Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Tavlor till vårt nya hem

Annonssamarbete med BestCanvas.se

Fem veckor i vårt nya hem och vi har inte riktigt kommit till punkten där vi börjat borra i väggarna och hänga upp saker. Lampor har vi hängt upp på 2 av 4 platser åtminstone, men även de ska förflyttas några centimeter med hjälp av krokar i taket.

Att inreda sitt hem måste ju få ta tid. Inte bara för att det är ett överväldigande projekt, utan också för att man vill känna efter och liksom hitta rätt.

Så just nu är det väldigt mycket work in progress här hemma.

Jag funderar en hel del på vad jag vill ha på väggarna. Och känner mig lite vilsen här (utan att ens ha försökt diskutera saken med T, han har fokus på andra saker än tavlor 🙄). Men jag inser också att det är svårt att stressa fram ett personligt hem. För det är faktiskt en av de viktigaste kriterierna vad gäller inredning. Jag vill att hemmet ska ha lite av en historia, saker och möbler som vi fått ärva, eller kanske hittat second hand. Den sortens inredning har en tyngd, som det nyköpta saknar.

Jag vill ha tavlor med en historia

Så vad gäller tavlor, varför är jag vilsen?

Ja men tavlor är ju det där lilla extra, som inte fyller någon direkt funktion – men kan sätta känslan för ett helt rum.

Jag har tittat på färgglada akryltavlor, men T är inte helt övertygad – han säger trendigt och när han säger det menar han egentligen absolut inte. Även om jag blir irriterad i stunden, är jag också tacksam över att jag har honom. När jag vill dras med i vad som är inne just nu, får han mig att stanna upp och fundera. Det kanske låter pretentiöst, men vi försöker inreda mer klassiskt. Och varför? Jadu, mycket nog för att det är mer hållbart. Om du inreder ditt hem enligt de senaste trenderna så kommer du så småningom vilja byta ut och köpa nytt.

Istället för att googla eller instagramma efter något fint att hänga upp på vägen så tänker jag mig att tavlan kan få komma till oss. Plötsligt en dag snubblar vi över något som vill följa med oss hem. Det kanske är en tavla hemma hos våra föräldrar, i en secondhand-butik eller på någon resa. En tavla som vi tar in i vårt hem med en historia. Jag vill tro att en sådan tavla inte bara kommer hänga där ett par år innan det är dags att byta ut den – att den har ett större värde än så. Och kanske får den följa med in i evigheten.

Min farmors gamla tapet är en sådan tavla. Eller kartan över norra Finland som också kommer från farmors barndomshem. Nu måste vi bara hitta en passande plats till dem i den här nya lägenheten.

Sen har vi hittat en ganska smal men hög tavla med en säl som man blir så lycklig av att se – den tänkte vi köpa och hänga upp i hallen. Inte någon historia, men den kändes bara rätt. Som att ha en liten välkomstkommitté som piggar upp precis när man kommer hem.

Vårt första gemensamma hem 2015. Farmors tapet till vänster, en världskarta jag köpt på en designmarknad här i Finland till höger. Hyllorna har fått flytta in hos Ts föräldrar, men de flesta “prydnadssakerna” har följt med till nuvarande hem.

Fotografier på väggarna?

Men, jag kan inte heller låta bli att tänka att jag skulle vilja hänga upp mer personliga foton. Några särskilda minnen. Kanske från en resa. När jag och T träffades, några minnen från München. Kanske lite familj och vänner? Det här är nog det jag tycker är svårast – hur de ska få ta plats och var någonstans i hemmet.

Jag tycker ju själv att det bästa som finns är att komma hem till någon och studera allt de har på väggarna och höra dem berätta om tavlornas, konstverkens eller fotografiernas diverse historier…


Tävling – vinn din egna fototavla!

Om du också vill hänga upp dina egna bilder på väggarna hemma så ska du delta i den här tävlingen! Du kan nämligen vinna egna fototavlor för 100 euro (inkl. fri frakt).

Tävlingen avslutad.

Gör så här:

 1. Välj ut din favorit bland väggdekoren in på hemsidan BestCanvas.se (finns till exempel canvastavlor, trätavlor och akrylglastavlor).
 2. Kommentera här nedan och berätta vilken typ av tavla som är din favorit och som du skulle trycka upp ett foto på.
 3. Bonusfråga som du får svara på om du vill: Har du foton på väggarna hemma just nu? Och sitter du på någon bra idé för hur man kan hänga upp bilder på ett bra och snyggt sätt?

Du kan tävla från hela Norden. Tävlingen avslutas vid midnatt måndagen 10 maj. Kom ihåg att lämna din mejladress. Vinnaren dras slumpmässigt och kontaktas personligen.


PS. Med rabattkoden JENNIFERSANSTROM10 får du 10 % på alla produkter från BestCanvas.se om du hittar något du skulle vilja beställa.

FÖLJ:

9 svar

 1. Att inreda sitt hem ska få ta sin tid och egentligen blir man väl aldrig klar då förutsättningar ändrar sig.
  Man får ju dock inte dra ut på det så att det blir besvärligt att leva i sitt hem.

  Tycker att bilder på de som bor i hemmet är en självklarhet på något vis, kanske en “conversation piece”.

  Lycka till!

  1. Ja, det har du rätt i, när förutsättningarna ändrar sig kräver även hemmet sina förändringar. ☺️

   Tack Palle!

 2. Ett välkommet inlägg för nu hoppas jag att jag får tummarna loss att äntligen få upp några av mina bilder på väggarna. För visst kan man ha fotografier att titta på. För en tid sedan plockade jag ned några tavlor för att få plats för nya men jag har inte kunnat besluta mig för vilka som blir de nya. Och varför inte beställa via Bestcanvas?

  Min favorittyp är fototavlor med ram men jag kommer också att beställa en större canvastavla.

  När det gäller att hänga bilder och tavlor på väggarna tror jag att det är bra att mäta in områden som man skall ha bilder på och sedan på papper eller i datorn planera för olika format och motiv. Flytta runt och känna sig för innan man slår till. En tavla och bild bör ha en historia och gärna också ett frågetecken, något som väcker nyfikenhet hos en besökare.

  Nu får jag kasta mig in i mitt enorma bildbibliotek för att välja några riktigt bra bilder! Det är det som är det svåra men samtidigt det roliga.

  1. Men hurra! Tack för din kommentar PJ ☺️

   Gillar det du säger om att det bör finnas med ett frågetecken också. Det är ju ofta vad som gör ett motiv lite intressant. Kanske jag ska välja ut några av de “knasigare” bilderna, som inte är sådär perfekt komponerade och lyckade, som kan få hamna på väggen… Haha.

 3. Jag flyttade under 2020 och tavlor är verkligen svårt! Jag tänker lite som dig, att det ska vara personligt och en samling från ens liv, så t.ex. älskar jag planschen som min mamma köpte i Paris på 80-talet! Så den är en av få som har fått åka upp på väggarna hemma. Annars tycker jag att akrylglastavlor är riktigt snygga, motivet blir så färgstarkt och kvalitén så hög. Det vore riktigt kul att få in lite mer personliga tavlor hemma från mina resor eller på familj och vänner. :) Sen tycker jag det är kul när man vågar gå lite utanför det vanliga när man hänger upp en tavla, t.ex. att inte allt är så symmetriskt eller att man kan ha två tavlor och en spegel bredvid varandra. Eller om motivet matchar en fåtölj i rummet eller ramarna har ett visst tema.

  Kul inlägg och tävling!
  Kram

  1. En plansch från Paris på 80-talet ärvd från din mamma – vilken skatt! 😍 Tack för din kommentar. Och bra tips du delade mig dig av! Kram

  2. GRATTIS Ida! Du blev vinnaren. Du kommer få ett mejl med mer info. 🥳 💜

   1. Oj herregud är det SANT!!!! Guuuud va roligt, tack tack tack!! Har många vita väggar att fylla (men lever på CSN) så det här kommer bli perfeeekt!! 😃

    Tack snälla!! Ha en superfin dag 😍

    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.