Jennifer sandström

Tänk på den bästa stunden & tystnaden – reklamsamarbete

Det här inlägget är ett reklamsamarbete med Gore-Tex


Den första fjällvandringen, jag var 10 och flög tillsammans med min pappa helikopter upp till fjällets topp. Fjället var någonstans i närheten av Ritsem, i Gällivares fjällvärld. Vi satte upp vårt tält och jag sov min första natt ute i vildmarken. Jag minns den här upplevelsen tydligare än mycket annat man minns från när man var 10. Jag minns hur pappa gick iväg på fjället för att försöka få mobiltäckning och hur jag inte riktigt kunde se honom för att hans skogsgröna kläder smälte in så bra bland den grönbruna marken som blandas med stenar. Jag minns att det var hemskt att sova i tältet, inte nödvändigtvis på grund av var vi befann oss eller för att det var ett tält, utanför att min kära pappa snarkar. Men så äntligen blev det morgon och då var allting värt det. För jag minns flocken med renar som rörde sig över fjället en bit bort, hur vi vandrade 17 kilometer ner för berget tillbaka till Ritsem och drack vatten från fjällbäckarna längs med vägen. Jag minns hur trötta benen var, och att jag kände mig ganska stolt. Pappa var nog ännu stoltare.

Som barn är allting man gör väldigt naturligt. Det är inte förrän på senare år som jag förstått hur exklusivt det faktiskt är att flyga helikopter. Eller hur exklusiva de där bergen är. 

Min pappa försöker fånga det mäktiga och vackra på bild, strax utanför Gällivares centrum ↑

Från all hjortron-plockning som barn har jag möjligen inte lika positiva minnen som från fjällvandringarna. Jag minns myggorna och att jag undrade när vi var klara? Men jag skolades tidigt och kanske har det satt sina spår.

Tänk på den bästa stunden…

Den här våren köpte jag min första riktiga kängor och öppnade upp för möjligheten till fler vandringar och fler äventyr, i skog och fjäll. Därför kändes det kul att nu få chansen att göra det här samarbetet med Gore-Tex – och jag tycker deras reklamvideo ↓ är klockren (syns inte om du använder någon adblock).

Jag lägger i alla fall knappt märke till den där lilla fliken som säger Gore-Tex som bland annat finns på mina nya kängor och diverse andra friluftskläder jag äger. Därför känns de avslutande orden: Tänk inte på väderförhållanden, tänk inte på Gore-Tex produkter… Ju mer vi tänker på dig, desto mindre tänker du på oss, så slående.

→ Vinn resa till Island, Skottland eller England

I samband med den här reklamfilmen har Gore-Tex just nu en tävling igång där du kan vinna tre fantastiska priser i form av olika typer av resor. Åk på en ljusmålnings-resa till Island, lär dig fota i Skottland eller upplev en musikfestival i England! Vad resorna har gemensamt är att du blir försedd med ordentlig utrustning för rådande väderföhållanden och de olika aktiviteterna. Ni kan ju gissa vilken resa jag tävlar om? Foto-resan, såklart! Klicka på videon ovan för att komma till deras hemsida och tävlingen.

Island är förresten ett land jag gärna skulle vilja besöka igen. Jag var där 2008 och red bland annat på islandshäst, såklart. Däremot hade vi, som ni ser ↓ lite otur med vädret. Tackolov blev vi utrustade med rejäla regnkläder, jag undrar om Gore-Tex har något som passar för en heldag på en häst i regn? ;)


Det här inlägget är ett reklamsamarbete med Gore-Tex

FÖLJ:

8 svar

 1. Åh, vad häftigt!
  Vilken grejj att åka med helikopter å uppleva sitt hem på det sättet redan som barn.
  Hjortron <3

  Står att en ej kan tävla om en bor i Finland? :( Annars vore Island drömmen för mig, åh.

  1. Åhnej, det visste jag inte – typiskt!
   Och ja, helikopter över de lappländska landskapen, och växa upp med frysen full med hjortron, det var fint! :)

  1. Jaaa jag vet, du får inte tävla om fotoresan dock – den behöver jag mer än du, hehe!

    1. Haha! Jag och mina vänner gör alltid så vi säger “det vågar du aldrig” för att trigga den andre att göra det ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.