Jennifer sandström

Bara då kan man slå alla andra

Kanske är det en inbillning men det verkar gömma sig ett leende i allas ansikten idag. Man går lite rakare i ryggen, är lite stoltare. Och kraften i en sport går inte riktigt att förstå förrän sekunden när laget som ingen trodde på gör det som aldrig skulle vara möjligt.

De sista två minutrarna, hans puls som om han sprungit milen, min kanske lika hög, och hela Finlands. Empty net. Skott efter skott. En målvakt som fångar varenda puck. Vi håller andan. 50 sekunder, det hinner väl inget lag göra två mål på? Nu händer det. 10, 9, 8…. Jaaaaa!

Helsingfors går ut på torget mitt inne i stan. Springer nakna genom fontänen. En fest som ska vara länge.

Varför det spelar roll? För att Finland är ett litet land, som ingen riktigt tror på, särskilt inte finländarna själva. För att det är hopplöst tråkigt när lag vars alla spelare spelar i NHL plockar hem seger efter seger. När förutsättningarna ser så olika ut. Och så bevisas det vad som betyder mer än vem som är bäst på hockey, att bra spelare betyder väldigt lite. Att laget betyder allt. En tränare som leder. Det är det som är skillnaden.

Så vill man vinna VM i vad man än gör, som företag eller något annat. Då ska man inte skaffa sig de bästa spelarna, man ska bygga det bästa laget.

För bara då kan man slå alla andra.

Grattis Finland, jag blev glad när ni vann mot Sverige – och älskar att ni tog hem hela alltihop. Ni bjöd på en spännande match som jag kanske kommer komma ihåg lite längre än vad jag vanligtvis brukar kunna minnas sporthändelser.

FÖLJ:

4 svar

  1. Så fint skrivet! <3 Och herrejävlar vilken match! Tror jag måste se om den i nåt skede med lite lägre puls, haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.