Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Hemmagjord frozen yoghurt.

Inlägget innehåller annonslänkar från CDON. Det här är receptet jag glömt att visa för er! Recept på hemmagjord frozen yoghurt som man enkelt kan göra hemma utan glassmaskin!

Var in i en bokhandel när vi var i Finland och såg en bok om frozen yoghurt – tog ett foto på receptet som beskrev hur man gör det hemma och insåg inte att det stod att man behöver en glassmaskin…. Hoppsan tänkte vi, vi äger ju ingen glassmaskin och hade alltså behövt ett recept på hemmagjord frozen yoghurt utan glassmaskin. Men eftersom vi redan hade ingredienserna hemma så googlade vi lite och körde i alla fall. Hittade dock inget recept med grekisk yoghurt och vispad grädde så vi höftade lite – improviserade med de ursprungliga ingredienserna och det blev asgott.

Recept på hemmagjord Frozen Yoghurt

Du behöver:
2 dl grädde
1 dl socker
Vaniljsocker
400-500 gram grekisk yoghurt (fetthalt 2% till exempel)
En bunke & en frys (men ingen glassmaskin behövs)

För mer inspiration kan jag också rekommendera att beställa hem en recept-bok med fler Frozen Yoghurt-recept (finns hos hos CDON) – just den boken har faktiskt över 60 olika recept.

Såhär gör du

Vispa 2 dl grädde, blanda med 1 dl socker, lite vaniljsocker, och 400-500 g grekisk yoghurt (hade fetthalt som var 2%). Häll i en bunke och in i frysen 2-3 timmar. Ta ut 2-3 gånger under tiden och rör om – det är nackdelen när man inte har glassmaskin, men fungerar fint om man ändå tänkt vara hemma.

Serverar med vilka bär som helst (hade mango och blåbär, frysta) + kokos om man vill (asgott) och allt annat man kan tänka sig – ni vet hur det fungerar :) Om man inte bryr sig om att glassen eller den frusna yoghurten ska vara särskilt nyttig kan man till exempel toppa med sin favoritchoklad, mini-mashmallows, nonstops, kaksmulor (till exempel oreos) – eller bara vanlig traditionsenlig choklad- eller kolasås.

hemmagjord frozen yoghurt

Har sett att Frozen Yoghurt verkligen har blomstrat i landet under senaste året jag varit borta. Att det skulle vara nyttigare än vanlig glass är ingenting jag tänker på – för mig är det som vilken glass som helst. Det jag älskar är dock konceptet där man tar det själv och lägger på vilka toppings man önskar, samt att det alltid finns så himla många olika att välja bland!! Och frågan är om det inte till och med är lite godare än den vanliga mjukglassen som funnits i alla år?

Smarta tillbehör för hemmagjord frozen yoghurt

Glassmaskin
Smidig mixer

Har du ett eget recept på hemmagjord glass eller hemmagjord frozen yoghurt? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

FÖLJ:

3 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.