Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Sthlm & Travel Media Day

Jag kom till Stockholm i måndags för att hänga här ett par dagar innan jag ska på jobbkryssning slash konferens till Riga. Det passade sig så bra att det samtidigt var ett event inom resor för media och bloggare som tog plats här. Eventet var på Downtown Camper som är Scandics nya signaturhotell, så jag bestämde mig för att bo här också. Spännande att få prova på denna hypade nyhet – ni kan vänta er en recension senare.

För övrigt har jag alltid lite mixade känslor över att besöka Stockholm. Känner mig aldrig särskilt hemma här, alltid lite vilsen. Trots att det är så vackert. Men det är ju aldrig skönhet som gör att vi trivs eller känner oss hemma, det handlar om något helt annat. Och vad det är – och varför jag känner så som jag gör med Stockholm, det kan jag inte riktigt sätta fingret på.

Den här bilden tog jag i måndagskväll från hotellets rooftop-lounge The Nest, där det också finns både gym och spa.

I måndags hann jag träffa Lisa som precis flyttat från Holland till Stockholm (om ni minns var jag och hälsade på henne i Haag). Idag tog jag på min djungeltröja (en favorit), mitt pitchigaste jag (ni vet när man ska sälja in sig själv och det man gör) och gjorde mig redo för Travel Media Day.

Som tur var hade jag flera vänner på plats under dagen. Det är något som underlättar under mingel och mässor, om man åtminstone har någon man känner och kan klamra sig fast vid.

Här är Helena och Jeanette som båda hänger med till Riga i morgon.

Downtown Camper är för övrigt ett riktigt nice hotell att bara hänga på. Jag har hängt här hela dagen och känner mig ganska så hemma nu. Kunde stanna här en vecka, minst. Älskar också att de till exempel har dessa gungor som stolar i ett av de utrymmena vi befann oss i under dagen.

Hendrik fångade den här bilden på mig när vi satt här och drack kaffe och kikade ner på Stockholms utbud av alltifrån internetcaféer till souvenirbutiker.

Efter dagen och timmar av intressanta och bra samtal var vi några som tog oss vidare till Mood-gallerian för mat och öl. Eller ja, vin och cider landade det i tillslut. Och pizza, riktigt bra pizza.

18|89 Fast Fine Pizza. Med en pizzaexpert till pojkvän som lärt mig ett och annat kan jag verkligen rekommendera det här stället, och särskilt deras vita pizza med portabello och rosmarin.

Sen slutade vi på Boqueria med spansk cider och samtal om skillnader Finland/Sverige, teknologin runt oss och böcker, typ.

Och plötsligt, bland dessa samtal 4-5 nationaliteter emellan, kändes inte Stockholm riktigt lika dumt. Och jag undrade om inte livet alltid borde vara såhär, med nya möten, spännande konversationer och skratt.

FÖLJ:

9 svar

 1. Vad skulle ditt drömjobb vara? Typ när du går på sådan mässa.. vad är den STÖRSTA jobbdrömmen? (Skriver du ut den kanske någon dessutom ser den hehe)

  1. Åh du tänker som i min jobbsituation just nu? Gud vilken bra fråga. Jag vet inte om jag riktigt vågar skriva ut det – måste ta och fundera och suga lite på den här karamellen. Tack för inspirationen ;) :*

 2. Jag har samma känslor inför Stockholm. Inte vilsen som i geografiskt vilsen utan mer… gillar jag stan eller inte? Vad gillar jag och vad gillar jag inte? Allt eftersom jag byggt upp vänskapsrelationer i stan under de få senaste åren så har syftet med Stockholm mer ramlat på plats, även om det bästa jag kanske vet är att stänga in mig på ett hotellrum och låta livet utanför passera utan min draghjälp/bisittarroll.

  Jag gillar Stockholm. Egentligen. Och har gjort det sedan jag besökte stan andra gången 1994. Jag tror bara att vi måste hitta rätt förutsättningar för att umgås. Det kommer aldrig att bli som den skimrande staden jag mötte på 90-talet och som barn så det måste bli nya förutsättningar. Men. Jag tror det är på rätt väg sedan en tid tillbaka. :)

  Ert häng låter förövrigt jävligt fint. Hoppas ni får en bra meetup i Riga och på vägen dit!

  1. Tack så mycket Dryden – ska bli mysigt att få hänga med alla som jag inte träffar så ofta!

   Och spännande känslor och att du också upplever lite oklarhet kring staden. Men – kan du som jag känna dig sjukt ocool när du kommer hit? Som om man inte riktigt passar in? Haha! Tror nämligen det är lite det jag upplever. Som om Stockholm alltid känns lite som den där dryga/taskiga tjejen i högstadiet som man alltid var lite rädd för. Ehe.

   1. Alltså. Jag vet inte om jag bryr mig om coolheten så mycket faktiskt. Jag är den jag är utifrån de förutsättningar jag har. Jag är mer inne på att jag växt ifrån stan på det sättet att jag inte längre känner att jagandet och hypen kring mycket är det jag vill komma åt. Det är nästan så jag tycker att stan är ocool och jag cool i så fall. ;)

    På tunnelbanan kan jag också reflektera över hur galet bra jag har det hemma. Istället för att sitta i en trång kupé till och från jobbet fem dagar i veckan har jag sjövägspromenad på tjugo minuter mellan mitt hem och jobb. Jag föredrar den livskvaliteten alla dagar.

 3. Åh, jag bor i Stockholm sedan fem månader tillbaka och känner precis som du. När jag precis hade flyttat hit kände jag mig så fel, på alla sätt och vis, men nu har det kanske blivit liiite bättre, men inte så pass bra att jag inte skulle drömma om andra ställen.

  Det är också en extremt svår stad att få vänner i, och jag tycker inte att staden känns så internationell? Eller så är det bara för att jag för första gången på länge bor i ett land där jag kan tala mitt modersmål haha.

  1. Haha, angående det sista – allting är ju relativt, så ja förmodligen känns det mindre internationellt av den anledningen ;)
   Och visst kan det ta lite tid att komma in en stad – oavsett vilken. Vilken är din hemstad? Och hur föll valet på Stockholm nu? Nyyyfiken :)

  1. Så glad att jag fick säga hej och krama dig! Ibland lyckas man matcha in Stockholmsvisiterna ;) nu är jag snart äntligen framme i Helsingfors och behöver inte kliva på en färja förrän i mars, haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.