Jennifer sandström

Necessär på resan – såhär packar jag min

Jag reser ofta med handbagage och den största utmaningen när man flyger med handbagage är förstås att packa necessären inför resan (när man åker tåg eller båt är det enklare men jag försöker ändå hålla min necessär med ungefär samma packning). Tackolov är jag en person som inte har överflöd av huvdårds- och skönhetsprodukter ens på hemma plan – och det underlättar när man ska resa iväg. Jag är också duktig på att prioritera bort sådant som inte är absolut nödvändigt. Till exempel är mitt hår ganska enkelt (eller jag är snarare extremt obrydd) så jag klarar mig med hotellets schampoo och finns det inte balsam så är det inte hela världen.

Nu har jag rest ganska mycket det senaste året och fått in en rutin på vad som alltid finns med i necessären när jag reser, så jag tänkte att det kunde vara kul att dela med mig av hur jag packar necessären inför resan.

Så packar du necessären när du ska resa med handbagage


Sanningen är att jag inte alls är ett stort fan av att packa. Jag har blivit mer van och betydligt mer avslappnad inför min packning. För några år sedan skrev jag listor minst en vecka i förväg och packade några dagar innan resan – och jag drömmer fortfarande ofta att jag ska resa och inte hunnit packa eller glömt något “jätteviktigt”. Men nuförtiden packar jag ibland dagen innan och om jag reser på eftermiddagen kan jag packa samma dag. Ofta går jag dock igenom i huvudet några dagar innan och antecknar i min iPhonekalender det viktigaste jag behöver ha med mig.

Såhär packar jag min necessär när jag reser med handbagage

DET VIKTIGA I MIN RESENECESSÄR

Här är det som jag räknar till det mest nödvändiga när jag reser och som jag inte gärna glömmer.

* Tandbortse, tandkräm och plackers. Livsviktigt. Saknar alltid lite min eltandborste när jag reser (haha) och om jag glömmer plackers så överlever jag inte (eller ja, jag går förmodligen och köper det).

* Hudkräm och deodorant. Jag älskar aloe vera och tycker det är perfekt för det fungerar både för ansikte och kropp – i alla fall för mig. Den här tuben från ekologiska och danska Urtekram är dessutom liten och smidig på 100 ml.

* Sminkborttagningsservetter. För kortare resor prioriterar jag sällan ansiktstvätt utan nöjer mig med dessa wipes från Lumene.

* Våtservetter. Försöker att alltid bära runt på en desinfekterande i handväska/jackficka och i necessären får dessa också följa med tillsammans med en intim-variant.

* Y3-tvättmedel. Det här är något som alltid följer med men sällan används. Jag tänker dock att det är en väldigt liten och lätt sak som inte tar någon plats men som kan komma att bli en räddare i nöden.

* Termometer för att hålla koll på menscykeln. Men med resor, oregelbundna sovtider och tidsskillnader är det inte helt enkelt. 

* Öronproppar. Behövs nästan aldrig, men är så bra att ha med sig ifall man hamnar ovanför en nattklubb, bredvid någon som snarkar eller med ett gäng morgonpigga fåglar utanför fönstret. Hehe.

* Hårspray. Okej, det här är något som inte alltid får följa med, men faktiskt mer på senare tid. Jag använder inte hårspray så ofta (och överlever definitivt utan det) men räddar ibland en dålig hårdag eller fixar minimalt piff när jag får lust.

SKÖNHETSRELATERAT I MIN NECESSÄR

Här är nästan allt som är mer relaterat till skönhet och fix – och sådant som man faktiskt klarar sig utan. Eller ja, några grejer tillhör i och för sig kategorin “medicin och säkerhet”.

* Klädvårdsrulle – obs, varning för beroendeframkallande.

* Värktabletter, piller och vitaminer.

* Ett par plåster.

* Smink: mascara, ögonbrynsskugga och läppstift är de 3 sminkprodukterna jag äger och brukar plocka med mig för när jag vill vara extra fin. Tihi. Sminkar mig nuförtiden kanske 1 av 7 dagar.

* Nagellack. Jag fixar ofta mina naglar innan en resa och då brukar de hålla i en vecka men jag tar med nagellacket ifall det skulle behöva bättras på.

* Örhängen, brukar ha med mig 3 lite festligare som jag kan variera mina vardagliga pärlor med.

* Extra hårsnodd ifall jag skulle tappa den som alltid hänger med runt min handled.

* Elizabeth Ardens eight hour cream och en cover all mix, som alltid hänger med i min handväska (och har gjort det sen minst 6 år tillbaka)

* Sykit – något som Malin också packar med sig och enligt utsago använder rätt ofta. Mitt har jag nog aldrig använt, men väntar på dagen det kommer vara min räddare i nöden!

* Tamponger, just in case. Annars har jag just introducerats för menskopp så den kommer nog få ta tampongernas plats snart.

* Parfym. Reser ogärna utan parfym även om det är det som stryks först om jag måste banta ner packningen. Den här från Marc Jacobs är dessutom ganska onödigt klumpig, men min andra mini är slut.

Mina två favorit-necessärer

Jag har också två olika necessärer som jag brukar variera lite, båda är dock favoriter och jag gillar de funktioner och detaljer som de har.

Denna införskaffade jag våren 2011 från Make up store och jag gillar att den har fack med resårband där man kan ha nagellack, smink, värktabletter och liknande. Sen är den rymlig och bra.

Men den andra favoriten passar nästan ännu bättre för resor eftersom den har ännu flera fack och dessutom en krok så den går att hänga upp i badrummet. Detta är särskilt praktiskt om man bor på typ vandrarhem och kanske delar dusch och måste ha med sig necessären in i det begränsade duschutrymmet. Den hängde bland annat med under mina utlandsterminer och undra om det inte var innan det som min mamma gav den till mig? Det var hennes favoritnecessär men hon offrade den för mig (ni vet, mammor ♥)och har sedan dess inte hittat någon som är alls lika bra. Jag har funderat på om jag borde returnera den till henne?

Värt att tillägga, om jag reser bort längre och inte har lika begränsad packning så kan diverse ansiktstvätt/kräm och vanlig hudkräm få hänga med. Behövs schampoo, balsam eller duschkräm har jag alltid några små förpackningar hemma som blivit över från hotellvistelser (min kille tycker jag ska sluta samla på mig sånna…)

Hur ser din necessär ut när du är ute och reser?

FÖLJ:

11 svar

 1. Hehe, jag har två resenecessärer som alltid är packade. En med tandborste, Carmex, öronproppar, nån hårnål, tandkräm och nån foundationsak som kan vara bra att ha. Några tabletter av min medicin finns alltid så jag klarar mig en helg.

  Sen har jag träningsnecessären som är en sån genomskinlig med småflaskor så den är bara att flyga med utan att behöva packas om. Duschkräm, schampo, lotion och tror faktiskt det ligger en sån liten resetandborste i den med.

  Började med det systemet när jag ofta åkte på helgmöten, var så himla lätt att bara slänga ner lilla necessären i ryggsäcken där träningsnecessären redan låg.

  1. Åh, det låter så himla skönt att vara så strukturerad, haha. Men ligger din Carmex där hela tiden och har du i så fall en annan du använder också? Tänker att mycket man vill ha med är sådant man använder i vardagliga livet ;)

    1. Haha smart! Jag har inte flera Elizabeth Arden… skulle aldrig ta slut och samtidigt ruinera mig ;)

 2. Jag har två necessärer. En för det där basic och en för smink, nagellack, hårsnoddar etc. Fast sedan måste jag ju packa allt flytande tillsammans ifall det ska med i handbagaget såklart. Jag brukar ha alla liquids (vad tusan heter detta på svenska? Hjärnsläpp!) för sig så att jag snanbbt kan ta ut det vid säkerhetskontrollen. Är den där som suckar inombords åt de orutinerade som håller upp hela kön för att de inte förberett packningen…
  Tar för övrigt alltid med mig mer smink än jag använder, så nu när jag ska till Spanien i mars tänker jag i princip bara ta med mascara och rouge. Sedan har jag smyckena i en liten tygpåse och även där tar jag oftast med mig mer än jag faktiskt bär under semestern.

  1. Haha heter väl antingen flytande eller vätskor – tror jag!! ;) Jag brukar också packa de i en påse och lägga överst i handbagaget eller i min ryggsäck där dator ändå ska uppifrån. Så helt med dig där!
   Better safe than sorry på smink- och smyckesfronten, hehe.

 3. Riktigt fin guide. Älskar att förbereda mig i god tid innan varje resa. Brukar söka på Google efter bra guider och måste säga att din är väldigt tydlig.

  Suttit hela eftermiddagen och letat olika guider /test inför vår kommande resa och denna var riktigt givande.
  Min sambo tycker jag är så ostrukturerad och slarvig när jag packar min necessär och resväska. Denna gång så vill jag verkligen visa att vi män också kan. Läste nyss på https://www.xn--resvskor-3za.info/resvaskor.php om hur man ska packa en resväska på bästa möjliga sätt och nu efter jag läst ditt inlägg så har jag stenkoll på hur jag ska packa min och sambons necessär. också. Tack för en riktigt bra blogg Jennifer. Med vänliga hälsningar Stefan

  1. Tack – kul att du uppskattade inlägget! Haha jag har också en sambo som jag kan tycka är lite ostrukturerad när det kommer till packning, eller kanske främst för att han packar preciiis innan vi ska åka och det stressar mig (trots att det inte är min packning). När vi reser på 2 veckors semestrar försöker vi dock dela på en stor väska och även ha hudvårdsprodukter som vi kan dela på, blir smidigast så… :) Lycka till med packningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.