Jennifer sandström

Svenskt kaffe i sagolandet.

Idag kom dagen då jag för första gången på tre och en halv månad fick börja dagen med riktigt kaffe. Eller ens dricka riktigt kaffe överhuvudtaget. Svenskt kaffe. Tog med mig ett paket när jag packade väskan till Indien och det unnade vi oss i morse när vi vaknade. Smakade ljuvligt. Hemma.

20131016-083442.jpg20131016-083452.jpg

Hade en drömsk morgon i övrigt – ni ser ju bilden, ser jag inte ut som en prinsessa i ett sagoland där älvor svävar runt omkring mig? Åt även havregrynsgröt med banan och mjölk till frukost!! Det var också cirka tre och en halv månad sen (och det är alltså SÅ länge jag har varit i Indien om ni inte listade ut det).

Jobbet denna veckan känns förresten sjukt bra! Och gymmet igår var sjukt härligt. Bra känsla i kroppen. Såklart, det finns alltid något som ligger och gnager – våra bekymmer kommer nog aldrig försvinna – men låt oss fokusera på det som värmer våra hjärtan och själar så ofta vi kan!

Idag passar vi även på att, i muslimernas ära, önska Eid Mubarak! De firar något jag inte har en aning om vad, men firande är ju för det mesta trevligt.

Puss på er. 

FÖLJ:

2 svar

  1. “Idag kom dagen då jag för första gången på tre och en halv månad fick börja dagen med riktigt kaffe. Eller ens dricka riktigt kaffe överhuvudtaget. Svenskt kaffe.”

    Jag har tänkt på detta, det är lite roligt att vi svenskar ofta säger åhh “svenskt kaffe, riktigt kaffe” när de flesta kända och väldruckna kaffemärken i Sverige är gjorda på kaffebönor från andra delar i världen som Centralamerika, Afrika, Mellanöstern och Asien! Så egentligen är det inte så mycket svenskt med kaffet i sig?

    Men förstår vad du menar. När jag var utomlands så saknade jag wasa knäckebröd, kaviar och att kunna dricka vatten direkt från kranen.

    1. Hoppsan! Växer inte kaffet i Sverige? ;) hehe jag förstår din poäng dock – men alla dessa kaffeproducerande länder verkar inte förvalta kaffet på det sätt som “vi” vill ha det. Här i Indien växer massor av kaffe, mest i södra där jag är till och med – men ändå smakar deras kaffe skit! De blandar ofta dessutom något “chicory” i kaffet…

      emellanåt cravar jag efter allt nyttigt vi har där hemma :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.