att upptäcka exakt alla Helsingfors museum, eller minst 6 stycken, under ett år.

Det var min första gång på Kiasma och jag gillade mest den utställning som fanns där just nu av islänningen Ragnar Kjartansson. Den bestod av en låt, som var en timma lång, och framfördes i videoformat på flera stora skärmar. Riktigt cool. Man ville stundtals hoppa in i videon och hänga med gänget i det fina huset och inte bry sig om någon morgondag.

Bland annat Kjartan Sveinsson från bandet Sigur Rós var med.

Gillar utställningar som gör något utöver det vanliga och involverar fler sinnen.

Och annat från helgen

Vår brunch och museidag fortsatte med ett restaurangbesök för middag och tidigt farsdagsfirande med Ts familj.

Vi hamnade på The Cock som alltid känns som ett ganska trevligt alternativ, men det var längesen jag var här sist. Tänker alltid att jag borde bli bättre på att 1. äta ute på restauranger i Helsingfors och 2. upptäcka fler nya restauranger. Inbillar mig dock att detta skulle vara lättare om vi bodde inne i stan och inte i Esbo som ligger 20 minuter bort med metron, hehe.

Beställde en Tokyo Bowl med crispy tofu och blev inte besviken. Tycker egentligen tofu lätt blir trist, men om det är bra restauranger kan de ofta lyckas få till den ganska bra.

Och en pavlova till efterrätt. Den var inte lika bra och jag gav sorbetglassen till T för det är inte min favorit, haha.

Prison Island…

På söndagen fick jag sovmorgon. Vaknade till en väldigt grå dag men det gjorde ingenting. Strax innan elva blev jag upplockade för att åka till Prison Island. Det är som escape room fast massor av rum man ska ta sig igenom på max 2-5 minuter. Vissa var riktigt svåra (omöjliga) och andra lagoma kluriga och väldigt roliga. Kan rekommendera det, för typ alla åldrar från 10+. Tips, det här finns både i Finland och Sverige på flera platser!

Vi avslutade med en fika på Tarvaspää café Zoceria som ligger vid museet Gallen-Kallela i Esbo. Wow vilket mysigt hus, och precis vid havet. Det här är ett museum jag får ta med mig T till någon helg, nu när vi har våra museikort!

Och nu är det redan en ny helg. Tar det väldigt lugnt denna lördag och laddar upp för en halloween slash julfest ikväll.

Hoppas ni har en fin helg <3

FÖLJ:

4 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.