Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Helgens bästa

När man åker från Helsingfors till Teijo (eller Mathildedal) där vi hängt en del, så passerar man Salo. Också på väg till Ts föräldrars nya hus kan man åka förbi där om man vill. Så det gjorde vi i fredags. Och Salo är egentligen inte mycket för världen. Nokia hade kontor här, det byggdes massor av hus och ja, alla vet vad som hände sen.

Men det finns ett par bra secondhand-butiker och nu upptäckte vi också en riktigt bra restaurang där vi åt lunch. Kastu. Trevlig personal, så god mat och godisar till efterrätt because Friday.

Jag frågade och de hade öppnat i december. För cirka 10€ fick vi bakad potatis med röra på rökt ren (suovas typ), salladsbuffé, efterrätt och kaffe. Ägaren har också ett företag som tillverkar designmöbler som hela restaurangen var inredd i. Smart att kunna använda sin andra business som showroom.

Godis = lycka

Resten av helgen hängde vi här ute, fast alltså inomhus eftersom det regnade:

Men åkte också till Åbo över dagen och sen läste jag ut en hel bok. Lyckas alltid läsa ut hela böcker när vi kommer hit. Tror hemligheten är att det inte finns så många andra distraktioner + massor av mysigs platser att läsa på + att familjen pratar finska så jag behöver inte umgås konstant. De här språkbarriärerna har sina fördelar.

Såg såklart också Finland gå till final i hockey-VM. Blev lika glad som över deras vinst mot Sverige. Eftersom Finlands NHL-spelare inte var med så är det en ganska stor sak har jag förstått. Och det ÄR häftigt att se det sämre laget lyckas ta sig till final. Så ikväll möter de Kanada. Jag vet inte om det har någon chans, men ett silver är ju ingenting att sörja det heller.

Just nu är vi i bilen påväg hem (ett ganska bra tillfälle att blogga så länge vi kör på motorväg och inga mindre snirkliga vägar) och innan kvällens match ska vi på födelsedagsbrunch för en av mina närmsta vänner här i Helsingfors, Corinne, samt rösta. Viktigt! Jag försökte göra en valkompass för att bli klokare (röstar i Finland, man får välja). Men HBLs sa de gröna och Yles sa piratpartiet. Haha. Röstar du annorlunda i EU-valet än i de andra?

FÖLJ:

4 svar

  1. Jag skulle rösta men glömde bort det på vägen hem i eftermiddags och var alldeles för trött för att ta mig någonstans annat än till sängen. Så går det när man prokrastinerar. Ännu en värdelös egenskap, haha! Men jag blev moderat, center eller Liberal. Och lite socialdemokrat. Känner inte att jag kan förlika mig helt med moderaterna men tydligen höll jag med dem mest. De partierna i “mitten” tycker ju typ samma ändå, i princip.

    Det blir spännande att se resultatet!

  2. Ja, jag röstade olika i riksdagsvalet och europavalet. Och jag förhandsröstade så fort det gick att göra det här på jobbet (bra att jobba på stor arbetsplats som är statlig) eftersom jag vet att jag sällan är hemma på helger.

    1. Ja, jag också. Eller ja, särskilt eftersom jag röstade i Finland. Men var inte det motsvarande partiet till vad jag röstade senast i Sverige :)

      Och jag var så stressad här i Finland, haha. Förtidsröstningen stänger nämligen en hel vecka före valdagen! Så sen har du bara en dag på dig att rösta. Jag var så nervös att jag inte skulle finnas med på deras lista eller att något annat skulle gå tokigt 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.