Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Surströmming.

När sörlänningarna firar med kräftskivor under sensommaren och hösten så plockar vi från norr fram surströmmningsburkarna! Och det var det dags för igår.

Vi dukade upp utomhus då resten av familjen inte uppskattar lukten särskilt mycket. Ni som upplevt det vet hur hemskt det kan kännas. Och ni som ätit det vet hur gott det kan smaka trots lukten!IMG_0413.JPGIMG_0412.JPGIMG_0414.JPG
Jag har ju min moster här i Göteborg och numera även min mor – som båda är norrlänningar och surströmmings-fantaster. Dock var det en nyhet för T, som med all rätt var skeptisk inför det men såklart ville prova. Så vi instruerade honom hur han skulle fylla ett mjukt tunnbröd med potatis (mandelpotatis), lök, creme fraiche, tomat och så rensade jag en strömming åt honom och gav honom små små bitar av halva. Och han tyckte det var gott! Tillräckligt gott för att göra en till “klämma” (ogillar det ordet).

Till det dricker man helst sockerdricka. Och alltihop är så mums – surströmmingen är så salt och gör sig bra med alla tillbehör.

Senare under kvällen blev jag störtsugen på glass och om ni inte har smakat den toppingen som stelnar så måste ni göra det!! Har haft massa cravings senaste veckan, ni vet när det känns som om man aldrig blir mätt?! Gott ändå.

FÖLJ:

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.