Jennifer sandström

Svar på alla frågor – del 1

Hej och glad lördag på er. Jag är ute på landet hos Ts föräldrar och vaknade i morse av det höga ljudet när regn slår mot plåttak precis ovanför dig. Lite mysigt. Det betyder ju att man kan äta frukost i lugn och ro och sen fortsätta morgonen i soffan med en bok – och att blogga!

Jag blev så himla glad över alla frågor ni ställde! Så bra, svåra och intressanta frågor. Här kommer mina första svar, jag tror det kan bli lite långt så delar upp detta i två delar.

Svaren på era frågor

Peppe: Kommer du/ni att bo i fler länder än Finland? Vilka då isf?

Jag har skrivit lite om det här tidigare. Vi är båda nyfikna på Österrike, Spanien och Italien. Men just nu är jag så fäst vid mina vänner och mitt liv i Finland att jag inte vill flytta härifrån, haha. (Väldigt lyxig känsla!) Sverige är förstås ett rimligt alternativ också, men känns inte aktuellt just nu. Jag/vi är å andra sidan ganska spontana och har aldrig planerat för särskilt långt fram, så vi får se vad som händer.

Vad har du för utbildning?

Jag har ”bara” en kandidat i företagsekonomi typ. Läste lite marknadsföringskurser också när man hade chans att välja. Och känner mig alltid lite konstig som inte pluggade en master när det känns som att ALLA gör det idag? Men har å andra sidan alltid gått min egna väg. Har också pluggat ett halvår engelska, kreativt skrivande och foto.

När jag tog min examen tillsammans med mina bästa studiekompisar!

PJ: 
Gillar du att sjunga och när sjöng du sist, och då mer eller mindre solo? Spelar du eller har du spelat något instrument? Vilket instrument skulle vara roligast att kunna spela om du fick välja ett?

Hahaha. Det här är en rolig fråga, jag gillar att sjunga med i låtar (men obs: hatar karaoke). Fast jag kan inte sjunga, inte alls. Så det är lite min dröm: tänk att kunna sjunga! Jag har noll känsla för toner etc. Förstår inte musik alls. Trots att jag spelat både fiol och tvärflöjt som barn, och mitt barndomshem var fullt av trummor och elgitarrer (pga. min bror). Försökte lära mig gitarr men hade inget tålamod. Och det skulle vara coolt att kunna! Men har alltid gillat känslan av tvärflöjt och piano, att trycka på knappar och höra hur det blir till en melodi.

Finns det något instrument du avskyr? Finns det någon typ av musik du avskyr?

Nä? Inte egentligen. Lyssnar inte på någon extrem musik (tänker typ techno, heavy metal osv) men annars gillar jag en hel del.


Vilken typ av musik gillar du bäst idag och vilken artist/band skulle du lägga en vacker slant på att få uppleva på konsert? T.ex. en utlandsresa för att få se en artist.

Mina all time favourites är: Mumford and sons, och många svenska som Melissa Horn, Lars Winnerbäck, och Håkan Hellström, också några fler (t.ex. Emil Jensen, Lisa Ekdahl) men dessa är de jag överlägset lyssnat mest på.

Hm, och jag gillar egentligen mindre/intima konserter och att sitta i publiken. Inte stå och försöka gunga med haha. Tänker att någon av de stora som Adele, Beyonce, Ed Sheeran etc skulle vara mäktiga att uppleva. Men skulle hellre gå på Mumford and Sons, de har en speciell plats i mitt hjärta och gillar varenda låt.

Var dock i extas när jag som 15-åring hade fått se Justin Timberlake tillsammans med Timbaland live:

Japp, så såg blogginläggen ut 2007.


Vilken var din första idol som barn och hur har din musiksmak förändrats? Har den förändrats?

Åh, jag älskade Britney (utöver denna crush på Justin Timberlake där 2007). Sen hittade jag till Winnerbäck och Håkan någon gång i tonåren och de har i alla fall hängt kvar sen dess.

Vilket album skulle du idag rekommendera oss läsare att lyssna till?

Billie Eilish om det har lyckats undgå någon.

Corinne: Vilket blogginlägg / nyhetsartikel tycker du ALLA borde läsa?

Med all the klimatångest going on känns det som om många har panik och tar irrationella beslut. Som att rata all typ av plast utan att förstå hur allting faktiskt hänger ihop och varför plast många gånger kan vara bättre. Dina tygkassar aint much better. Så, på det här temat tycker jag Svenska Yles plastkampanj varit himla bra! Läs till exempel det här inlägget: plast är miljöproblemet som hjälper till i kampen mot klimatförändringen.

Om du skulle måsta ge ett livsråd åt en 15-åring nu, vad hade det varit?

Om du verkligen vet vad du vill göra: kör! Plugga för att komma in på det på gymnasiet osv. Men om du inte är lika säker: välj bara något som är kul och njut av tiden. Och kom ihåg att alla är lika osäkra och rädda – det hör till och det går över.

Vad är ditt finaste minne hittills för år 2019?

När jag var nästan en hel vecka hemma hos mormor i byn där hon bor. Det är så viktigt att prioritera människorna som betyder mycket för oss – så jag är glad att jag tog tiden för det. Finns ju ingenting mysigare än att hänga flera dagar och bara ta det lugnt, äta gott och ta dagarna som de kommer.

Mormor <3

M: Jag saknar mer personliga inlägg, om din vardag och dina tankar. Förlåt men jag tycker att det är så tråkigt att läsa om sökoptimering och annat haha. Kan du inte försöka lägga in lite mer personligt?

Fullt förståeligt, SEO är ju en ganska nischad och nördig sak… ;) Och tack för peppen – man får gärna komma med önskemål som detta på denna blogg. Tar med det!

Är man förresten orolig som bloggare att ha frågestund? Tänk om det inte kommer in en enda fråga så sitter man där och bra jahopp.

JA. Tror det är därför jag bara haft en klassisk ”frågestund” typ bara en gång tidigare? Det var 2012 och då fick jag tre frågor :))) Så tack alla för dessa bra och roliga frågor!

Svarar på resten till veckan!

FÖLJ:

6 svar

    1. Åh är det sant? Hade så bra tid där! Vad läste du? Programmet jag gick var International Management :)

  1. Jajjamän, en termin i Wellington, NZ gjorde jag! Kikade runt på din “platser jag bott” och det är spännande likt! Är själv från Kristinestad, Finland med en svensk mamma. Bodde som sagt i Jönköping, och flyttade till Göteborg efter examen. Nu kom jag precis tillbaka till gbg efter två månader i Indien, gjort slut med exet och försöker bestämma vart flyttlastet går i höst :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.